Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, April 17, 2009

I kenot go lah!

Korang, lunch di mana tghari td? Aku mcm biasalah, follow opismet.. ;P

Mula2 makan di kedai Cik Yah. Hari Jumaat mmg ada special menu, Nasi Beriani Cik Yah. Ekekeke.. Kat situ, lauk2nya sedap & berasa. Dan, yg paling penting sekali, harganya reasonable. Klu pandai bodek2 tokey, dpt laa diskaun sikit. Ceh, makan pon minta diskaun ke? ;P

Lepas tu, kami berdua (harini berdua shj sebab, err, yg sorang lagi tu takde mood nak ikut kots.. ;P) terhegeh2 ke Tes.co Xtra, Plentong. Yg sengalnyer, buleh plak aku tertinggal duit. Sib baik laa ada duit selit2 seploh hengget. Kahkahkah!

Berbekalkan RM10 tu, aku dpt beli sekotak air Milo (yg baru tuh; with fresh milk) shj. Ingatkan nak sambar Pet2 utk Dhea. Member siap nak pinjamkan duit dulu lagi. Tp, err, takpelah kak. Bkn habis pon Pet2 kat umah tu. Saje nak beli, kebetulan ada price cut, kan.. Dan, seblm beredar dari situ, tak sah klu tak beli ini. Kalini aku try Strawbery Milk Tea. Erm, sodappp jugak.. Hee..

Bila dah berdua tu, mcm2 laa gosip kan.. Ala, mcm laa korang tak bergosip ;P Ah ah ah.. Haa, mulalah tu menganyam ketupat.. ;P

Mcm2 kitorang gosipkan. Drp hal kat ofis (mcm2 hal!), sampai laa hal personal. Yup, aku tak segan bercerita masalah peribadi aku dgn akak ni. Sebab, akak ni pandai simpan rahsia (wlpon kekadang aku terpaksa kenyit2 mata bg signal tatkala dia dah naik syok bercerita ;P) & nasihat2 akak ini selalunya aku boleh digunapakai. Org lain aku tak tau laa.. Ada aku kesah? ;P

Ada sorang yg aku tak boleh nak ngam. Tak taulah kenapa. I simply kenot go dgn seseorang nih. Aku dah cuba dah to get along. But, still I cud'nt. Harap2lah budak yg makan cili tu baca. Kahkahkahkah!

Semlm, ada satu kes. Tak perlulah aku cerita kat sini.. Tp, aku nak bgtau laa kat dia (I know she'll read my blog everyday, no?) ape yg aku rasa..

"Aku tak marah, tp aku bengang je. Thats why, aku diam & moncong. Awat, ko tak puashati ke tgk aku moncong? Mulut aku, sukati aku laa kan.. Bknnya aku maki hamun ko pon. Sori ek, aku mmg tak gheti nak maki hamun org. Takat maki dlm hati tu buleh laa.. Ko dah tau aku tgh sakit hati, yg ko gatal tanye apesal? Boleh tak lepas ni, ko jgn tanya aku pape masa aku tgh bengang/marah. Aku tak suka. Itu namanya nak cari nahas! Aku bkn mcm ko. Lepas nangis2, marah2, boleh gelak2 mcm takde ape berlaku. Kem salam! Aku lain. Aku bkn hipokrit. Aku tau silap aku kat mana. So, tak perlu nak perli2. Tak perlu nak ngadu2 domba kat org lain. Klu tak puashati gak, meh ckp kat aku face to face. Ada berani? Jgn berani ckp belakang aje! Actually, aku tak kisah pon ape ko nak ckp/fikir ape. Tak koser weih nak amik port benda2 remeh gini..

And, pls laa.. Mind your own business, ek. Sudah2lah tu bawa cerita org (wlpon bkn cerita aku tp aku tau ko pon tau sape, kan?). Awat dulu ko tak amik course jadi wartawan je ek? Lebih sesuai aku rasa.. Dgn kelantangan mulut dan pitching suara ko itu, kan? No? Apepon, lu pikir laa sendiri!"



Haa, haamikkkkkk!! Kan dah kena.. Ikutkan hati, panjang lagi nak bebel nih!




10 comments:

MommyDania said...

MD..sabar2. bwk bertenang. bolayan saje.

mamaDhea said...

ahahaha.. ni dah bertenang laa ni..

arina said...

cekik aje minah tu!

:P

nelcyndana said...

ko makin garang nyah.... tapi maintan kiut.... koh... koh... koh...

Dayah said...

marah sungguh mu ni Sya..
ganyak jgn tak ganyak...heheh

sayangibu said...

lek beb...tarik napas panjang-panjang...

Lady Qay said...

phm phm keadaannya mamAdhea...sb kat opis ni pun ada gaks org sengal cam gitu..jnis tak phm bahasa atau sng kata, no common sense..but bolayan jerk..sabo je...

mamaDhea said...

KNV,
err, buleh ke main cekik2 camtu jek? klu buleh, nak gak try.. ;P

nelcy,
mak mmg garang nyah! ;P

dayah,
aritu laa marah, arini dah cool.. ekekeke.. but still kenot go lah! ;P

intan,
phewh! hehe :D

Lady qay,
paham ek? ;)

Marsha~ said...

aku pun tak suka tau opis mate aku dok baca blog aku tu.. kepoh betul.. aku dah tukar url, sanggup gi google tuuuuuuuuu. fed up btol!
*pssstt.. mana pulak nak carik bumgenius tu nyah?? website mana??

mamaDhea said...

marsha,
sampai cenggitu skali tahap kepochi opismate ko nyah?! ehehehe..

erm, ko klik kat link Mia Bambina kat sidebar bwh skali blog aku.. seblm tu ko contact dulu reseller dia minta pendapat.. reseller dia nama Sandra.. sgt helpfull.. ;)