Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 10, 2009

He's walking!

Last weekend, Sabtu ptg, aku sampai rumah dlm kul 7+ptg.. Masa aku buka pintu rumah, kebetulan Hadif tgh main kat bawah tangga, dekat je dgn pintu. Bila si kenit ni nampak aje muka mama dia yg kiut ni tersembul kat celah pintu, dia pon excited laa kan.. Mama pon layan laa ke'excited'an si Hadif ni sambil tepuk-tepuk tgn.. Si Hadif apelagi, dgn memey mimik muka ala-ala manjeeers gitu dia tergedik-gedik laa nak bgn & berdiri sendiri..

Dlm gedik-gedik tu, Hadif dgn semangat waja telah memulakan langkah pertamanya.. Aku yg terkejut, telah memberikan sorakan semangat utk Hadif meneruskan lagi 2-3langkah. And, yesss he did it! Lepas 2-3langkah, anak aku jatuh terduduk semula.. Huhuhuhu..

Syahdu sungguh aku melihat 'moments' itu, yg tak sampai pon 10mins aku rasalah.. Airmata aku siap bergenang-genang tanda kegembiraan melihatkan perkembangan Hadif. Sudah laa time tu kepala hotak aku sememangnya tgh serabutss, baru balik kuliah laa katakan kan.. Sampai kat umah, nampak pulak depan mata sendiri perkembangan anak yg dinanti-nanti.. Automatically, hilang terus segala stress, serabuts, sakit kepala, etc etc etc... Bak kata Iszan,




K A P U F F!! ;P




Now, Hadif sedang gigih mengasah skill barunya itu. Rasanya dlm sebln lagi langkah Hadif akan stabil kots. Skrg ni asyik jatuh je laa kan.. Risau jugak aku kekadang bila si Hadif ni dah start over-excited..

Klu dlu kakak Dhea umo 10bln sudah boleh lari-lari anak ayam, apekah Hadif juga akan menjejaki (ada perkataan lain yg lebih sesuai?) langkah si kakak?! Just wait & see.... ;)




Beberapa hari lepas, sempat juga aku capture moments Hadif ini dgn henpon cikai aku satu-satunya. Let's enjoy the moments..

Sebelum tuh, sila abaikan suara latar video ini (if any).. ;P

video



9 comments:

Zufa said...

mamadhea,
tiba2 i rasa pressure. kekeke.
anyway congrats hadiff. i'm very proud of you:) ecewahhhh macamla aku mak dia! takpela, anakmu anakku jua, bley gitu? kekeke

mamaDhea said...

haha.. awat hang yg pressure.. owh, adakah disebabkan oleh perkataan memey ituh? ;P

buleh buleh.. mak tak kisah.. ;)

Yan said...

alaaa... gigihnya diaaa..

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

wahhh cute nya video hadiff... bilalah Azam ku nak jalan jg cam tu..

Zufa said...

pressure sbb my nearly 14month-old masih cruising gak lagi! aduyaiiii...

mamaDhea said...

cik yan,
haha.. mmg tgh gigih laa tuh..

noel,
ala, azam baru 4bln+.. bg dia puas explore hat yg lain dlu.. esok2 dh jln, jenuh nak kejar.. hahaha

zufa,
owh, ekeke..
takpe, pelan-pelan kayuh.. takyah nak stress2..

::Umi Sufira:: said...

Sha!!!Comelnya hardif start nak berjalan..teringat lak sufia masa menggigil2 berjalan harituh..kekeke..

Mrs Noba said...

yeay!!
bersedialah utk dia menjelajah seluruh rumah :D

sayangibu said...

alalalaaa...comeynyaaa hadiff..dah pandai jalan yer..lps nih mama nyer x duk diam jugak lah nampaknya...hihihiii..btw..sha...ko telah ku tag di blogku hokehhh