Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, March 6, 2009

Tag Sebelum & Selepas

Thanks to Marsha, Mama Adib, Rizza dan Arnie for tagging me.. Muachs bebeh(s)! Aku tgk kat blog kengkawan masing2 sibuk wat tag ini yer.. Klu ikut pada pembacaan aku yg kerap, tag inventor adalah Puan Marsha.. Kellasss kau skrg nyah! ;P


Okeh, here's mine..

No. 1
Sebelum kahwin
Lepas kuliah, member (Zihan to be exact ;P) selalu ajak belanja aku lepak2 kat Starbucks Jusco Tmn U.. Klu sekejap takpe laa jugak kan.. Ini tidak, selagi staff situ tak angkut meja kusi nak simpan (kitorang suka lepak kat bah. luar..), selagi itulah kami akan duduk situ sambil bergossips.. Owh, rindunya nak lepak2 dgn ko lagik Han..

Selepas kahwin
Pegi kuliah berhantar, balik pulak berambil.. Cemana nak melepak? Tak bagi chance langsung! ;P


No. 2
Sebelum ada Dhea Suraya anak
Rajin gak kitorang suami isteri pi layan big screen.. Midnite lagik..

Selepas ada Dhea Suraya anak
Jgn harap laa dpt layan midnite.. Eh, tp rasanya mcm penah skali kitorang pegi midnite.. Mlm tu terpaksa laa minta jasa baik my mom utk tlg jagakan Dhea.. Tp sekali tu je laa dik non! Tak koser dah nak midnite bagai.. Kepala otak tak boleh concentrate langsung tgk movie sbb dok teringatkan anak kat rumah aje kan.. Kata nak jadi ibu tarik tali mithali.. *bluwekkk*


No.3
Sebelum ada Hadif Irfan anak no 2
Tido bertiga.. We support co-sleeping okie.. ;P

Selepas ada Hadif Irfan anak no 2
Tido bertiga jugak.. Most of the time laa.. Sesekali je dpt tido berempat.. Huhu.. We support weekend husband/wife lor.. ;P


No.4
Sebelum kenal SI
Aku tak tau pon akan kewujudan breastpump dan segala eksesorinya.. ;P

Selepas kenal SI
Kini aku menjadi salah seorang pengepam tegar pumping moms.. Banggaaaaaaanyer ;)


No.5
Sebelum kenal blogosphere

Aku tak penah beli barang online.. ;P

Selepas kenal blogosphere
Aku bercita-cita utk menjadi blogger tegar.. Secara tak langsung mak terjebak dgn aktiviti pembelian secara online esp. utk anak-anak terchenta.. ;P


Maka, mak nak panjangkan tag ini kepada:-

  1. Hayatie

  2. Amyatie

  3. Ecah


Buat yer korangs... ;)

3 comments:

Hayatie said...

yahoo...ku dah dpt tag pertama ku :)

::Umi Sufira:: said...

Punyalah ramai TAG ko..nampak sgt ko nih glemer nyah!kekeke...

akma said...

ku gak la tak de tag kan

tak pe dpt bc blog kwn2 dah seronok gitu

sharing is caring n lovingkan