Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 24, 2009

Winduuuu

Pagi tadi aku terbangun lambat. Wlpon aku tidaklah bermimpi seperti Mrs. Noba, aku tetap terbangun lambat. Perasan tak perkataan TER? ;P

Semlm adalah antara mlm yg sgt menyakitkan hati kepala. Sudah laa kepala aku mmg sedia fening gara-gara tak cukup tido, Dhea pulak buat pe'el yg telah menyebabkan perasaan amarah aku sampai ke maximum level. Ala, bkn ape sgt pon Dhea buat.. Tp sebab kepala mak mmg dah migraine pening, yg takde ape tu boleh jadi APE?!!!! ;P

Maka, aku yg sudah mula hilang sabar ini telah membawa diri anak-anak aku ke bilik DAN terus switch off lampu. Then, aku pasang lampu tido jer. Dlm ertikata lain, aku telah memaksa kedua-dua anak aku itu utk tido awal. Buleh? Jam di dinding baru menunjukkan kul 8+mlm.. Awal ke?

Being Dhea yg sememangnya penakut dgn gelap, dia jadi tak senang duduk.. Hadif pulak terkebil-kebil biji mata sebaik shj lampu dipadam. Utk pengetahuan korang, klu Hubby takde aku anak beranak mmg tido dgn lampu terpasang. Terang benderang bilik kitorang klu Hubby takde.. Siyess. ;P

Nak dijadikan cerita, si Dhea mula laa menangis sedu-sedan (siann tau dgr dia nangis camni) minta simpati aku. Hadif pulak aktif nenen. Sesekali tu dia lepaskan nenen, bgn, duduk & pandang kakak Dhea yg tgh berlinangan air mata. Simpati agaknye.. Ekeke.. Tp aku tetap dgn keputusan aku. T.I.D.O.! Kejam?! I know.

'Mama, buka laa lampu tu.. Nanti ayah balik, ayah marah.. Dhea tak tau ea..'
'Nanti Dhea nak tipon ayah.. Biar ayah marah mama.. Dhea tak taauuuuuuu..'
'Bak sini tipon, Dhea nak tipon ayah!'

Tgh nangis-nangis tu boleh lagi bebel kat mama dia ni hah. Aku pon saje je kan..
'Nah.. Tipon laa ayah awk tue..'

'Bukak laa tipon tuee.. Mcm mana Dhea nak ckp ngan ayah klu mama tak bukak!'
(READ: Bukak = Dail ;P)

'Nah, dah bukak..'

'Ayah.. ayahhhhh..' <---- Bertambah-tambah kuat laa Dhea nangis..
'Tgk ni mama tutup lampu.. Nanti ayah balik, marah mama ea..'
'Ok, Dhea tido laa.. Jgn nangis lagi..'
'Ok..'

Selang bape minit lepas sesi mengadu domba, Dhea dah tertido. And, guess what? Dhea tido ngadap DINDING okeh! Marah Merajuk bebenor gamaknyer anak mama ni.. Pagi td, bangun celik mata je terus tanye 'Ayah mane?'. Alaaaahai anak aku.. Windu ayah ke syayangggg?! Sabar yea, tak lama nanti ayah balik laa..

8 comments:

Qaseh said...

sampainyer hati mama dia wat dhea mcm tuh..hhehehe..

Mama Adib said...

huhu sianya dhea
sik baik sekarang ada tpn kan boleh laa caling2.

adib pun ada jg hari2 dia winduuu abah dia

::Umi Sufira:: said...

Sedey pulak aku baca cerita ko nih Sha..sian kalu budak2 rindu kat bapak dia nih...:(

mamaDhea said...

ala korang ni, asyik kesian kat Dhea jek.. kat aku korang tak kesian ke? ;P

mimielola said...

Waaahhh.. syahdu nya.. cuba ko dgr kan lagu raya.. mesti lg syahdu. Ngeeee (aku pun tak tau apa yg aku merepekkan ni)

sayangibu said...

huhuhuuu..sian kat mama dhea...sabo yerrrr...(amik ati mama dhea sket nih..sbenornye sian kat dhea...kihkihkihhh..)

Nur said...

aku ada gak episod2 syahdu camtuh..kalu tgh sakit kapla sumer, mmg cepat panassss...

Marsha~ said...

sedih pulak aku baca.. dahle abah jauh, mama pulok kejam.. akekekekekekeke