Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 23, 2009

Direct-feeding moments...

PLEASE NOTED THAT I'VE ALREADY CHANGE THE TITLE FOR THIS ENTRY.
Rasanya, tajuk yg baru ni lebih sesuai dgn topik yg ingin aku kupas ceritakan di entry ini.. ;P

Sesungguhnya aku sgt bersyukur kerana sehingga ke hari ini, detik ini, aku masih mampu utk memberikan Hadif susu yg terbaik. Alhamdulillah, 10bln sudah berlalu.. Bermcm cabaran berjaya aku tempuhi. Insyaallah, aku akan teruskan selama yg aku mampu..

So, saje laa nak share dgn korang breastfeeding moments aku bersama Hadif.. Actually, more to direct-feeding moments.. ;P

Dalam pantang;
Sepanjang tempoh berpantang (mine, less than 2months ;P), aku prefer breastfeed si Hadif dlm posisi duduk. Biasanya aku akan pangku Hadif & breastfeed ikut keselesaan kami berdua. Posisi duduk masih lagi mengikut tatatertib dlm pantang yer puan-puan. Tak boleh laa nak suka-suki. Kang tak pasal jer..

Masa ni, kan baby blm byk bergerak sgt.. Lagipon, budaknyer masih dibedung lagi. So, senang laa sket nak pangku..

Masa breastfeed, mesti kita suka tenung & renung muka baby kita kan.. Kita perhatikan bibirnya yg chumil & mungil itu suckling our nipple.. Kita dgr deru nafasnya yg seakan-akan baru selesai lari keliling padang (ye ke? ;P).. Kita usap pipinya yg lembut bak telur dikupas.. Kita usap rambutnya yg lebat (anak-anak aku mmg rambut lebat sejak lahir ;P).. Dan, adakalanya kita cium ubun-ubunnya yg masih lembik itu.. Harummmmm, kan?!


To be cont..... ;P




Note: Err, aku sambung entry ni esok nanti laa ek.. Mata dah tabley tahan ngantok laa pulak! ;)

2 comments:

Mummy HnH@arnie said...

oit, potong stim ajer... gigih aku nak bace, tetibe TBC plak...
wakakaka... :p

::Umi Sufira:: said...

Betul betul betul!TBC lak yer..okeh aku tunggu sambungannya...