Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, May 4, 2009

Mei 2009

Diam tak diam, dah masuk bln Mei 2009. Seperti yg pernah aku ceritakan di sini, bln Mei adalah antara bln yg pasti akan memberikan impak-maksima seribu kenangan kpd aku & keluarga.. ;)

Klu ML berkongsi tarikh anniversarynya dgn 2 org sahabat aka bloggers lain, maka, secara tak langsung Dhea juga berkongsi tarikh hari lahirnya dgn tarikh anniversari ML and co. Ape berbelit sgt ayat aku nih? Takpe laa, janji aku paham.. ;P

Bila dgr org dok sebut2 Happy Labour Day, aku pasti akan tergelak sendiri wlpon gelak dlm hati.. It is indeed a labor day for me.



Happy 3rd Birthday to my cute lil angel,
Dhea Suraya..!



Sms terawal yg mama terima (on behalf of Dhea.. ;P) adalah drp Auntie Suzie.. Thanks auntie!

Thanks again Suzie sbb ko mmg tak penah lupa dgn birthday anak angkat ko yg satu ini.. Setiap tahun tak miss punyalah, kan.. Yes, your beloved Buruhiah, rite? ;P

Dhea sgt2 eksaited bila pagi2 tu aku bgtau dia yg hari itu adalah birthday dia.

'Happy birthday, kakak! Harini birthday kakak tau..'
'Birthday to you Dhea ke mama?'
'Yerrr..'
'Eii... Ini yg Dhea suka nih.. Happy birthday to me..'


Dan dan tu jugak..

'Mama, Dhea nak birthday to you ang kat kedai kek tu.. Ang kat Tehko tu..'

Hehehe.. Dhea sebenarnya inginkan birthday cake yg dia ternampak kat King's masa kami ke Tesco tempohari.

'Ok, mlm nanti kita pegi beli cake utk kakak ek..'

Mlmnya, aku ajak (lebih kpd paksa actually ;P) adik aku teman kami bertiga beli birthday cake utk Dhea. Kesian.. Ginilah ghopenyer isteri yg ditinggal-tinggalkan suami.. ;P Mulanya nak ke J.J Tebrau City, tp, nak masuk parking pon dah kena beratur ntah-bape-km. Kat dlm tu nanti kompem sesak mcm tin sardin. Tak koser aih.. So, aku terus je soh adik kesayangan aku tu lalu kat roundabout kecik & masuk terus ke Tes.co. Hah, settle!

Sampai2 terus tuju King's.. Ok, I cheat.. Kami Aku terus tuju kedai kasut sebab adik aku park keta depan pintu masuk yg dkt dgn kedai kasut tu. Then, lepas dah puas belek & try kasut2 kat situ, barulah kami menuju ke King's. ;P Dhea pon terus je belek2 kat kek2 yg di display & sebaik ternampak kek idaman, terus jerit2 kat aku. Ahahahaha.. Pas beli kek kecik sebijik, kami ronda2 sat, beli coolblog sorang satu (tak termasuk Hadif ;P) dan segera blah dari situ. Then, kami singgah pulak kedai tomyam fav. kami sekeluarga utk tapaukan mak aku nasik goreng ikan masin kegemarannya dan sup ekor utk bapak. Abg & SIL aku, nak makan luar katanya.

Sampai rumah, Dhea yg tgh eksaited nak tiup lilin terkinja2 soh aku bukak kotak kek dia sbb nak tunjuk kat atok & nenek. Ahaks! So, mlm itu birthday Dhea akhirnya disambut juga dgn penuh kegembiraan wlpon tanpa Ayah di sisi.. Huhuhu..




Dhea yg sgt gembira dan eksaited menyambut birthday to you..




Hadif juga turut sama memeriahkan majlis si kakak..



Semoga Dhea menjadi anak yg solehah dan sentiasa berada di dlm lindunganNya.. Mama syaaaayang kakak, tau! Muachs!!




14 comments:

mirah said...

oh happy belated birthday dhea! seronoknya tgk dhea siap posing dgn mask atas tangga tuh..

Yan said...

happy belated birthday girl :)

MommyDania said...

happy belated 3rd birthday dhea :)

Nur said...

happy birthday dhea!jd anak yg solehah ok?

Ealyie said...

Happy besday Dhea!!!!!
wah.. mkn kek tak ajak untie pun..

rizza said...

Happy Birthday Dhea!!!

lia said...

hepi belated besday Dhea...

Zety Zin said...

Happy Belated Birthday Kakak Dhea!

arina said...

happy besday dhea. :P

nanti belanja auntie eskrem potong ekk?

:P
:P

Zuhaini said...

happy birthday ! :)

Lady Qay said...

happy belated bday dhea...comel btul ank dara u..

Sayang.Ibu said...

happy belated birthday dhea.. aritu lupe nak chubit pipi dhea..;p

::Umi Sufira:: said...

Happy belated birthday Dhea!:)

mamaDhea said...

mekasih auntie auntie semua! ;)