Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, March 2, 2009

Backdated entry lagi..

Kisah Kedua

Kesinambungan drp ini.. Mlm itu, aku tidur BERDUA dgn Hadif. Dhea dah selamat sampai Pontian, kampung SIL. Hahaha..

Mengikut cerita mak aku, Dhea sudah tidak dapat dihalang lagi. Dia tetap nak ikut Abg & SIL aku balik kampung by hook or by crook, wlpon ketika itu aku blom balik drp kuliah. Nak tak nak, bapak aku terpaksa umpil (ada tak word yg lebih sesuai?) pintu bilik aku yg berkunci itu menggunakan lesen yg dah expired. Boleh pulak tuh.. Hihi.. Bilik aku ni mmg berkunci sepanjang ketiadaan aku. Baju & diaper anak-anak utk hari itu mmg aku dah siapkan awal-awal sebelum aku gi kuliah dan diletakkan kat bawah utk mudahkan mak aku..

Memandangkan bapak aku tak tau nak packkan baju ape utk cucu tersayang dia nih, terpaksa laa SIL aku yg buat semua. Menurut mak aku lagi, SIL aku hentam packkan baju 3-4 pasang je sbb diorang pon esoknyer (Ahad) dah balik JB. Yg kelakar, diaper utk Dhea pack sampai 12keping. Kehkehkehkeh! Sabo aje laa kan.. Takpe, later dah ade anak sendiri baru tau.. ;)

Aku sebenarnya agak ralat melepaskan Dhea yg dah terlepas dah pon. Wlpon yg membawanya adalah abg aku sendiri. Mak aku pon pada mulanya tak benarkan abg aku bawa Dhea. Mungkin juga sebab aku tiada ketika itu. But, as I said, Dhea insist nak itot jugakk.. Huhu..

Maka, sunyi sepilah rumah kami sepanjang ketiadaan Dhea. Kesunyian itu turut dirasai oleh satu-satunya adik Dhea setakat ini ;P, Hadif. Kesian Hadif main sorang-sorang. Takde sape yg buli.. Ekekeke.. Hadif pon kejap-kejap tercari-cari dimanakah gerangan si kakak agaknye.. Tgk kat tangga takde, kat dapo takde, kat luar pon takde.. Syiannn..

Tp, ada baiknya juga kakak takde. Dapat laa Hadif mengasah lagi skill berjalannyer itu. Sehari suntuk (Sabtu & Ahad), Hadif berjalan dari depan sampai belakang. Bila penat, stop kejap & layan Blue Hyppo pulak. Pastu, sambung lagi berjalan. Hahaha.. Masa ni laa pon Hadif dpt bermaharajalela. Klu kakak Dhea ade, jgn harap ler.. Baru 3langkah dah 'kena' dah kan dik non kan.. ;P


Di hari yg sama juga, Hadif telah berjaya mendapat skill baru.. Hahaha..


Tgklah mata Hadif yg 'stim' itu.. Ekeke.. Dah mcm tu pon, masih nak main lagik! Ish ish.. Maklumlah, bkn senang nak conquer Blue Hyppo ni sorang-sorang kan.. ;P


Selain drp berjalan-jalan di dlm rumah, Hadif juga sudah pandai menyapu yer kawan-kawan.. ;P



video



Sampai ke mlm aku dok teringat jer kat anak dara aku nan seorang itu. Wlpon kerenah si kakak ni seringkali menguji tahap kesabaran aku, still she's my OWN daugther kan.. Ye la, mak mana tak sayangkan anak.. At times, I DO feels like I need some space for myself.. Tp, bila anak tak cukup 'korum', mcm tak complete laa pulak hidup aku hari itu.. Huhu..

2 comments:

Nur said...

comel betul..jln kedek2 hehehe..ada hati nk nyapu ekkk...

Nina said...

geramla tengok budak kecik ni...comel sangat..mcm itik jalan...eeee comella