Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, March 12, 2009

Hujung minggu yg heaven..

Last weekend kami terima satu berita GEMBIRA & satu berita KURANG GEMBIRA.. Hmm.. Mana satu dulu nak cerita?

Berita gembira dulu lah, ok? ;)

Last Saturday, Hubby aka Ayah telah selamat pulang ke pangkuan kami utk sementara. Hubby tiba di rumah lebih kurang jam 2pg (di sini laa terselitnya berita kurang gembira itu..), tatkala aku & anak2 sedang lena diulit mimpi tido. Dah sah2 mamaikan, aku buat tak kisah aje Hubby balik. Buleh? ;P

Maka, Sabtu itu aku telah memontengkan diri drp hadir ke kuliah.. Lalalalalaa.. ;P

Actually kami takde kemana2 pon hari Sabtu itu. Just lepak2 kat rumah spend time together dgn anak2. What do you expect, 3minggu (ke lebih?) tidak ketemu woo.. Of coz laa rindu dendam hokeh.. ;P

Owh, pagi Sabtu kami ada ke Gia*nt utk buat bank draft. Nasib baik laa ada RH*B di situ. Then, kami straight fwd ke mini ofis Johor Land di Tmn Buk*it Ti*ram utk menyerahkan bank draft itu. Akhirnye langsai juga bayaran 10% utk rumah kami.. 2-3bln lagi boleh laa amik kunci pulak.. *woo hoo*

Itu saja aktiviti di hari Sabtu.. Selebihnya, Hubby byk habiskan masa bergurau-senda dgn anak2. Siann mak tau.. Terbiar sepi aje sorang2.. ;P



Kerana Epal sebijik.. Riuh rendah satu rumah.. ;)
P/s: Err, ada sesape tau cemane nak bg clear gambar yg blurr (bwh-kiri sekali) itu? Aku rasa gambar itu sgt bernilai..


Tengok gambar2 itu saja anda tentu boleh mengagak betapa gembiranya Hadif (dan Dhea).. Kali ini, Hadif mmg seronok bergurau sakan dgn Ayah terchenta. Seblm ni, Hadif buat tak tau je kat Ayah dia. Tp, kali ni lain sikit. Mcm paham je yg Ayah dia tu balik 2-3hari jek.. Dhea pulak, wlpon rindu banget, tetap kontrol ayu.. Tp, anak dara aku tu mmg melekat 24jam tak hengat laa dgn Hubby.. Jeles mak.. ;P

Hari Ahad pula, Hubby takde kat rumah. Pagi tu dlm kul 10+ Hubby dah gerak ke Kluang utk cuba settlekan berita yg kurang gembira itu. Aku & anak2 malas nak ikut. Lgpon, sakit pinggang aku agak kronik juga haritu. Hubby balik agak lewat ptg juga. Naik bas laa katakan..

So, kami hanya dpt spend time waktu mlm sajelah.. Again, Hadif yg conquer Ayah.. Wlpon agak kepenatan, Ayah tetap layankan kerenah Hadif yg ingin bermanje itu.. ;)



Amboi dik.. Sukenyer dia kena gomol eh.. ;)



Hmm.. Itulah dia serba sedikit cerita minggu lepas yg sgt heaven.. Baik utk anak2, mahupon maknyer.. ;P

Ape? Berita kurang gembira?! Nanti2lah aku story.. Di ptg yg sejuk ini, bagilah chance aku layan rinduuuu dulu.. ;)

3 comments:

Qaseh said...

x kan mama nye x dpt layanan kot..
hehehe...dirahsiakan....

nelcyndana said...

memang heaven... nothing else matters.

mamaDhea said...

Qaseh,
ssyyyy.. biarlah rahsia.. lalalala ;P

nelcy,
btol btol btol.. ;)