Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, April 16, 2009

Buat dek ajelah..

Itulah yg selalu aku buat bila...



  • ...ada org di sekeliling aku yg cuba memperkecil2kan usaha murni aku utk terus BF anak2 aku.


  • ...ada org di sekeliling aku yg banyak songeh & mempertikaikan usaha aku for CDing my kiddies.



Jawapan aku, senang saje..

Mereka itu adalah anak2 aku. Aku yg mengandung & melahirkan mereka. Aku tak culik mereka drp sesiapa utk dijadikan anak2 aku.

So, tak payah laa kome susah payah nak nasihatkan aku yg degil & kepala batu nih supaya STOP BFing & CDing my kiddies. Takde maknanyerr.. I won't be bother with whatever you said..

Again, THEY ARE MY KIDDIES!

FULLSTOP!





13 comments:

Meera said...

fuh...
betul...betul...dan betul...=)
(tompang lalu)

Mommy Lyna said...

bebeh,

jom join contest kat blog akak utk orang fanatic BF macam adek nih.

hehe.

http://mysuperkids.net/breastfeeding-desire-with-msk-chantek-chantek

Adwindaa said...

tajuk yg dipanjangkan di dalam GGF.... ehehehe

chaiyoookkkkkk.....

::Umi Sufira:: said...

Marah aje bunyinya:P abaikan jelah beb!:)

mamaDhea said...

Meera,
btol? ehehe..
(sila2, tumpang.. ;P)

Sis lyna,
satgi kita join ek.. ;)

adwindaa,
hahaha.. saje jer buat entry special utk Liz.. ;)

mimi,
marah? dak aih.. itu nasihat.. :D

Marisa said...

hati kita ni kena kental sket.. sayang kadang malas nak ceta kat org saya BF anak... biar la org tau sendiri

Zety Zin said...

hehe. buat dek je kan. kalo layan mau sakit jiwa.

mamaDhea said...

btol tu marisa.. hati kena cekal & kental.. saya pon tak penah citer kat org.. tp diorang selalunya akan tanya.. bila dah tanya tu, hmm, mulalah bla bla bla..

mamaDhea said...

zety,
btol tuh.. boleh sakit jiwa.. ekekeke.. itu adalah jalan paling senang utk saya.. hehe.

Liz said...

wah,special entry utk sy ke? thank you!

mamaDhea said...

yes Liz,

it is for you actully.. mmg geram bila baca hal2 mcm tu.. klu tak sabar, mmg ringan je tgn ni kan.. hehe..

nelcyndana said...

cik liz & cik sya, sabar jelah.... akhirnya mulut yg mengata akan senyap bila tgk anak2 kita mbsr bagai johan....! but in my case, those mulut msh mengutuk.... gerammm!

cik sya, maaf sgt tak sempat jumpa kat JB aritu, my mom sakit so we all direct balik kota tinggi terus.... nak sgt jumpa awak, the famous dhea & hadif serta of course, ur collection of CDs. insyaallah nxt time.

Hanz said...

Sya, I dah ngomel2, pasal ni gak kat blog. Marilah singgah kot2 ada alami negative comment yg serupa.