Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 25, 2009

Berat & fennattt!

Semlm aku telah berjaya membawa Hadif utk check-up di KD, Kangkar Tebrau. Bezanya kalini, kami pergi without Hubby laa kan.. Huhuhu.. Aku redah je pegi kul 9pg. Sib baik laa tak ramai sgt umat yg buat check-up. So, around 11am mission completed.

Berat Hadif setakat semlm kul 9pg ialah 8.59kg. Ekeke.. Naik lebih kurang 0.34kg je drp rekod 2bln lepas.. Tak hairan laa naik sikit sgt (wlpon bila dukung mcm nak patah lengan aku dibuatnyer ;P) sbb seminggu+ yg lepas si Hadif ni yak-yak. Nak kata cirit-birit, kdg yak dia tu solid je aku tgk. Takde ler cair semedang.. Kata org-org tua, baby nak beralih bulan laa klu mcm tu.. Ea?

Wlpon Hadif ni yak dekat 4x sehari, dia tetap nampak aktif. Sakan lagiiii mengasah skill berjalan dia tuh. Since, dia pon tak nampak mcm budak sakit, aku tak bawak pon Hadif pegi paed. Buleh? Hihi.. Tp make sure dia minum air masak lebih laa sbb risau jugak dia dehidrated kan.. Now, dah ok dah pon. Rutin yak dia pon dah kembali normal which is once after 2-3days.. Legaaaa!

Semlm, bkn Hadif shj yg perlu ditimbang berat badannyer. Aku pon kena jugak. Ekekeke.. Kata misi, mmg ada certain month yg berat ibu juga perlu ditimbang. Agak-agak berapa berat aku? Jgn terkejut.... ;P




















37+kg jerghh.. Ringan kan? Kena tiup angin sepoi-sepoi tak reti bahasa pon boleh melayanggg.. ;P

Aku tak tau laa apsal berat badan aku susah sgt nak naik. Makan, makan dah. Siap supper bagai.. Tetap mcm tu laa jugak.. Hmm.. What to doo...

Sesiapa yg add aku dlm ym list mungkin akan perasan status msg aku selalunya 'fennattt!'. Yerr, mmg aku penat. Malahan, sejak akhir-akhir ni mmg terasa sgt kepenatan itu. Ditambah lagi dgn sakit blkg/pinggang aku nih. Aku pon tak tau dah nak buat cmane lagi utk hilangkan or at least kurangkan rasa penat aku ni. Mungkin sebab tu laa kots badan susah nak naik. Mungkin laa.. Tp klu tgk dari segi gen pon, parents aku sejak zaman muda remaja lagi mmg kecik molek. Skrg ni je laa sejak-sejak dah meniaga sendiri ni, badan masing-masing mcm dipam-pam.. Ekekeke.. Takpe laa mak, pak, janji sihat dah kuat.. ;)

Ape pon, semoga azam utk menaikkan berat badan (without being pregnant!) aku tercapai.. ;P

Dan, semoga aku sentiasa diberikan kesihatan yg baik & berpanjangan olehNya.. Amin.

10 comments:

Qaseh said...

uikss..awak ko kurus sgt?..macam gaya aku zaman lom kwen lagik..kekek..

Mama Adib said...

37kg jer beb, cam berat aku time sek menengah jer.. hu hu hu

Ealyie said...

ko ni org ke papan beb? ekekekeke...
meh hambik la berat aku barang 10 kilo nak??
da beli supplement ke lom??

mast@work said...

waaaa... jelesnye.. nak gak kurus.. waaaaaaa

saya punya kali 1.5 berat ely maa.. berat nya tak payah kata la.. ooooooo

mast@work said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mamaDhea said...

ala korang ni, jgn ler tanye kenapa aku kurus? aku pon tak tau kenapa sebenarnyer.. ;P

ely,
supplement blom beli.. tunggu gaji arh.. tp still tak tau nak beli ape.. haha..


mast,
toksah laa nak jeles.. sya ni klu boleh nak gemukkan badan tau.. bagi berisi sket, bmi yg ideal..

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

wahhh jelesnya...beratku tau tak.. 58kg..mcm org mngandung jer..

::Umi Sufira:: said...

Hehehe...berat ko tambah 12kg lagi dapat berat aku beb! takpe sha, kurus asalkan sihat..hadif lak sikit hari lagi buleh lawan sufia yang baru 8.8kg tuh..kekeke..

Hanz said...

MamDhea, berat awk tu masa zaman saya sekolah dulu tau...jeleslah ni

Marsha~ said...

kau mmg kecik molek.. makan banyak pun sama je.. :P
berat hadif lebih kurang QIla kau rasa.. next weekend check up baru leh tau.. sakit pinggang kan?