Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, May 8, 2009

Boleh tak saya nak mengaku...

...bahawasanya I AM THE BEST MOM for my own childs?

Sila jgn ada benci muntah bila baca statement berani mattey aku itu yer.. ;P

After what I've been through all this while (esp. sepanjang ketiadaan suami di sisi), I think (I THINK), I really deserve to received this award.. No? Pedulikkkk ar, aku nak tepek jugak kat sini.. ;P



BIG thanks to Kak Yatie, Mimi, CY & Intan for passing me this award.. Sya sgt2 terharu.. Boleh tak perasan mcm dpt award betol gitu.. Ekekeke..

Okeh, here's some short updates on my kiddies esp. si Hadif..

Dhea
This time, she's very cooperative. Tak curi2 minum aiskrim lagik dah. Pastu, air sejuk pon tak minum. Minum air Dr. Sukida jek.. Bila nak suap ubat, tak susah mcm time dia kecik. Dia sendiri akan amik ubat2 dia kat petiais. Result, selsema dah kering & tinggal batuk je sesikit.. Hopefully by this week batuk2 tu sembuh laa.. Kan kakak, kan.. ;)

Hadif
Sakit mata ~ Masih blom menampakkan tanda2 utk sembuh.. Siann mama tgk mata Hadif yg seksi (dan bertaik mata) itu. Asal kena titis mata dgn ubat je menangis2 pastu gosok2 mata..

Demam ~ Kan semlm mcm dah kebah, kan? Tp, mlm td suhu badan dia naik balik. Pastu, tak surut2 jugak wlpon dah suap ubat demam. Since aku dah kehabisan supp., aku jerlum saje laa sementara nak tunggu pagi. Hadif pon ok je tido takde merengek2..

So, pg tadi sekali lagi aku melawat paed Lee.. Nampaknya demam Hadif mmg tinggi banding biasa. Batuk jugak bertambah teruk. Risau aku takut kena mcm dulu.. Apepon, paed kata, yg penting sekali sembuhkan demam dia terlebih dulu. Then, baru kita treat sakit yg lain2 sbb si Hadif ni mmg payah nak suap ubat. Klu suap, pastu muntah balik, tak guna jugak kan.. So, td Hadif dpt lagi sebotol ubat demam (ubat demam aritu pon dah tinggal sikit sgt), ventolin (jugak), supp. & antibiotik. Supp. tu paed bekalkan 6bijik (ke 8) sebab risau dgn suhu badan dia yg tak surut2 even aku dah jerlum bagai..

Dhea & Hadif, lekas2 sembuh yer sayangggg.. Mama penat sedih tgk muka korang 2 beradik yg sudah hilang seri & keceriaan..

Pada kawan2 blogger, thanks for all the well wishes.. :)

Not to forget,



HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL BLOGGING MOMMIES!




6 comments:

::Umi Sufira:: said...

You deserve it!:)

MommyDania said...

anda berhak!

Nieza Ishak said...

Happy mothers dayyy

CT said...

happy mothers day n u deserve the award

Hanz said...

Happy Mother's Day Mamadhea!

kakyong said...

salam mamaDhea,

semoga hadif cepat sihat... amboi tak suka makan ubat yer.. anak sedara kakyong, SUSAH nak bagi makan ubat.. sipa kena pegang kaki tangan,meronta2 kan men.. tapi bila ubat dah dlm mulut, ade ke gak kuor sket..

selamat hari ibu..
jemput ke blog kakyong, ada hadiah hari ibu
http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/makbonda-ku.html