Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, March 23, 2009

Sebulan lagi...

...Hadif akan SETAHUN! *woo hoo*

Actually, sejak hari Isnin lagi aku cuba curi cari masa utk update milestone si kecik ni.. Phewh!

Hadif Irfan kini telah pon berumur 11bln+. Dah mcm2 pe'el yg si comeyy busyukk masyamm ni develop.. Ape lagi yg aku nak update yer.. Rasanya perkembangan Hadif setakat ni mcm dah complete je, selain drp berckp laa.. Er, ke yg itupon sudah? :D

Anyway, layan...

  • Hadif ni seorang yg lebih penyayang berbanding kakak Dhea.. Wlpon selalu kena buli dgn kakak Dhea, Hadif tetap syayanngggkan kakaknya nan seorang itu.. Bak kata pepatah, air dicincang takkan putus.. ;)




  • Skrg ni, Hadif suka sgt bergurau senda.. Mengekek dia ketawa.. Tak kiralah dgn sape pon kat rumah tu.. Esp. dgn satu2nya kakak yg dia ada.. Pantang disergah diagah sikit, kelam kelibut Hadif lari (ke berjln dgm pantas? ;P) & cuba nak menyorokkan diri drp kakak Dhea.. Dah laa gaya berlari mcm org mabuk.. Sambil gelak2 pulak tuh.. Mata pon klu lari sibuk nak pandang org yg mengagah.. Klu tersembam ke, langgar dinding ke, mmg haruuu.. Satu AP boleh dgr Hadif nanges.. Hahaha..







  • Anak bujang aku ni ada favorite sport spot dia tau klu kat rumah.. :D Antaranya..



  • Spot #1, celah kotak2 yg bersusun kat tepi tangga.. Seboleh2 nak nyelit jugak kat situ.. :D




    Spot #2, celah sofa.. Punyalah luas hall kat rumah tu, celah bedah situ jugak Hadif menolak Blue Hypponyer.. Suka cermin diri sendiri kat cermin sliding tu gamaknyer.. Haih..




    Spot #3, celah2 rak tv yg murah.. Ntah ape yg dicari sampai tertonggek2.. ;P



    Itu antara celah2 sudut2 kegemaran Hadif yg sempat aku snap klu kitorang lepak kat bawah.. Ada satu celah sudut lagi yg aku tak dpt snap.. Yg tu nanti2 laa mak update ek, klu sempat laa.. ;P

    Klu lepak kat bilik pulak, tak lain tak bukan kat sini laa jugak...





    Dan, di sini...



    Klu kat luar rumah, mana lagi klu bukan kat sini...


    Bukan main seronok lagi klu sekali sekala aku lepaskan budak berdua ni keluar.. Terus je tuju kat gate & gegar mcm nak kasik roboh.. Har har har.. Dah puas gegar, baru laa sibuk pi port2 dickson yg lain.. ;P



  • Hadif dah pandai syayang org.. Tak kira laa kat pipi ke, dahi ke.. Ckp je, 'syiomm sini dik..' sambil menyengih dia akan depakan tgn & ngangakan muncungkan bibirnye yg mungil itu.. Pastu, tak sah laa klu korang tak merasa air liur Hadif singgah di pipi.. Hahahaha..



  • Budak kicik ni skrg mulut dah pandai bising2, ngomel2, mcm menyanyi pon iye jugak.. Hahahaha.. Pastu, bila dgr kakak Dhea jerit2 dia pon join sekaki sekali.. Bingit tinger mak dek budak berdua ni tau.. Pandai dah panggey2 org2 dlm rumah ni, siap ketuk2 pintu bilik lagi.. Hahahaha..



  • Klu dgr lagu, dah pandai goyangkan kepala & badan kiri-kanan.. Har har har.. Ada hati nak joget ye dik? ;P Klu kena marah, pandai pulak cebik2kan bibirnya yg syeksi tu.. Pastu nangess.. Har har har.. Pokok pangkalnye, Hadif ni dah ada perasan perasaan laa.. Mcm cepat sgt pulak dia faham.. ;P



  • Owh, lagi satu.. Klu mandi Hadif dah pandai meniru aksi aku menyabunkan dia satu badan.. Dia wat2 tadah tapak tgn kat pump body wash, pastu usap2 perutnya yg buncit itu.. Konon2, tgh menyabun badan laa tuh.. ;P 1st time aku tgk, mengekek2 aku ketawa nengokkan keletah Hadif.. Lagi, Hadif dah boleh tahan nafas lama sket.. Meaning, klu aku jirus kepala dia dgn air, takdelah dia tercungap2 sgt menahan nafas.. Paling dia suka klu aku mandikan dia guna shower (yg mcm air hujan tu nama dia shower kan? ;P)..



  • Last but not least, Hadif still 100% on breastmilk.. Alhamdulillah.. Bila membaca post Cik Yan pagi ni, semakin berkobar2 semangat aku utk teruskan perjuangan nan satu ini.. Semoga segala usaha dipermudahkan olehNya.. Amin..




Oklah, tu je dulu.. Kang ada jugak yg muntah baca entry wajib mak nih.. :D

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Mesti ko tak sabar banget kan nak tunggu setahun..ala2 mak dapat degree gitu!:)Chaiyok!!

Zety Zin said...

wah bestnya hadif dah pandai jalan. bila la irma nak pandai jalan lak nih. senang sikit nak mandikan dia. kehkehkeh.

Mummy HnH@arnie said...

eh, comel laa legging yg ader gambar lion tue... kiut! empunya legging tue pon kiut jugak, tertonggeng2... ekekeke... beli kat maner tue?

mamaDhea said...

mimi,
mmg tak sabarrr... ;P
nak nunggu aku grad btol2, ntah bila.. hahaha..

zety,
mmg senang nak mandikan hadif ni sejak dh pandai jalan.. tp, kena hati2 jugak takut lantai licin ke kan.. :D

mamaDhea said...

arnie,
kiut ek.. itu nissen legging.. rasanya dh byk online store yg jual legging ni.. sya beli kat intan payung, ade link kat sidebar bwh skali tuh.. sila laa klik2.. ;)

legging itu, dhea yg punya seblm ni.. skrg ni dh pendek, so pass kat adik laa.. ada selai lagik kaler coklat dot2 biru..

er, maknyer comey tak? ;P

Nuroll said...

geramnyer tgk hadif...busyuk2!!!

Mama Adib said...

comelnya anak hang, ku paling suka tgk part dhea dgn hadif. sangat mesra alam

mamaDhea said...

nuroll,
geram? hahaha.. saya lagik geram.. mmg selalu kena geget manje dgn saye.. ;)

mama adib,
mesra alam? kahkahkahkahkahkah!

kejap je tu weih.. pastu gaduh balik.. sabo aje laa kan..

herni said...

mamaDhea aka sya...sukanya tgk part dhea gurau nan hadiff...so sweet..syahdu lak bila ku tgk..uks...ter'emos' la lak hoho