Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 25, 2009

ONEBURGER

Entry ini ter'inspired' selepas aku baca entry Cik Lola yg ini. Aku pon dah lama juga berjaya menahan diri drp mendekati McD... :D

Sememangnya aku jarang memasak utk dinner. Esp. klu Hubby takde kan.. Klu aku masak pon, aku sorang je laa yg makan. Budak berdua tu, susu ngan nenen je layan klu memalam ni.. Ada takde pon, aku goreng nugget/cekodok utk Dhea.. Ekekeke.. As for me, perut aku OK je walau tak amik dinner pon.. Siyess!

Akan tetapi, aku mempunyai seorang adik yg sgtlah baik hati. Sgtlah mengingati pada kakaknyer nan seorang ini.. Hari-hari dok call aku tanye, 'Akak, nak burger tak?'. Asal dia lalu warung tolak burger tu je dia mesti teringat kat akak dia ni hah agaknyer.. :P

Memula tu aku cam byk songeh jugak laa kan, 'Sedap ke burger kat situ?'. Tp selepas mencoba salah satu menu burger yg dijual, aku jatuh chenta. Yaaa, aku sudah jatuh chenta sama itu ONEBURGER.. :D

Now, tak payah tunggu adik aku call. Aku sendiri yg akan call dia (if dia kat luar laa), 'An, burger biasa sattuuuuuuu..!' Sometimes bila keinginan memuncak, aku paksa dia pegi belikan itu burger.. Haa, padan muka! Sapa soh introduce kat penjual burger yg hensem burger yg sodappp itu.. Wakakakaka! :P

Ape tue?



Haa.. Inilah dia, ONEBURGER! :D



Nampak itu melted cheese? Sungguh menggiurkan.. Err, sila abaikan roti yg tak berapa sempurna itu. Sebaik shj bungkusan burger ni dibuka, si Hadif dah tergedik-gedik nganga mulut mcm laa burger tu dia yg punya. So, mak cubitkan laa sket roti burger tu.. Jadik laa, yer nak.. :P



Kepingan daging tu dibelah 2 & disumbat dgn saute onion.. Tak silap, si penjual ada juga menabur mencurahkan blackpepper sauce supaya lebih 'kaww'. Maka, jadiklah 'Double Cheese Burger' versi Melayu.. Sodaappp!!



Amacam, ada beran?!!

11 comments:

rizza said...

hehhe lama aku tak buat roti burger.. hassan dok minat hehhe baru lepas buat pizza hehhe jgn jeles...

::Umi Sufira:: said...

Ko buat aku lapar la beb! Adoila...balik aku nak beli burger gak!!tak kira!!

mimielola said...

Kau buat aku kecur la nya!!! Ber'keriuk' perut aku ni

mamaDhea said...

entry yg TEPAT di waktu yg TEPAT jugak.. ngeh ngeh ngeh.. ;)

Mama Adib said...

SYA

ko ni kan buat aku telan air liuq jer

Zety Zin said...

uih mak aiii... terliur tengok kan burger yang sungguh mengusik jiwa nih.

malam ni nak makan burger la jugak. ngehngeh.

YatieJay said...

Me pun sama, dah lama tak gi MCD. Kenkononnya nak boikot la...jihad kecil2an....

Dari segi positifnya kita akan mula menyokong barangan buatan msia...Tak kenal maka tak chenta...ye tak?!! Bila dah kenal..haaaaa..amik kau....
(kat kulai ni pun ada double cheese burger+black pepper sauce versi malaysia....sedap!)

nonie said...

nak jugak! nak jugak!

Ealyie said...

mana ko curik nieh????

sayangibu said...

mak aihhhh..ada branch kat seri alam tak ONEBURGER nihhh????

liwaniel said...

menariknye burger tu...kat mana ade oneburger ni?