Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, April 6, 2009

Pitam

Sabtu lepas aku MC. Mak tak tipu haa.. Awat, nak tgk surat ka? ;P

Patutnya aku kena pi kelas MM. Tp tu laa, kata MC. Maka, melepaklah aku di rumah bersama anak2 aku yg tak abis2 dgn projek diorang tuh. Uhh..

Si kakak jatuh gedebukk drp kerusi mkn. Cawan yg dipegang, haruss laa bersepai kan.. Tu laa, atok dah pesan letak cawan dulu baru turun kerusi. Degil. Kan dah jatuh. Nasib baik tak cedera kat mana2. Haih..

Si adik plak tak habis2 laa dgn projek mengemas dia. Habis segala tupperware2 eskrim dlm kabinet bawah adik keluarkan. Bersepah2 tupperware satu rumah. Hmm..

Mama, rileks je tgk anak2 buat keje masing2. Buleh? Kahkahkah!

Ye la, kepala hotak dah merengg. Lantak korang laa anak2. Janji korang tak merengek, menangis atau ape2 yg seangkatan dgnnya. Mama dah ok nanti mama kemas laa balik semua2 tuh..

Ptg tu kul 3 nak tanak aku pegi jugak laa klinik. Bapak aku tlg hantarkan. Doc ckp BP aku low. Again?! Ah, dah mcm time preggy Hadif laa pulak.. Doc ckp, badan aku ni penat sgt kot.. Hmm, mmg pon Doc..

Ahadnya, kunun nak ikut parents aku gi kenduri kat Pon.tian umah SIL. Akak SIL aku kawen. Tak sedar diri btol kan aku ni. Dah laa sakit, ada hati nak ikut jugak.. ;P

Tp, sampai kesudah aku dok umah je laa.. Tinggal berdua dgn Hadif. Dhea, dah sah2 laa ikut parents aku. Pantang sebut balik kampung, sape2 punya kampung seme Dhea nak ikut balik. Ah ah ah..

Tp ok gak. Dpt laa aku rest lebih sikit. Kebetulan si adik pon tido dgn lena sekali, right after parents aku bertolak ke Pon.tian tuh. So, aku pon join laa sama membuta. Tp sekejap je laa sbb byk lagi housechores yg aku kena settlekan. Semak mata memandang!

Hmm, gitu laa sikit sebanyak cerita hujung minggu aku yg agak sengal.. Pagi ni, wlpon agak kelam kabut, aku rasa mcm dah segar sikit.. ;)

4 comments:

Mrs Noba said...

dok rumah pun heaven jugak, kan?

::Umi Sufira:: said...

Baguslah ko dah sihat:)

MommyDania said...

harus makan sweet thingy kasi up sket bp. take care k!

mamaDhea said...

MN,
yeah.. mmg heaven.. :D

Mimi,
alhamdulillah, segar laa sikit.. ;)

MD (harus nak letak initial jugakkan.. ;P),
oo, camtu ek.. takpe, satgi mak gi kedai Ho kat bwh tu.. anyway, thanks! ;)