Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 17, 2009

Perihal Encik Suami.

Masa aku taip perkataan 'Encik' di tajuk entry, tetiba aku teringatkan satu perbualan antara aku, Dhea & atok (bapakku :D). Perbualan berlangsung ketika dlm perjalanan utk ke pejabat pagi semlm..

Atok: Dhea dhea.. Tgk tu Polis. Cepat pakai tali pinggang keledar. Klu tak, nanti atok bagi Dhea kat Polis.. Nak?
Dhea: Mana ada polis tok?
Atok: Itu... Cepat pakai tali pinggang..
Dhea: Takpelah, polis tu tak nampak kita..
Atok: Atok bentikan keta eh.. Nak bagi Dhea kat Polis.. 'Encik Polis, tgk Dhea ni tak nak pakai tali pinggang. Tangkap Dhea Encik Polis'.
Dhea: Encik Polis?
Atok: Iye.. Encik Polis..
Dhea: Klu polis panggil Encik Polis ke mama?
Mama: Iyelaaa.. Klu Polis kita panggil Encik Polis..
Dhea: Klu Askar?
Mama: Klu askar, panggil Encik Askar..
Dhea: Klu Ayah?

Boleh tak aku gelak dulu? Wakakakakakakaaaaaa...

Mama: Ayah sape?
Dhea: Ayah Dhea laa..
Mama: Haa, panggil Ayah laa.. Takkan nak panggil Encik Askar pulak..
Dhea: Tapiiii, kan Ayah Dhea Seorang Askar?

Masa ni atok dah gelak besar.. Sib baik laa tgh drive kan.. Klu tak, mau atok gelak guling2 gitu.. ;P

Okeh.. Itu saja.. Entry ini sebenarnya adalah utk menjawab tag drp Sufira. Sebenarnya, mak segan nak join club AMT Cik Lola.. Tu yg tak buat jugak lagi tag ni wlpon hati terkinja2 nak buat.. ;P Anyway, thanks again to you Mimi (both are Mimi rite? ;))..

Here goes..

Rules:

  • Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.

  • Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.

  • The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.


  1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

  2. Cartoon? Actually, Hubby mak tak kisah.. Ape yg dah tersedia terbukak, itulah yg dia tgk.. ;)

  3. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?

  4. Er, sambal belacan? :D

  5. What’s one food he doesn’t like?

  6. Semua makanan pon dia bedal sebab Hubby mak ni bab makan tak cerewet sgt..

  7. You go out to eat and have a drink. What does he order?

  8. Nasi goreng ayam kunyit/daging masak merah dan milo ais..

  9. Where did he go to high school?

  10. Hubby mak sekolah kat kg dia ajer.. :D

  11. What size shoes does he wear?

  12. 7 (dgn konfidennyer! ;P)

  13. If he was to collect anything, what would it be?

  14. Like CY's other half, my Hubby ALSO NOT A COLLECTOR.. ;)

    Tp, klu tetiba dia rasa nak collect something mak ingat nak suggest soh dia collect kotak rokok. Biar dia sedarr diri sikit.. ;P

  15. What is his favorite type of sandwich?

  16. Hubby mak bukan peminat roti/sandwich..

  17. What would this person eat every day if he could?

  18. Ikan masin/ikan kering with sambal belacan powerrr..

  19. What is his favorite cereal?

  20. None..

  21. What would he never wear?

  22. Baby sling..

  23. What is his favorite sports team?

  24. Manchester United (MU)

  25. Who did he vote for?

  26. Kata goverment servant.. ;P

  27. Who is his best friend?

  28. Takde.. Tp buat masa ini, Hubby mak kamcing dgn Semanggol..

  29. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?

  30. Part ni mak tipu.. Hahaha.. Sebab masa jawab soalan ni mak tgh call Hubby.. Ngee!

    Dan, jawapan Hubby adalah, er, segan laa nak bgtau.. Ok, he wish me to be ontime.. ;P

  31. What is his heritage?

  32. Melayu + Banjarmasin.. Hubby mak kan org peghak Perak..

  33. What is his favourite colour?

  34. Blue & White

  35. What is his habit?

  36. Smoking. Very bad habit, huh? Bila laa nak quit bang oi..

  37. What is he proud of?

  38. Yg ni pon mak tipu.. Hahaha.. Tp jawapan Hubby telah buat mak terharu. Dia kata..

    'Bila awak dah grad nanti, mesti abg bangga..'
    'Eh, abg bangga ke dgn Mama?'
    'Eh, awak ni. Mestilah.. Lempang nak?'


  39. Lastly, do you think he will read this?

  40. Klulah Hubby mak tu tak buta IT, mesti dia teringain nak baca.. Tadi pon masa on call, dia sibuk dok tanye2 mcm mana nak baca blog mak ini.. Wakakakaka...



Okeh, settle jugak wlpon ada tipu2 sket sini sana.. ;P Jgn marah haa.. So, kali ini mak nak tag..
  • Momidanial
  • ~ Rindu laa nak baca entry keji hang..

  • Rizza
  • ~ Asyik story pasal Hassan je kan.. ;)


5 comments:

::Umi Sufira:: said...

Beb, samalah pasukan yg disokong asben kita..walaupon baru2 nih MU kalah teruk kakaka..aku kutuk dia sakan beb!..

~ As ~ said...

blh tumpang gelak bab Dhea dan Encik Polis tu? hahaha...

mamaDhea said...

Mimi,
bab MU tu aku tak tgk pon.. tp aku tau liverpool menang.. hahaha.. lgpon, Hubby aku kan kursus.. Mana ada tv seme nih.. ;P

As,
boleh boleh.. :D

Zety Zin said...

Adeh la Dhea. Sangat comel!

mamaDhea said...

zety,
comey ka? tp selalu buat mak naik hangin satu badan.. :D