Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, April 14, 2009

Hadif SETAHUN sudah!

Hari ini, 14hb April 2009, kul 12.52 tghari, genaplah umur Muhammad Hadif Irfan SETAHUN jagung. Yeay!



Happy 1st Birthday to cayanggg mucuk mama,
Muhammad Hadif Irfan..!



Pagi td, mama dah bawa Hadif ke KD utk monthly check-up. Patutnya, amik jab yg setahun tu sekali. Tp, ramainye laa umat kat KD pagi tadi. Rasanya KD Kangkar Tebrau ni tak pernahnye tak ramai org dtg check-up. Yg sengalnya, dah penat2 tunggu baru mama terfikir nak tukar appointment. Buleh? Ah ah ah..

Lepas dicampo tolak sana sini, maka appointment baru utk Hadif (dan mama) adalah pada esok ptg. Nak set appointment pon kena campo tolak ek.. Hikhikhik.. Lagipon, klu lepas kul 2ptg misi kata kurang sikit patient. Misi kata laa.. Klu ramai jugak esok ptg, siaplah ko misi.. ;P Kebetulan esok pon Doc ada. So, boleh laa jumpa Doc skali esok ptg. Ngee..

Erm, rasanya takde nak update pape perkembangan Hadif setakat ni. Semuanya dah kot, except for talking? Boleh baca kat SINI, okie.. ;)

Hadif ni dah pandai meminta.. Klu dia nakkan sesuatu, dia akan pegi kat kita dan jerit 'ah.. ah..'. Klu kita wat dek je, dia akan jerit kuat sikit, 'aaahhhhhhhhhhhhhh..!'.. Ekekeke.. Marah laa kununnyer tuh.. Pastu dia tunjuk laa mana tempat dia nak ajak kita pegi atau brg ape yg dia nakkan sgt tuh. Dan, biasanya brg yg dia nak tu adelah telap (bekas) yg berisi biskut atau makanan yg dia nak makan, buleh? Ahahahahaha.. Anak aku yg seorang ni mmg pemakan. Beza sgt dgn si kakak yg kuat menyusu..

Oklah, itu aje utk entry kali ini. Lenkali laa mak update perkembangan si kecik yg comey lotey nih ek.. Mak ada keje kena kasi settle dulu..

Daaa....

Owh yer, seblm tu, ape kata korang layannnnnn dulu gambar birthday boy nih.. ;)




Gambar2 ni aku snap pagi tadi masa tgh tunggu giliran kat KD.. Atok terpaksa bawa Hadif main kat luar sebab kat dlm tu sesak sgt..




Ini gambar2 beberapa hari lepas.. Anak bujang aku ni tak suka bertopi.. Maybe sebab aku tak biasakan kot.. Tu saje laa nak test tgk dia pakai cap free.. Ala2 rappers gitu.. Klu dia perasan, mmg dia cabutt punya topi tuh.. Klu tak perasan, ok je main cam biasa..




Maaf atas kualiti gambar yg agak kurenggg.. Aku snap pakai henpon cikai aku ni jek.. Hehe.. Mmg nak kena sambar digicam juga laa kekdahnyer, kan.. ;P





13 comments:

Fid said...

tahniah!!!

Yan said...

happppppyyyy besdayyyyyy :)

Ina Hashim said...

HAPPY 1ST BIRTHDAY TO HADIF...MOGA MEMBESAR MENJADI ANAK YG SOLEH

Zety Zin said...

happy besday!!!!

herni said...

to hadiff~ slmt hari lahir~~~ jadik anak yg soleh tau =)

mamaDhea said...

meh sya jawab bg pihak Hadif ek..

"mekasihh auntie2 seme.. ;)"

ar.nie said...

Happy 1st Birthday Hadif!!!
mmuaaahhhhh.... ;)

mamaDhea said...

mekaseyy auntie ar.nie!!!

err, bday wish aje? ;P

jua said...

Hadif bucuk.. Selamat Hari Lahir, cepat-cepatlah banyak peel..bagi mak awak lintang pukang. huhu

mamaDhea said...

"mekaseyy auntie Jua.."skrg ni pon dah lintang pukang kita dibuatnye.. ekekeke..

mirah said...

selamat hari lahir hadiff!
moga jadi anak yang soleh penyejuk hati ayahbonda ya.

mamadhea, jom kita pakat bf kan anak sampai mereka 2 thn pulak yea. My khadijah pun baru setahun 12/4 lepas :)

mamaDhea said...

"mekaseyy auntie mirah!"mirah,
amin..
jom pakat2.. ;)

bondaqeem said...

happy besday hadiff..