Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 1, 2009

Tipu MC?

Korang pernah buat? Aku tak pernah.

Tp, ada seseorang yg aku kenali, pernah/coba buat mcm tu. Alahai.. Terdesak sgt ke sampai sanggup buat mcm tu? Cuti tahunan kan ade.. Sayangkan cuti? Susah sgt amik je laa unpaid leave! ;P

Aku ada tgk surat MC itu. Bkn setakat tgk surat aje. Admin siap dah call lagi klinik yg terlibat utk mendapatkan kepastian. Mmg nampak SEPERTI ada penipuan di situ. Tp, malas laa nak kecoh2.. Haih..

Aku, wlpon cuti tahunan dah NULL, tak tergamak sampai nak menipu surat MC. Lain kali, klu dah minta MC kat Doc tu, mintalah lebih2 sikit. Takdelah susah2 nak liquid bagai kan.. Ada plak masa Doc nak liquid2 surat MC.. Kuang kuang kuang..

Ingat admin tu budak2 ke? Ke ko saje nak buat lawak April Fool? ;P

Eh, apsal aku yg hangin plak kan? Owh, aku tau kenapa aku hanginn.. Ah ah ah.. Whateva it is, lu pikir laa sendiri Nabil!

12 comments:

madamoiselleczar said...

aku punyer staff taraa berani bikin ittew macam..sbb depa tau aku jenis triple check it! and once aku kantoi..masak laaaa.....

mamaDhea said...

baguih laa camtu.. bos aku ni ikut angin dia nak check ke tak & most of the time, dia mmg tak check langsung pon.. hahaha..

tu pasal agaknye budak ni berani (mati) buat camtu.. mentang2 laa kita senyap..

bondaqeem said...

mommy penah kowteam ngan doc amik mc yg sbnrnya tarak sakitpon.. tp g holiday! sbbnya boss mommy dulu xbetul+ bengong!... ada annual leave tp xbagi amik.. so terpaksa la.. hehe tp xdak la liquid2.. cuma cuti dua tiga ari lps amik ari nih.. contoh la..
tingat ms mommy bertanduk.. kui2!

mamaDhea said...

wah, doc klinik mane tu kak siap boleh kautim2 nih? mana tau sya pon terdesak juga suatu hari nanti.. ahahaha..

Rozy said...

Tipu MC... dolu2 oernah gak..adeyy kantoi..masa muda belia asik nak melancong jer.. lani cuti tahun lepas pun xabiss lagik..simpan kot ada emergency..anak sakit pa..

::Umi Sufira:: said...

Budak aku pernah wat macam tuh...obviously dia liquid MC tuh...kot yer pun nak menipu jgnla ingat aku nih bodoh sgt kot....pada2 la kot yer pun kan....warning letter je aku bagi habis cerita!:P

Mama Adib said...

aku pernah jgk tipu mc, tapi bukan liquid bagai ler,beli direct dgn kaunter klinik.muah muah muah

tapi ni d kelate dan ku buat kalau terdesak je la.
(terdesak?? terlebih makan kuih raya)

mamaDhea said...

rozy,
btol tu.. bila dah ada anak, kita mmg kena 'simpan' cuti thn utk kes2 emergency..

mimi,
tu laa pasal.. nak menipu pon tgk laa dulu org yg nak ditipu tu, ye dak..

mama adib,
beli MC laa ni kiranya? hahaha.. bape hengget sehari beb?

Mama Adib said...

ikut taraf kerja ko, ku biasa cakap operator jer jadi 7 ingit, kalu mu officer jadi 10-15 ingit
keh keh pilih bulu punya mc beli

mamaDhea said...

jue,
kahkahkahkahkahkahkah!

nak beli MC pon tgk post ek? apekah?? mmg pilih bulu..

Dayah said...

a..kat tempat keje saya mmg ada gak tipu mc..since kitorg ada in-house clinic and ada nurse bertugas, makanya menjadi tugas nurse tu la yg check . siap leh tipu mc hosp gomen tuh... ada nurse gomen kat tmpt kitorg buat lokum,deme tau la mc ni valid ke idak...

mamaDhea said...

dayah,
MC gomen pon nak tipu jugak kah? ahahaha.. sgt2 berani laa tuh..