Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 27, 2009

Meh laa...

Korang,

Aku skrg ni tgh dag dig dug mengenangkan hari esok. Serius ni weih..


So, ape kata korang share laa pengalaman / tips2 berguna yg boleh aku apply.. At least, boleh laa mengurangkan sedikit rasa neves aku ni..


Esp. utk soalan2 terakhir.. Soalan2 yg selalunya menguji tahap konfiden, kan? Cthnya..

'Kenapa saya perlu amik awak keje dgn co. ni?'


Haaa.... Mau berpeluh aku nak jawab..




9 comments:

Zuhaini said...

salam.. saya nak bagi komen yg panjang lebar, buleh..? :)

-first impression sangat penting. So, pakai baju yg selesa, dan kemas! tu penting.
-lagi satu penting, look confident, be confident!
-masuk dlm bilik interview dgn penuh confident.. jgn cuak..
-bawa la sijil ke apa yg patut (resume juga!)
-tahu background company tu (apa company tu buat.. apa position yg cik DHEA apply tu, apa tugas2 nya.. dll)
-lg satu, tahu current issues (ni kalau keje gomen, sangat la penting!) tp kalau keje swasta, mungkin apa saja news yg related to that company la.. :)
-apa ya.. tu je la kot.. good luck!
:) all the best! (org kata, kalau gentar, baca doa nabi Yunus!)

::Umi Sufira:: said...

Ko kenyit mata sikit kalau orang yang interview tu lelaki...kahkahkah.. ampun sangat tak membantu tips haku ini!jgn mare;P

dila~noor said...

just wanna share..
bace surah al-kauthar pun will do,sbb die mcm akan buat kite berani sikit..
penampilan pnting..tp bkn dr segi bj je,dr segi speaking skill tu mesti menunjukkan keyakinan =)

dulu sy pnh bertnye interviewer..ape prospek mase depan company..
jgn tny gaji sgt dl..

ok,good luck n all the best!!

knv said...

1) ceritakan pasal diri anda
2) apa pengalaman yang boleh digunapakai untuk kerja dikompeni baru?
3) scope of work
.
.
.
4) ada lain2 soalan?

:P

CY3.5 said...

because i have what it takes :)

Nur said...

..because i d hv the initiative & drive to learn!

gud luck and jgn overconfident..just be yourself..

mamaDhea said...

zuhaini,
tips yg boleh diaplikasikan.. thanks dear! ;)


mimi,
mmg tak membantu nyah! ;P


dila,
oh, surah al-kauthar ek? mekaseyy!

part speaking skill tu cam tak yakin jek.. hihi..


knv,
1) ok
2) cam takde je kak
3) semlm dah print out.. hahaha
4) lain2 soalan tu ape? ;P


CY3.5,
hihi.. ;)


nur,
ni mcm dah takde konfiden je pulak.. huhu..

kakyong said...

salam..
dah interview ke belum.. apa keputusan & bgmn perasaan... :)

nelcyndana said...

best of luck sya... yg penting positive attitudes. show it to them!