Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 17, 2009

Mum Of The Year *clap* *clap*

Gigih aku wat entry harini kan.. Muahahahahaa.. ;P

Kalini mak nak tepek award merangkap TAG drp Sufira. Thanks laling! Comey jek award ni kan secomeyy mommies yg dpt award ini.. ;)




Here goes the tag thingy.. ;)

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!

Eversince Hadif lahir, aku selalu marahkan Dhea.. There's one time yg paling aku sesalkan, happened last week klu tak silap aku.

Kejadian berlaku masa nak mandi ptg. Ptg itu Dhea agak luar biasa mengada2.. Aku pulak tgh pening & penat (READ: STRESS!!!). Kombinasi yg KURANG SESUAI kan..

Bila sesi pujuk2 tak jalan, aku pon mula laa nak naik hangin.. Laju je tangan aku PAP!! kat betis Dhea.. 3-4kali jugak laa aku PAP!! betis Dhea ni.. Tak cukup betis, tapak tgn dia pon kena.. Dhea pon meraungggg laa kan.. Sampaikan atok, naik atas sebab risau dgr cucu kesayangan dia menangis. Tp, sebabkan awal2 aku dah kunci pintu bilik, atok hanya boleh dgr lalakan raungan Dhea drp luar bilik shj.

Lepas aku PAP!! Dhea, tiba2 aku terasa sebak. Mcm tersedar dari rasukan syaitannnn nurrojimm gitu. Tp aku tahankan juga sbb tak nak tunjuk dpn Dhea. Aku tetap tunjukkan muka singa marah aku. Sampai laa Dhea siap dimandikan. Masa aku nak lapkan badan dia dgn towel, tak semena2 Dhea terus peluk aku bersama sisa tangisnyer. Bertambah laa rasa bersalah aku pada anak dara aku nan seorang itu.. That time, I cudn't say anything, I just hug her back.. *sob* *sob*

Kesian tau tgk Dhea nangis.. Sampai tersedu2 Dhea nangis.. Pastu masa nak pakaikan diaper, aku tanya laa 'Sakit tak mama pukul tadi?'. Dhea tak jawab ape2 pon. Dhea just peluk aku dgn mimik mukanya yg seolah2 menahan sebak sebab mama sanggup pukul dia mcm tu.. Again, that look makin menambahkan perasaan bersalah aku itu. Ketika itu juga, aku peluk Dhea erat2 & say, 'Mama minta maaf pada Dhea, yer syayangg..'. Korang tau ape Dhea jawab?

'Dhea syayanggg mama.. Syayanggg mama sgt2..'

Uwwaaaaaaaaaa.. Am I a bad mommy, dear?!

Mlmnyer, aku call Hubby & beritahu ape yg aku dah buat (sambil teresak2). Sampai ke hari ini aku menyesal dgn tindakan aku itu. Sgt2 menyesal. Hopefully, selepas pengakuan bertulis ini perasaan itu hilang.. Tp, boleh ke hilang begitu saja?


2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.

Dhea Suraya..

  1. Sgt petah berkata2..

  2. Sgt aktif.. Mmg susah nak tgk Dhea duduk diam2 kecuali time tido..

  3. Sgt suka bertanya mcm2 sampai kita pon pening nak jawab..

  4. Sgt suka menyanyi.. Pantang dgr lagu..

  5. Suka buli & nyakat atok.. Tp, atok tetap syayangg Dhea kan tok kan..

  6. Dhea ni ringan tulang orgnyer.. Senang nak minta tlg dia picitkan kepala mama klu mama sakit kepala.. :D

  7. I know she loves me more than Hubby.. Wlpon Dhea ni anak Ayah.. Kan kakak kan.. ;P

Hadif Irfan..
  1. I love breastfeeding him..

  2. I love cloth-diapering him..

  3. Anak bujangku nan seorang ini tersgtlah manje dgn mama..

  4. Mama sgt2 suka ciomm pipi Hadif bertalu2 sampai Hadif mengamok.. Har har har..

  5. Suka nyakat Hadif sampai Hadif nak start nangis, then baru pujuk.. So cute bila tgk Hadif nangis mengada2.. ;P

  6. Hadif ni dah pandai nak mengacah kita.. Ape yg kita tak bg buat, itulah yg dia nak buat jugak..

  7. Hadif sgt sayangkan kakak Dhea. Eventho selalu kena buli dgn kakak, bila kakak takde Hadif seolah2 L.O.S.T.


3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

Now, I'm passing this award to..



We You deserve it! ;)

4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Aiyak! Dapat balik..makasih ling..BTW, sedih aku baca pasal ko pukul Dhea tuh...:(

nonie said...

alalala... nonie pun sejak dapat Afsya ni, banyak kali dah dok marah & lepuk Afifah... memang each time lepas tu akan rasa sedih & kesian... tula nonie jenis tak baper penyabar... payah sket...

Hanz said...

Sebak gak baca bab pukul Dhea sebab me too pun sejak dapat baby baru ni tak sedar ingat, anak pertama selalu ketepi. I dah pun in my resolution this year to treat him better but adakalanya alpa. Insaf2.......

mamaDhea said...

Mimi,
amik laa balik award ni.. ;)
klu ko sedih baca, aku yg buat ni lagik laa sedih.. uwwaaaa..

nonie,
saya pon lately selalu hilang sabar..

hanz,
tak tau nak ckp ape.. tp mmg menyesal!!