Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, April 10, 2009

Hadif in DRYBEES! ;)

Aku mula pakaikan Hadif dgn cd Drybees saiz M pada bulan Ogos tahun lepas. Ketika itu dia baru berumur lebih kurang 3bln+. Wahh, 3bln dah pakai saiz M? Berkat susuibu laa katakan.. Hahaha.. Mulanya aku saje2 cuba pakaikan sebab cd2 itu asalnya adalah hak milik kekal Dhea (thats why ada kaler pink ;P). Tgk2 Hadif muat la pulok, kan.. :D

Pada mulanya, hanya ada 2kpg cd Drybees nih.. Kedua-duanya aku beli masa Dhea mula2 pakai cd. Then, bila aku tgk Hadif cam selesa je pakai DB, aku tambah lagi 2kpg. Tp, aku beli satu2 laa ikut bajet bulanan. Mak mmg tak mampu beli sekali byk nyah! ;P So, total DB skrg ni hanya 4kpg sajork.. Ok la tuh, dari takde langsung kan.. Tp, mcm kena tambah jek sbb DB M ni boleh pakai lama sket.. Ah ah ah.. Alasan semata! ;P




Candy Stripe ~ Dhea's 1st DB




Green Retro ~ Dhea punya jugok!




Eye monster ~ Hadif 1st DB




Lavender Jangle ~ Hadif punya!



Actually, dari awal aku preggy I started to do my homework in (?) cloth-diapering. Aku byk berbalas email dgn local cd seller & tanya pada kawan (Yes, it's you, Shida!) yg dah lama menceburkan diri dlm arena CDing nih. Then, baru aku confident to decide which one will suit me & my newborn best! And, DB adalah antara brand cd yg masuk dlm checklist. Cumanya, masatu tu takde rezeki aku utk beli DB saiz S sebab stok DB utk saiz S ni verrryyy limited. Klu tak mesti lagik meriahh.. ;)

Apepon, bersyukur dgn apa yg ada setakat ni.. Dan, dan....klu ada duit lebih, mak tak ralat utk tambah lagi dan lagi dan lagi coz it's really worth every single cent that I've spent for this cd.. ;)

Amacam, ada berani?




14 comments:

Hanz said...

I love Drybees for it's print but my baby sizing unique, he fit ngam2 M size but will leave red mark on the leg casing part but if it's L size, too loose especially the waist & butt area..so 3 of his Drybees I dah let go, hu, hu, print Green Jangle. Choc Mocha Circle & DB Fleece Olive..

I'm waiting for Happy Heinys coz CD mommas said the sizing is generous same like Tiny Tush which I like. Baby Kanga & BG very trim but in the long run, bet my bb x boleh pakai lama despite Onesize coz skarang pun dah kena pakai L size.

IbuKauthar@Salwa said...

lawanyaaaaaaaaaaa.......

~ As ~ said...

mana nak dapat DB ni secara online?? cutenya...

mamaDhea said...

Hanz,
kes anak u tu sama laa mcm kes my doter, si kakak.. i've tried DB L on her.. tp mcm u ckp too loose kat butt area.. plan to letgo that cd..

HH u beli kat mana? Rasanya kat Tiny Tapir ade HH M & L.. very limited items..

Salwa,
Hadif ke cd? ;P

As,
DB ni ada jual kat Ez Motherhood & Mia Bambina.. Tiny Tapir pon recently ada add this cd into their store.. ;)

Nieza Ishak said...

hayakkkkkkk .. ni bikin nieza rasa nak merembat jerk .. selalu pakai yang plain jerk...

bikin teruja laaa

jua said...

tamo comment pasal cd...nak komen peha dia.

nak gigit boleh?

mamaDhea said...

nieza,
apelagi? remmbaatttt laa sehelai dua.. pasni klu dah abis mmg dah tak restock tau.. ;)

jua,
geram ek? mmg dah selalu kena geget dgn mama & kakak Dhea.. hahaha..

Hanz said...

HH ada kat Lil Danzell (www.lildanzell.com) & My Baby Pit Stop (www.mybabypitstop.com). Comes with 2 inserts like BG. I think it's worth it.

Cubalah tiny tush. Ada kat Tiny Tapir. Sizing sampai XL tau.

mamaDhea said...

Hanz,
thanks for ur info.. ;)

sya dah try Tiny Tush dulu.. infact i beli 2 jenis, button n velcro.. tp my doter that time tak tau laa kenapa dia prefer BG than TT.. so, i letgo TT to a friend..

tak silap i cutting TT kecik sket kan? tp camne boleh ade setting XL eh.. or, maybe TT dah upgrade their os cd?

SOHO Mama said...

Montoknya si Hadif ni..geram!

Tiny Tapir bukan reseller DB, I rasa hari tu dia nk menghabiskan stok yg dia pernah ambik harga murah sikit dulu. Once finished, dia tak ambik lagi. MiaBamina, yes she's a reseller.

mamaDhea said...

SOHO mama,
montok eh? ;)

yup, Tiny Tapir bkn authorised dealer for DB.. thats y harga DB kat TT murah sikit kan.. prints dia sgtlahhhh cantek2.. geram tgk.. hahahaa

mirah said...

Ku juga teruja nih.. Harus kena buat calculation bagai budget nak beli tu. Huhu ku tak nak tengok lelama, nanti boleh stress ni.. hihi..

Nina said...

bakpela comei sanagt hadif..bolat..geram nengok die

mamaDhea said...

mirah,
teruja? cepat buat kira2.. ;P

nina,
berkat susuibu.. hehe.. :D