Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, March 5, 2009

Macam Ayah!!

Lately, aku selalu dengar phrase (?) itu keluar drp mulut Dhea. Huhu.. Selain itu, Dhea juga selalu sebut ayat ini..


'...jadi seorang ahkar'


which is actually part of lirik lagu Dugaannya nyanyian Hujan.. Ekekeke..


Dhea bangga betul dgn kerjaya Ayah dia.

'Ayah Dhea mana?'
'Ayah wok (work)!'
'Ayah work ape?'
'Ayah Dhea jadi seorang AHKAR..' <---- Sama tak dgn lirik lagu Hujan tuh? ;P
'Kat mana?'
'Kat Kuang (Kluang) laa, kat kem.. bla bla bla..'

See.. Anak Ayah laa katakannnn... ;P


Pagi tadi, on the way hantar aku ke office, Dhea ternampak trak askar kat jln raya. Berderet-deret mcm tgh berkonvoi. Hahaha.. Maka, keluarlah statement berani mati ini..

'Mama, ahkar.. Mama tu teghak ahkar laa.. Banyaknyer teghak ahkar.. Mcm Ayah, kan mama kan!'

Mak sebak okeh tgk muka Dhea pagi td.. Airmata dah start bergenang.. Kesian anak aku, rindu sgt kat Ayah agaknyer. Klu Hubby ade, korang ingat ade Dhea kisah dgn teghak-teghak ahkar itu? Takde maknenyer..


Btw, mak terasa nak tepek lirik penuh lagu itu pulak.. ;)



Artis: Hujan
Lirik/Lagu: Dugaannya

Bapanya mahukannya jadi seorang askar,
Bukan cita-citanya,
Bukan impiannya.

Dia terlalu muda tuk tinggalkan keluarga,
Bila tiba masanya,
Pilu mula terasa.

Berkecamuk hati, hatinya sendiri,
Persoalannya kini, sampai bila mampu ku bertahan,
Mampukah ku bertahan?

Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.

Beginikah selalunya cinta,
Diakhiri sengsara,
Setelah dicurahkan semua.

Cuba ku dalami,
Sampai termimpi mimpi,
Namun apa yang ku jumpa,
Semuanya sama.

Berkecamuk hati,hatinya sendiri,
Persoalannya kini,sampai bila mampu ku bertahan,
Mampukah ku bertahan?

Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.

Ini semua dugaan Nya


6 comments:

::Umi Sufira:: said...

siannya dhea!BTW, kerja seorang askar memang sesuatu yang perlu dibanggakan..pengorbanan tuh besar kan tinggalkan anak bini..salute sama askar dan istri2 mereka (termasuk ko!)kikiki...

rizza said...

ok gak dhea jadik askar...
cik za dulu merasa le menembak guna M16 hehhe...

Askar2...
berbakti pada Agama, Bangsa & Negara!!!

Zety Zin said...

alahai siannya dhea rindu kat ayahnya...

YatieJay said...

Aku lak yang bergenang mata baca ayat si Dhea tu....heheee...

Mama Adib said...

lagu apa tu?? awat ku tak pernah dengar

sya

anak hang sama excited dgn anak aku ler, dia kalau tengok kereta kebal laju ajer kata abah dia bawa, padahal lum tentu abah dia reti bawa keh keh

sayangibu said...

alaaa..siannya dhea...sama lah nasib ngan aina...asik ingat abah jek...huhuhuuu..sabo jek laaa kita nih kan sha..ibu-ibu yang ditinggalkan...