Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 24, 2009

Sudah berjumpa!



Sejak baca entry drp C!kPuanMuda & M-I-O, aku asyik terbayang2 aje roti itu. Aku ni mmg sukaaaaaaaaaa sgt mkn roti. Dari kecik sampailah skrg. Lama juga mencari, baru kini berjumpa! Yes! Yes! ;P

Alkisahnya, ptg Ahad kelmarin, aku & anak2 ke Pasaraya SMART. Saje mengekor parents aku berbelanja. Tetiba, terpandang pada deretan roti.. Dlm hati aku, 'Wahhhh, ada ada..'. Cepat2 sambar 2 bungkus & bayar. Hahahaha.. Kemaruk sungguh! ;P

Actually, cubaan pertama pencarian aku adalah pada hari sebelumnya (Sabtu). Balik drp kuliah tu pewot aku mmg tgh lapar. Hujan pulak makin lebat. Laaaaaagi laa bertambah2 lapar, kan.. So, dlm perjalanan balik tu aku singgah Sh*ell utk isi minyak. Terdetik pulak nak masuk 7*e, mencari makanan barang sesuap dua (READ: BUTTERSCOTCH!). Belek punya belek, takde laa pulok roti yg dicari2. Yg ada, hanyalah Choco Raisin. Itupon tinggal sebungkus. Memandangkan pewot pon dah tak bley tahan lapar, sambar ajelah.. Dek kerana kelaparan yg terlampau, kat atas highway tu jugak aku bedal separuh bungkus.. Har har har..

Isninnya pulak (semlm laa nih ;P), aku telah membawa sebungkus Butterscotch ke ofis utk dijadikan santapan sarapan. Rupanya officemate aku dgn baik hatinya telah pon membelikan roti itu. Yer, aku ade berpesan kepadanya pada Jumaat yg lepas supaya membelikan roti itu sekiranya dia ada ternampak dimana2. Ahaks! Memandang Butterscotch sudah bertambah sebungkus lagi, aku dgn baik hatinya telah mem'public'kan roti itu kepada kawan2 sepejabat.. :D

Kesimpulannya di sini, roti itu (READ: BUTTERSCOTCH! ;P) mmg sodappppp! Aromanya, hmmmmmmmmm wangi! Tekstur rotinya, lembuuuutt banget! Tp, tak boleh makan selalu kot sebab cepat muak..

10 comments:

herni said...

whoa...ku suka banget roti nih... ada 2 jenis...satu lg coklat punyerr... tapi yg penting dua2 pon YUMMY~!!!!
p/s: ku bukan promoter mereka arrr ekeke

Yan said...

mmg sedappppp!! mak dah kali kedua membeli dah..

liwaniel said...

wanie dah lama cari roti tu..tapi masih tak dapat2...huwaaaa

m-i-o said...

ah ah ah. mak jgk telah merembat 2 bungkus smlm. satu utk mak, satu utk baby. eh, yg choco raisin tu mak tak brapa nk masyuk la. bkenan butterscotch jgkla kekdahnya

mamaDhea said...

korang,
aku dah interbiu budak kat 7e aritu.. dia kata dia ada tanya kat supplier roti ni..

utk butterscotch, penghantaran hanya pada hari Selasa setiap minggu.. yg choco raisin plak, hari jumaat setiap minggu..

so, ape lagi.... ;P

Yan said...

utk cik liwaniel,
saya merembat dari Giant.. terima kasih..

herni said...

wakaka sya siap interbiu budak tu lagi...teringat pada ibuku y juga interbiu budak kt petronas pasal roti nih hoho ;p

mamaDhea said...

Cik Yan,
Giant ade ek? owh, maybe sebab hang pegi hari selasa.. tu yg still avail. kot.. ;)

herni,
maunya tak interbiu.. dah berhari2 ku mencari.. ;P

mimielola said...

Harus aku cobak jugak

mamaDhea said...

mimi,
cobalah.... ;)