Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, February 20, 2009

Bibir ku seksiii...

...itu terbukti! ;P




Ptg semlm masa aku amik Hadif kat taska, sorang staf fav. taska telah mengkhabarkan satu berita hangat..

'Syam, Hadif dpt ubat harini..'
'Ha? Ubat?'
'Hee.. Hadif jatuh tertonggek laa..'
'Mcm mana boleh jatuh kak?!'
<---- Sambil membelek bibir Hadif yg seksi bengkak..

Akak tu pon story laa, dari A sampai Z (eh, mcm kisah chenta kak non plak ;P)..

'Hmm, akak tak tuam dgn ais ke?'
'Err, akak tak tau pulak..'
'Oklah, takpe. Nanti kat umah Syam tuam.. Budak-budak ni klu jatuh, kita cepat-cepat tuam dgn ais. So, takde laa bengkak teruk. Syam mmg buat mcm tu je dari dlu. Even, kita pon klu jatuh Syam buat camtu gak.. Insyaallah, tak bengkak..'
<---- Wahhh, panjang lebar plak aku 'berceramah' kan.. ;P
'Oh, iye ke? Maaflah, akak tak tau..'
'Hmm..'


Itu adalah antara petua yg aku pelajari drp officemate aku sejak bergelar seorang ibu. Dan, petua itu mmg berkesan. So, balik rumah tu aku tuam laa kejap dgn MLO icepack.. ;P

Mlm dlm kul 9+, bengkak di bibir seksi Hadif mulai surut. Luckily takde luka ke hape kan.. Klu tak sure cranky Hadif mlm semlm. Ye laa, mesti pedih bibir dia tuh.. Syiannn anak mama..

Aku ni takde laa cerewet sgt. Lgpon biasa laa, bdk tgh nak melasak kan. Asalkan aku tau the whole story, itu sudah memadai.. Jgn laa cuba nak sorok-sorok drp aku.. ;P

5 comments:

mimielola said...

Ala syeksyinyaaa

Mama Adib said...

tuam dengan ais ee baru tau ni

tq tq

yazeema said...

makin comey n seksi gitu..ingat kan kena apalah tadi...suspen btul...

Qaseh said...

soo..sexy..heheh, ape2 memang oetua org2 tua, kalau benjol ke bengkak ke.cepat2 tuam dgn ais..tuh yg tkut kalau hntr anak kat taska...

Hanz said...

Mamadhea, anak2 kitabeza sebulan lebih je &yes, memang sakan lasaknya, kan? Benda2 ni memang common,sabar je lah banyak2...

Memang betul pasal tuam ais tu. Icepack penting kena ada kat umah, kalau tak ais ketul pun ok. Kalau luka berdarah, terhantuk sampai lebam pun cepat2lah tuam ais. Lepas tu kalau nak bubuh minyak gamat atau krim panas yg slalu doktor bagi tu baru boleh letak. Cepat surut kecederaan tu.

My 2 cents.. :>