Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 12, 2009

Lagi.. Cerita di Taska Saleha..

Semlm, aku sempat bertanye2 lagi.. Ahahaha.. Nampak sgt laa aku ni kepochi kan.. ;P

Aku tanye2 laa, pasal bangku2, meja2 & mini playground tu sume.. Nak angkut ke mana? Ke nak jual balik murah2? Ekekeke.. Sebabnya, klu akak tu nak jual balik, aku nak beli set meja & bangku belajar tuh.. Utk Dhea.. Nak tau akak Saleha tu ckp ape?

'Tak payah beli laa Syam.. Akak bagi je meja ngan bangku tu..'

Dan, disambung lagi..

'Sabtu nanti Syam dtg sinilah.. Sebab, akak nak bagi buaian letrik tu utk Hadif.. Buaian tu pon budak lain takde pakai selain Hadif.. Nanti kesian klu dia dok tempat lain, takde buaian letrik..'

Duhh.. Segan tak klu korang? Aku segan siutttt... Tp, dah org nak bagi, amik aje laa kan.. ;P

Org memberi, kita merasa.. Tapi, sudah semestinya tgn yg memberi itu lebih baik drp yg menerima.. Ye dak? ;)




16 comments:

knv said...

amik jgn tidak. rezeki kata orang.

;)

Yan said...

betul betul betul!

Zuhaini said...

ala.. org nak bagi.. amik je! :) kalau nak bli, ntah brapa RM lak kena keluarkan... kan..? :)

Umi Nawfal said...

xpe.. tu nama nye rezeki.. amik jgn x amik.. kang kecik ati pulak org yg mmberi..

dila~noor said...

dah dpt ke tak org nk jg hadif?
cian die..

::Umi Sufira:: said...

Untungnya badan...;)

mamaDhea said...

hihi.. mmg nak amik pon.. :D

precious innocent said...

off topic..

buzz me ya, nnt i kasi coding utk icon kecik cam kat tepi sudut
atas blog i tu....

huhu.. i x pandai nak buat written tutorial nie..

-mama emma-

Sayang.Ibu said...

mak suka nyah kalo ada org nak bg free..;p

kakyong said...

murah rezeki... dah org bg amik jer lah kan.. tu nama nyer rezeki anak2...

rizza said...

baik nye... semua dia fikirkan pasal anak2 ko sya...

Yan said...

salam..
awak budak SMTP tu Sek Men Teknik Perdagangan ke??

klu yer... ntah2 awak junior kite

Mama Adib said...

ah seronotnya

ilhans family said...

murah rezki anak2 =)

mamaDhea said...

tu laa.. mmg rezeki anak2, kan.. ;)

Yan,
err, mungkin laa awk senior saye.. tak sangka jumpa kat sini.. ;)

nelcyndana said...

sya, kalu aku la....gi.. laju kalu ada yg memberi free... anak2 aku time raya je beli baju, lain sumer org bagi...