Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 25, 2009

Episod bergenang airmata lagi..

Kejadian #1

Aku panggil Hadif & minta dia kiss pipi aku.. Hadif pon dgn gedik2 menciom pipi mamanye.. Lepas dia ciom pipi aku (tak lupa juga dia telah meninggalkan sedikit air liurnya di pipi mama ;P), ingatkan dia nak blah pegi main tempat lain laa kan, mcm biasa.. Mmg pon dia nak blah, tp seblom tu dia telah menghulurkan tgn kanannya yg comeyyyy itu..

I was like, 'nak syalamm mama ke dik?'..

Harus laa aku cepat2 sambar salam tgn comey Hadif tu seblm dia tarik balik tgn dia kan.. Har har har..

Yeay! Yeay! Anak mama dah pandai syalamm tgn.. Siap ciom lagik tuh.. *sob sob*


Kejadian #2

Erm, patutnya ini kejadian #1 sebab kejadian ni yg berlaku dulu.. Ah, lantak laa kan.. ;P

Dhea minta aku buatkan susu. Mcm biasa, aku akan tanya & suruh dia cari botol susu dia yg selalu bertaburan itu..

'Mama, Dhea nak susu..'
'Botol Dhea mana? Cari botol dulu..'
'Mama carikan laa..'
'Eh, sape yg nak minum susu ni? Cari botol kakak dulu, baru mama buatkan susu!'
'Ala, mama carikan laa..'
'CARI BOTOL KAKAK DULU!!'
<---- Yes, suara singa sudah keluar.. ;P

Kebetulan masatu Hadif mmg tgh berdiri kat depan aku.. Elok je lepas suara singa aku keluar, Hadif pon cangkung & tundukkan kepala dia sambil tgk kat bawah meja. Pastu tgn dia menunjuk2 ke bawah meja. Tp suara dia tak kuar pon, muka dia je serius pandang aku. Bila aku tunduk, nah, itu dia botol susu kakak Dhea..

Aku peluk2 Hadif.. Aku geget2 jari2nya.. Aku gomol2 pipinya.. *sob sob*


Ape perasaan kalian bila kalian menjadi saksi utama org yg pertama menyaksikan perkembangan anak/anak2 kalian?

Aku? Obviously akan bergenangan airmata..

11 comments:

Nina said...

wowowowo..berkaca mate mkcik...mmg best feel sorang ibu nikan....

mamaDhea said...

tu laa nina.. wlpon utk hal2 yg kecik mcm tu..

Qaseh said...

hmm...hanya seorg ibu dpt rasakan perasaan tuh..sungguh indah dan sungguh menyentuh hati, bukan sebab sedih tapi sebab bangga...walaupun kdg2 peel mereke yang menguji kesabaran...

m-i-o said...

aduhai. syahdu. *mata berkaca*

mamaDhea said...

qaseh,
untung jadi ibu kan.. ;)

m-i-o,
mmg syahdu.. even masa typing this entry, sya masih boleh merasa kesyahduan semlm..

*mataku bergenang lagiii*

Fid said...

i selalu senyum then tulis kat blog hahaaa

::Umi Sufira:: said...

Awat aku tak pernah rasa bergenang air mata pon tengok perkembangan diaorang ek? adakah aku tak sensitif?ekeke...aku biasa jerit2 je kat hubby aku suruh dia tengok skali:)

mamaDhea said...

fid,
senyum ek.. aku pong senyum jugak.. tp airmata senyum sekali.. :D

mimi,
lain org lain rasanyer kan.. hehehe..

klu kebetulan hubby ade, aku jerit jugak.. tp mostly, aku sorang je yg jd saksinya..

~ As ~ said...

aku tak sabar nak tunggu Azam 'berkembang' juga...

Zety Zin said...

aiseh. mak pun bergenang air mata. *sob sob*

sayangibu said...

ermmm...kalo aku memang sengih kesukaan...pastu bising-bsing cakap...pandainyaaaaaa anak ibu...hehehheee