Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 5, 2009

Kuasa memujuk

Terlebih dahulu, kena bgtau, entry ini tiada kaitan dgn memujuk suami yer kawan2.. ;P

Alkisahnya... Beberapa hari (ke minggu?) lepas, aku ada laa sembang2 dgn seorang member. Sembang punya sembang, then kuar satu statement drp member ni. Maksud statement dia lebih kurang mcm ni laa..

"member ni tak boleh sembang dgn aku pasal 'satu benda' ni sbb takut nanti meroyan nak memborong.."

Lepas perbualan tu, puas gak laa aku fikir.. Tang mana yg aku ckp/story yg boleh menjebakkan member ni utk membeli? Inikah yg di maksudkan dgn kuasa memujuk? Actually, bukan member sorang tu je yg ckp mcm tu. 2-3org member aku yg lain pon ada ckp kat aku hal yg sama.. Ahaks!

Jawapannya, aku tak jumpa sampai harini. Sebab seingat aku, aku tak penah paksa sesapa utk ikut cara aku. Aku pon bkn gheti bab2 marketing bagai nih.. Ahahahaha.. Ataupon, mungkin ia lebih kepada passion.. Mcm breastfeeding jugak laa kan.. Bila kita dah soooo into it, we tend to talk more about it. Dan, sesetengah org akan rasa rimas sebab seolah2 terpaksa breastfeed jugak.. Ye ke? Itu pendapat aku saje..

So, korang agak2 wujud ke kuasa memujuk dlm diri korang? ;)




5 comments:

Zety Zin said...

sesetengah orang tak sedar dia ada talent bab memujuk ni. bukan memujuk suruh beli. mungkin lebih kepada suka bercerita pasal benda yang dia suka, then buat org lain tertarik nak dengar & cuba.

Ealyie said...

ah ko...
aku le tu! ekekekeke.. aku manyakkk menda get intooooooooo beb, ko pon tau apa.. of coz cd lorrr..
Tang nissen, tang legging je aku tak bleh that time sbb budget lari woo...;p

p/: itu bukan kuasa memujuk hokeh, itu kuasa menghasutttttttt!! wakakakaka....;p

Sayang.Ibu said...

aku mcm lebih selalu kena kuasa 'dipujuk' jek... kahkahkahhhh

dila~noor said...

hehe..tanpe disedari sy jugak berborak bnde yg same ngn kakak opis td..
bukan memujuk..tu namenye produk review or live testimonial..tu yg lg org teruja kn..kalau bnde baru ssh nk caya kalau takde bukti
cthnye,kak opis sy tu pakai losen mujarab pati halia br smggu dah lost 4kgs,mane tak kite teruja kn (haih..ni kire memujuk ke)?

Lady Qay said...

kdg2 kita bciter jerk tp org punsyok nk bli gaks..ok la tuh..if bnda baik sebar2kan..kan?hehe