Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 31, 2009

T.A.N.P.A.

Aku bukan nak review mengenai 'Cinta Untuk Ain'.. Apa kaitan? Ala, kan lagu tema cerita ni tajuknyer TANPA by 6th Sense. ;P

Sebenarnya aku nak berkongsi dgn kawan2 blog (sape2 yg sudi nak baca ;)), aktiviti kami 3 beranak sepanjang ketiadaan Hubby di sisi. Terasa ada sesuatu yg kurang di situ..

Aku ni mmg sukaaaaaa sgt merayap berjalan2/beriadah esp. pada hujung minggu. Tak kisah laa ke mana. Tak semestinya ke komplek2 membeli-belah.. Lagi best klu dpt pegi tempat2 makan yg seblm ni aku tak penah pegi (wlpon aku bknnyer kuat melantak makan sgt pon)..

Best ape jalan2 cari pasal makan angin.. Boleh release tension.. Refreshingg gitu.. Sapa yg rasa tak best kan? Wlpon setakat lepak2 layan angin sepoi2 bahasa kat Danga Bay.. ;P

Tapi.. Sejak aku start kuliah, aktiviti yg satu ini secara tak langsung berkurangan / terpaksa dikurangkan. Nak jumpa kawan2 cyber pon takde masa. Apetah lagi nak menghadiri majlis kenduri kawen. Di tambah pulak lagi dgn ketiadaan suami terchenta.. Laaaagi laa terasa akan kehilangannya.. Mungkin inilah yg dikatakan pengorbanan.. Sacrification. Ada ke word ni? ;P

Masa yg aku ada hanyalah utk anak2 dan suami. Thats it.

Aku sgt2 jeles bila dgr berita kawan2 buat perjumpaan ini, perjumpaan itu.. Sepertimana kuatnya keinginan utk berjumpa, seperti itu jugalah perasaan cemburu aku bersarang dlm hati.. Cemburu saje, tak lebih tak kurang.. Kata org, cemburu tu tandanya sayanggg.. ;)

So, utk mengubat hati yg laraaaaa.. Aku ikut ajelah mak ayah aku pi SMART. Abis cerita.. Har har har.. Dah jadi mcm rutin hujung minggu pulak. Best juga pegi situ. Tiap2 minggu aku masuk kedai jual handbag. Tak beli pon. Saje suka belek2, berangan2 dgn handbag grade-bape-ntah yg tersusun cantekk aje kat rak kedai. Tiap minggu, aku perasan ade aje design baru. Pastu, aku & Dhea TAK SAH klu tak membeli di coolblog. Dhea ni siap dah ada favourite blog sendiri lagik. Har har har..

Ok laa.. Kepala tak kusut masai. Hati tenang. Jiwa? Terisilah jugak dgn keletah anak2, wlpon aku terpaksa berlari sini sana.. Sekurang2nya, aku dpt larikan pandangan aku sekejap drp rumah yg dah tak serupa rumah itu.. Ahaks! ;P

Enuff said. Korang layan aje laa video & gambar2 nih.. Sudi2kanlah yek.. Sebenarnye aku nak share benda2 ni je pon.. Ahaks! ;)



video

Masa ni kat bahagian dingin-beku, kat dlm Pasaraya Midas, SMART.. Kebetulan tak ramai org kat area ni.. Tu yg sempat nak rekod bagai.. Har har har..




Sakan Hadif memunggah barang2 mana yg dia boleh capai.. Tp, masih lagi dlm pengawasan atok.. ;P




Muka Hadif sgt tak puashati sebab kena masuk dlm troli.. Har har har.. Dah tak larat nak perati.. Tp, pandai pulak si Hadif merengek2 kat mama minta belas ihsan.. :D

14 comments:

Hanz said...

Tomeinyer muka Hadif yg cheeky tu...budak tengah lasak, memang haru dibuatnya..he,he

arina said...

sha, nanti datang kl jumpa akak tau! :P

Ealyie said...

gigih sungguh si debz ni mem'balance'kan diri untuk berjalan sakan..

eh, dia da setahun lom beb?

nelcyndana said...

isk..isk.. sedihnya aku... sungguh... sbb sesungguhnya aku paham... x sanggup ingat balik era tu...

nelcyndana said...

er... lg komen tuk cik sya. this wknd aku plan nk blk JB. celebrate besday isya. nnti kita dating boleh ke... unless hang bz lah... aku teringin nak jumpa the infamaous dhea.

mamaDhea said...

eii.. tensinye.. td dh balas komen2 korang ni, tetiba nak publish error plak.. hampeh laa..

mamaDhea said...

ok, sya jawab lagi skali eh.. sya cuba! ;P

hanz,
boleh tahan lasak jugak si kecik nih.. skrg si kakak selalu jugak kena 'beduk'.. hahaha..

kak non,
klu akak sudi, ape salahnye.. sya pon teringin jugak berjumpa.. ;P

ealyie,
gigih tak gigih laa si debz tu.. perasan tak dia siap 'kepit2' bahu lagik.. part tu yg aku tak tahan tu.. mana ntah dia belajar..

ngam2 lagi 2minggu hadif akan genap setahun.. awat, hang nak bg prezen ka? ;P

nelcy,
tu laa.. hanya yg melalui dpt memahami.. kan..

bila nak mai JB? calling2 laa.. boleh jumpa.. klu bz pon, sya boleh cuba curi2 masa mana yg boleh.. ;)

arina said...

sya jb ye? baru last week akak pi jb. dok ingat farah225 je. dia pun dah pindah kelantan.

tak ingat langsung sya kat JB. next time akak koling2!

sayangibu said...

emmm....ngan sapa beb ko rasa t.e.r.s.i.s.i.h nihhh??...aku agak kompius lah

nelcyndana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
maryaaa said...

sya...u r not alone..ku juga sepertimu, suamiku nun jauh di kuching (lega jugak takyah masak).. tapi sedeh laa sb tak dpt bwk anak jejalan cam org lain...nak2 skrg keje sendiri, tehegeh2 ku ke sana sini dgn anak. jalan2? hanya jalan2 ke poslaju hari tak sempat pick up.

mamaDhea said...

kak ana,
ha'ah, sya kat jb..

farah225 mmg dah pindah kelantan.. seblm ni sya penah jugak jumpa ngan farah & maya..

jgn lupa calling2 klu ke jb lg.. ;)


intan,
awatnyer ko konfius?


nelcy,
ok.. aku dah catit.. satgi aku del komen ko skali ek.. jgn nyesal.. ;P

mamaDhea said...

maryaa,
i know i'm not alone.. hahaha.. sbb sya notice ramai jugak wiken wife/husband kat SI nun.. ahaks!

dr segi masak, mmg heaven laa sbb tak kerap sgt masak.. hahaha..

ok laa tu maryaa.. at least u keje sendiri.. masa lebih flexible kan.. anak membesar pon depan mata jek.. ;)

izzahazfar said...

kak..

comel nyer..anak2 akak ni..
hadif umur brapa yek...?senang nak jalan2kan klu budak dah pandai mcm anak akak..