Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 11, 2009

Jawapan kepada...

...entry ini ;)










































My beloved PISA.. ;P



Saya terpaksa mengeluarkan kotak ajaib itu drp kedudukan asalnyer kerana beg galas asal telah dicemari dgn muntah hijau Dhea..




Kellass opis mak.. Siap boleh jemur beg & tuala lagik.. Har har har..



Semlm, semasa dlm perjalanan ke pejabat, Dhea telah termuntah di dlm kereta. Habis laa seat belakang dipenuhi dgn muntah Dhea. Nasib laa hanya muntah susu.. Saya tak sempat utk menyelamatkan beg pisa itu menahan muntah Dhea drp terkena seat belakang keta. Huhuhu.. Nasib baiklah juga beg keperluan Dhea dibawa bersama. Ada juga tuala utk mengelap mana yg patut.. ;P

Maka, Dhea telah saya bawa masuk ke pejabat dan saya telah memandikan menyiram sebahagian drp badan Dhea yg terkena muntah. Klu tak, mmg masyammm laa kan..

Selain drp menyiram Dhea, saya juga telah menyiram beg galas pisa itu.. Nasib baiklah beg itu kalis rindu air. Klu tidak, rosaklah motor pisaku ittew.. Maunye saya nangess 3hari 3mlm klu motor pisa tu rosak.. ;P

Sudah 2 kali Dhea muntah secara tiba2.. Maksud tiba2 ni, alih2 je muntah without any prior notice ie. batuk2 ke hape ke kan.. Kali pertama adalah pada pukul 5pagi semlm.. Terkebil-kebil laa saya mencuci muntah itu.. Kali kedua, adalah seperti yg telah saya nyatakan di atas.. Saya ada juga bertanya kepada Dhea..

'Sakit perut ke nak?'
'Yer..'


Itu sahaja jawapan Dhea.. Takde penjelasan yg panjang lebar seperti biasanya.. Hmm..

7 comments:

Nur said...

fuh..nasib baik x rosak motor tuh!

Marsha~ said...

gi lah bawak doktor.. risau aku budak2 muntah ni.. skrg byk betul penyakit budak2.. aku risau nyah.. huhu

::Umi Sufira:: said...

Betullah Sha, cuba ko bawak gi klinik...Syaura pernah muntah dalam kereta..muntah susu aje...masa aku on the way balik johor dari selangor. dia muntah kat area seremban..Ya Allah sepanjang jalan tuh aku anak2 beranak dok dalam kereta tuh macam nak muntah rasanya...busuk amat..uwek uwek!

mast@work said...

hehe.. boleh bersidaian tu.. biasa la.. mas pernah sidai macam2 dalam bilik.. sekali ada kawan tiba2 masuk.. aiyo! terlupa kunci pintu.. macammana? kih kih kih

mamaDhea said...

nur,
hihi.. tu laa kan.. nasib baik.. tulah satu2nya pump yg aku ade..

marsha & mimi,
mmg plan nak bwk klinik pon.. tgk dlu sehari dua ni sbb aku mmg takleh bercoti dah..

mamaDhea said...

mast,
haha.. buleh jugak ke? tp pantry kitorang carca marba.. opis kecik ja.. haha.. mcm2 laa sumbat kat pantry tuh..

haikal said...

http://farm4.static.flickr.com/3662/3346100396_b31fa32f8f.jpg

Pegi ke link nih tajuk ANAK TAKUT WAKTU MALAM

Satu lagik, if anak muntah tuh selalunya angin dalam perut. Ini disebabkan dari pemakanan dan juga persekitaran. Tapi if berpanjangan better bawa segera utk pemeriksaan doktor. Tak kira la ada cuti ker takde cuti ker....

sekian.
~haikal~