Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 15, 2009

Pertama kali..

...ku melihat mu..

Actually, I was tagged directly by Buk Erna & indirecly (pinjam word miz_eda sat noo.. ;)) by a SAHM.. ;P

Rule #1:

Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang masih dalam wad, maknanya gambar anak hari PERTAMA..



Anak Pertama Saya

Ini saje gambar HARI PERTAMA anak pertama yg saya ade.. Yg lain seme dah ter'delete' dek kerana kesengalan adikku itu.. Seminggu mak nangis mengenangkan gambar2 yg telah tiada itu tau.. Huhuhu..



Anak Kedua Saya

Ini mmg gambar HARI PERTAMA anak kedua saya.. Masa ni dah dlm wad laa.. Hospital govt. mana boleh snap2 gambar dlm labour room kan, ke boleh?



Rule #2:

Keterangan Anak Pertama Saya

Nama penuh : Dhea Suraya Bt Mohd Isa
Nama Panggilan : Kakak @ Dhea @ Kakak Dhea
Jantina : Perempuan
Tarikh Lahir : 1 Mei 2006
Tempat Lahir : Century Specialist Maternity Center, JB
Berat Lahir : 3.00 kg
Cara Kelahiran : Normal


Keterangan Anak Kedua Saya

Nama penuh : Muhammad Hadif Irfan Bin Mohd Isa
Nama Panggilan : Adik @ Hadif (kat rumah), Irfan (kat taska)
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 14 April 2008
Tempat Lahir : Hospital Sultan Ismail, JB
Berat Lahir : 2.99 kg
Cara Kelahiran : Normal


Rule #3:

apakah harapan korang pada anak ini..

Erm, semoga anak2 saya menjadi seorang INSAN yg berguna esp. pada kami as their parents.. Ahaks! ;)

dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..?

Kata Dhea, dia nak jadi seorang ASKAR.. Hadif plak, tak pandai ckp lagi.. Tp, klu ikut saya dan suami, biarlah mereka menjadi seseorang yg mempraktikkan ilmu perubatan traditional moden.. Hehehe.. No reason tho..


Rule terakhir....

Aci tak klu saya follow rule miz_eda? Sementelah anak saya setakat ini hanya 2org shj, maka, saya nak tag 2org shj.. ;P






3 comments:

Yan said...

mak dah buat semalam nyahhh.. kekeke.. sila lah.. http://apapaje.blogspot.com/2009/04/1st-time-i-saw-you.html

mamaDhea said...

lor, sudah buat ke? sya mmg teringin nak tgk 'the husainis' tu :D

Marsha~ said...

woaaahhh.. nak anak jadik dokter yach???