Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 2, 2009

Masih belum terlambat...

...utk aku update milestone Hadif yg sudah pon 9bln+.. ;P Supposed last 2 weeks lagi aku dah catit kat sini.. Tp, mak sgt busy dgn ntah-ape-ape-ntah sampaikan terlupa. Seblm aku semakin lupa & kebetulan hari ini aku ada sedikit kesempatan, baik laa aku update kan..

Okeh, terus ke agenda utama je laa ek.. Ahaks! ;P

  • Hadif sudah tumbuh gigi atas.. 3btg sekali tumbuh.. Hahaha.. Itu pasal laa kots dia demam aritu.. So, total gigi Hadif SEMASA dia genap 9bln aritu adalah 6btg. TETAPI, skrg ni sudah tambah lagi sebtg gigi atas & bawah (meaning, 2btg laa ;P). Cepat ek?! Within 2weeks je.. Ke mmg gitu?! ;P





  • Hadif dah pandai berdiri sendiri tanpa pegang ape-ape.. Yeay! Syabasssss anak mama.. Tp, klu nak jln tu still kena pegang on something, dinding ke, kerusi ke, batang buaian ke.. Ok laa tuh! ;) Owh yer, 2-3hari lepas Hadif sudah mula memberanikan dirinya utk menapak 1-2 langkah..





  • Hadif ni tak layan sgt toys.. Tp, Hadif sudah menampakkan minatnya pada BOLA (tu kira toys ke?).. Now, dah pandai sepak bola tau.. Of coz dgn bantuan org lain utk pegang dia dlm posisi berdiri, then Hadif dgn excitednyer akan menyepak bola.. Yeay!!





  • Hadif suka sgt usung bangku ni dari hall sampailah ke dry kitchen area.. Dah ala-ala push-walker toys dah bangku ni.. Syiannn anak mama.. Dah nak berjalan sgt agaknyer yerr.. Nanti mama cuba usahakan beli push-walker (klu ada xtra cash laa yerr.. ;P) okie syayanggg..





  • Erm, yg ni mak paling tak gemar.. Hadif sgtlah suka main kat tangga.. Bila dah sampai kat tangga 3/4, Hadif akan buat satu bunyi dgn menyepak lantai (??) camtu.. So, mama yg terdgr bunyik itu of coz laa akan kelam kabut nak angkat dia kan.. Haaa, masa inilah Hadif dgn skill yg semakin diasah, akan memanjat tangga dgn lajunya sambil gelak-gelak.. Buleh?! Sabarrrr aje laa kan..





  • Hadif masih lagi reverse-cycling.. Last week shj aku terpaksa discard 5biji bekas dadih berisi frozen ebm (3oz each).. Seblm tu, dah 3biji bekas dadih masuk tong sampah.. Huhu.. Last week, seblm aku discard all expired ebm, aku siap sms sifu aku, Fid, utk mengkompemkan tempoh simpanan frozen ebm.. Buleh?! Huhuhu.. Takpe laa, janji Hadif masih lagi 100% susuibu.. Syukran syukran..





  • Aku tatau current weight Hadif sbb bln ni takde appointment dgn KD.. Ahaks! Tp, sejak baik demam aritu berat badan Hadif naik balik (kots).. Boleh lenguh tgn wooo klu dukung Hadif lama sgt.. Pipi pon sudah shennntooool kan Hadif kan.. Lgsatu, si Hadif ni ada aksi baru.. Hadif dah pandai jelir lidah ala-ala mengejek.. Gerrraaaaaaamm mama bila tgk aksi nakal Hadif yg satu ni.. Geget nak?!






Err, itu aje laa kots yg dpt aku ingat buat masa ini.. Ini pon kena tgk picts dlu baru boleh recall milestone si Hadif nih.. ;)

7 comments:

::Umi Sufira:: said...

Wow! Cepatnya hardif tumbuh gigi..sufia baru 6 batang sampai la ni..kekeke..

rizza said...

bola pun toy le cik mama hadif hehheh

arina said...

comel sungguh anak hang nih!!

Mama Adib said...

yaa amat comel.

tak tahan letak cool fever atas dahi tu.. my adib masa bb riang ria dulu2 sure tarik dan buang punya

Zety Zin said...

ala comeynya...

wah dah banyak gigi hadif ye.
irma baru sebatang. bila tersengih macam nenek yang dah takde gigi. hehehe.

mamaDhea said...

mimi,
cepat ek? tu laa, aku pon rasa camtu.. dhea dlu, pandai jln dlu then baru tunbuh gigi 2btg.. ekeke

rizza,
ekekeke.. kira toy jugak laa yer.. tp bola ni mmg bola btol.. bkn bola plastik tuh..

sis ana,
comey ke? hehe.. toceyyy ;) sis pon comeyy jugok..

mama adib,
masa memula dlu, camtu jugak hadif.. dia akan cabut.. tp skrg ni dh terbiasa kots.. tu yg cool jek bila mama tepek..

zety,
comey ker? hehe.. mekasih.. ok jugak tumbuh gigi lmbt sket sbb takde ler sakit time direct feed.. skrg ni aku terpaksa menahan kesakitan dgn mengeget bantal.. kahkahkah!

Zufa said...

wah, tang sepak bola and main bangku tu boleh la bersekongkol dgn ziyad. haha;)