Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, February 5, 2009

Hatiku Jari yg luka

Ptg td (semlm?) kat taska..
'Auntie, jari Hadif kan luka, berdaghah..' <---- Bestfren Hadif kat taska bgtau kat aku sebaik shj aku bukak gate taska..
'Luka?! Takpe, auntie tgk dlu eh..'

Aku pon bukak pintu gril (buat mcm rumah sendiri ;P) & masuk..
'Syam, jari Hadif luka..'
'Luka?! Kenapa kak?! Teruk ke?!'
'Tak teruk sgt laa, tp darah tak benti-benti.. Tu yg akak balut jari dia tu..'
'Mcm mana boleh luka?!'
'Tu yg tak tau tu sampai skrg.. Td akak mandikan dia mcm biasa. Bila keluar drp toilet je, nampak ada darah kat jari dia. Akak belek-belek la, baru perasan jari dia luka. Dah check dah kat toilet kot ada benda tajam ke, takde pulak..'
'Erm, takpe la kak.. Sikit je ni.. Ntah terpegang ape agaknyer..'
'Nak bawak gi klinik tak?! Klu nak bawak, akak boleh bawakkan.. Lgpon, dia kena kat sini..'
'Takyah dulu kots.. Nanti Syam sapu ubat lagi kat umah..'
'Ok laa klu mcm tu.. Tp nanti klu ada pape bgtau yer..'
'Okeh..'


Masa aku mula-mula masuk ke dlm taska td aku nampak Hadif tak berbaju, hanya berdiaperkan Pink BG.. Bila si adik perasan akan kehadiran aku, mula la dia nangis ngengada (sbb dia 'cebikkan' hidung dia skali.. ;P) sambil cebik-cebikkan mulutnye yg comeyy tuh.. Nak ngadu nasib la tue.. Alolololooooo, syiann anak mama..

Yg peliknya, aku tak panik pon mcm selalu.. Buleh?! Hahaha.. Jln pon lenggang kangkung je, pegi kat Hadif yg sdg diriba oleh salah sorang staf taska ctu.. Then, aku amik adik & dudukkan atas riba aku pulak. Aku belek-belek jari Hadif yg cinonet tuh. Hmm, wlpon lukanya tak besar mana, tp dlm jugak.. Ada 2 luka kecil (yg dlm) pada satu jari..

Hadif plak rilek je bila dah dok atas riba aku kan. Siap sambung mkn lagi biskut yg dia pegang dari tadi.. Buleh?! Tu pasal laa aku tak panik.. Hahahahaha... Lepas sesi membelek selesai, kunun nak balut balik laa luka tu.. Huh! Takde maknenyer, dgn jari yg se'cinonet' itu.. Ngeh ngeh ngeh ;P





Jari telunjuk kiri yg luka.. Alahai, syiannn anak mama yer..



Kat umah, aku snap gambar jari si shenntol ni.. Then, try mms kat Hubby. Hampehhhh! Error manjang.. Hmm, tgklah esok (harini laa kan.. ;P) ke aku try lagi, itupon klu rajin.. ;P




Update:

Kat umah aku belek-belek lagi luka kat jari Hadif tu. Rasanya mcm kena tiles yg pecah or edges tiles yg dipotong. Tak penah pulak aku nak check detail toilet kat taska tu.. Lgpon, Hadif dah tak mandi dlm tub tuh. Dia dah boleh mandi berdiri. Maybe kat toilet tu ade dinding/lantai yg tilesnya cracked sikit ke kan, then si Hadif ni mula mengopek ke, tu yg sampai terluka jari.. Cewahh, sukati aku je wat kesimpulan.. Ekekeke...

Mlm semlm, owner taska ada call jugak bertanyakan khabar Hadif.. Risau agaknyer. Almaklum, Hadif ni special sket kat taska tuh. Hahahahaha.. So far, klu ada pape owner taska ni mesti akan follow-up by calling or smsing aku. Kira ok laa tuh ek..

Kita ni punya laa risaukan si Hadif kan.. Tp si shenntol ni rilek je.. Takde nangis-nangis pon kat umah, kecuali bila kakak Dhea buli dia laa.. Pg tadi aku mandikan dia pon elok je main air. Kita pulak yg seriau nengokkan.. Luka kat jari tu pon dah mula nak mengering.. Hopefully, cepat laa baik.. ;)

8 comments:

liwaniel said...

kesian jari hadif luka..macam besar je luka tu

Mummy HnH@arnie said...

alahaii, kesiannya luka...
nampak cam besar ajer luka tuh...
hadiff ok ker?

::Umi Sufira:: said...

Isk nampak macam dalam je lukanya.. Sian hardif

arina said...

terkena artery kot. itu yang darah dah henti keluar walaupun luka tak dalam.

dulu akak pun pernah kena gini.

take care.

sayangibu said...

sian hadif..nape tu sha?

Yan said...

alahai.. aku bley bayang pedihnya kalau terkena air garam.. issk..

mommysarah said...

mamadhea, sila sambung soap opera. hihi :)

Ealyie said...

sian debab berdhaghah...;)