Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, March 30, 2009

Crazy Momy CD!

Thats the name..
Ahak! Ahak!
I like it..
Ahak! Ahak!



Korang penah dgr lagu tu tak? :D

Wokkeh, seperti yg telah dijanjikan (cewahhh! ;P), saya nak review sikit mengenai FREE CD aritu. Wah, 1st time mak buat entry ala2 testimonial ni korang.. Maka, dilabelnya haruslah ada perkataan review kan.. Ahaks! ;P

Seblm tu harus laa mak tepek dulu gambar yg bersesuaian ek.. ;)




Maaf atas kualiti gambar yg kurang memuaskan. Mmg susah nak snap pict. si Hadif ni. Kena rasuah dgn roti baru reti dok diam.. Itpon kejap je laa.. Tgk laa matanya yg stim itu.. Punyalaa tangkap feeling layan Choco Raisin.. Hahaha.. ;P



Crazy Momy CD (CMCD) ni merupakan Onesize Pocket CD. Ada 2 microfiber insert disertakan bersama2. 1 insert onesize & 1 insert small size. Kedua2 insert agak nipis berbanding insert2 microfibre lain yg saya ada. Cuak juga nak try test nih.. ;P

Utk Hadif, saya gunakan M size setting. Insert, saya hanya gunakan sehelai saja, which is the onesize insert. Mula2 insert tu saya setkan M size juga, since cd pon M kan.. Tp, bila kita tarik2 sket kat crotch/leg area nak kasik diaper nampak kemas dipakai, the insert seems a bit pendek plak. So, saya bukak je balik button insert tu. That means, insert size L.

Cutting wise, ala2 imitation Bumgenius pulak mak rasa. Yg bezanya, CMCD ni takde laundry tab je. Perasan tak kawan2 sekelian? Lagi, ada perbezaan pada bahagian pocketnya.. Btw, extra velcro juga ada dibekalkan ye puan2..

The dry layer is made from suede cloth, rite Maryaa? Owh, it's either microfleece or microsuede. But, mine was microsuede which is lembuuuuuuutt sgt & tebal sket banding dgn lain2 cd yg saya ada.. The PUL layer juga tidaklah seteruk seperti yg saya bayangkan.. Maaf yer, saya mmg agak bias dgn brand2 cd yg baru kerana saya pernah melalui bad experience with one of our local made cd..

Absorbency wise (betui ka? ;P), onesize insert tu mampu bertahan lebih kurang 3 jam jugak laa on my Hadif ni. But, please take note that my Hadif consider veeeery lightwetter okie. RC laa katakan.. Small insert tu pulak, saya pairkan (as doubler) dgn Bumgenius pocket cd and it can last almost 6-7 hours.. Whoaaaaaaaaaaaaa... Not bad huh?

Anyway, saya ucapkan berbanyak2 terima kasih sekali lagi kpd Maryaa. Siap layan lagi request mak yg mengidam2kan teringinkan kaler hijau. Org nak kasik, lagi mau byk songeh.. Pasni klu rasa nak bagi2 FREE sample tu jgn lupa calling2 mak lagi eh.. Ah ah ah..

Saya rasa, dgn harganya yg agak affordable berbanding cd2 import lain, tak rugi utk dicuba.. Happy CDing mommies!! ;)

Sekian, review drp saya.. ;P

12 comments:

madamoiselleczar said...

hiks..kiutnyer gambar Hadif yg kena rasuah roti tuh....hahahah...kiut banget dong...
btw, kaler CD hadif pong cantik..ijau pucuk pisang gittew...ngehehehe

Hanz said...

Ish, ish camner saya tak leh perasaan free gift cd dari maryaa ni..rugi2...

mamaDhea said...

za,
mmg nak kena rasuah jugak baru bley pakai diaper.. kiut huh? ko blom tgk lagi muka 'gatal' dia.. rasa nak geget2 jek si kecik tuh..

ko tanak try berCDing jugak kah? ;) mesti terliur tgk bum2 alia kalerful gitu.. ahaks!

hanz,
takpe takpe.. mana tau nanti maryaa baik hati nak bg2 lagik free sample ke.. kita roger2 awk.. ;)

herni said...

sya..brpakah regenyer? testi mcm syok...jek...btw leh kah mu emel ku cd yg mu trauma jenama tempatan tuh?~
ku nk tmbh koleksi nih...

mamaDhea said...

herni,
harga CMCD tu tak silap RM48.. tp skrg ni ada offer RM45.. cuba tgk kat link yg sya letak skali tuh..

owh, cd ITU kah? nanti2 laa mak email ek.. hehehe..

maryaaa said...

wow sya..thankiyuk so much for the review..siap ada model posed gitew... thanks again, dan kalo rasa ada apa2 room for improvement leh laa gitau sy. next time kalo sy kluar new design@ type, kupasti meroger mu hokeh.

p/s bleh kah kuguna gamba hadif letak kat blogku?

Dayah said...

Sya..dpt free je ke ni ??
klu bagus, saya leh try pas ni

mamaDhea said...

maryaa,
don't worry.. klu ada pape nanti sya roger2 okeh..

hadif laa satu2nya model cd kat rumah tu skrg ni.. klu maryaa nak tepek gambar budak stim tu, tepek laa.. mak tak kisah.. ;)

mamaDhea said...

Dayah,
a'ah, dpt pree jek.. puan maryaa yg baik hati tu yg bagi.. try laa dayah, berbaloi dgn harganya..

Zety Zin said...

cd apakah yang trauma itu? emel me oso boleh kah?

nelcyndana said...

cik sya, rupanya nyaris BG yer... cuma xde cloth tab. so, cuma kena pikir samada velcronya mampu bertahan dlm WM. aku ni agak prejudis ngan cd selain BG sbb dh terkena. hmmm....

mamaDhea said...

nelcy,
mmg ala2 BG pon.. tp sya suka PULnyer.. tebal sikit.. since takde laundry tab, aku lekatkan je velcro kiri kanan tu.. so far dah basuh 2kali selamat lagi tak melekat kat cd2 lain.. takpon nak selamat masuk dlm laundry bag..