Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 20, 2009

Konflik

Kat ofis aku skrg ni sedang menghadapi satu konflik. Ataupon, lebih sesuai aku katakan, BEBERAPA org pekerja di pejabat ini sedang menghadapi satu konflik..

Sejak Isnin aku ada dgr desas desus tentang konflik ini. But, I am not very sure about the WHOLE story sebab aku ni setakat dgr cerita org sini sikit, org sana sikit.. Alahai..

Klu aku tak salah dgr, isu ini bermula apabila salah seorang bakal Ir. (ke dah confirm Ir.?) di pejabat ini dikatakan memohon utk bercuti tanpa gaji selama, err, setahun kot atas sebab musabab, err (lagi!), yg tidak aku ketahui (or tak perlu diketahui).

Sejak itu, bermulalah soseh soseh berkaitan isu itu dan yg seangkatan dgnnya.. Haih..

Pada pendapat aku (yg hanya seorang pekerja bawahan), isu ini tak sepatutnya timbul pon. Especially when you are an engineer, rite? Bukan calang2 org tue.. Ingat senang ke nak dpt title Ir.? Huhu.. Pada aku, klu En. Ir. itu ikut saluran/prosedur & tatacara yg betul (as a professional), takkan timbul sebarang konflik yg ntah-ape-ape-ntah ni.

This issue is getting bigger (I think!) because of you, yourself! Anda sendiri yg bikin perkara senang jadi rumit.. Agree? No?

And, one thing for sure (everybody knew it), there'll be someone yg akan merasa bangga (?) dgn apa yg dia dpt due to this issue. Hmm.. Kita tunggu dan lihat sahaje..

Adios!




17 comments:

jua said...

serius terbelit otak i cuba memahami konflik tersebut.

::Umi Sufira:: said...

Huhuhu..betul3x aku pun terbelit juga nak memahamkan konflik ini;P

knv said...

apa ni apa ni?

cite sekerat2 mana aci!!

;)

nelcyndana said...

sya, ni mcm citer 18sx yg heavily censored.... harus tak paham....! citer jelas sikit...

ar.nie said...

adoii, misteri nusantara betul.
cuba citer stret-fowad ajer sya.
ekeke.

mamaDhea said...

hihi.. sian korang yer.. takpe ler.. biarlah rahsia.. inilah dia P&C yg tak confidential langsung! ekekeke..

bkn tanak citer terus terang weih.. tp kang ade pulak yg melatah.. ;)

~ As ~ said...

sama konflik tak ngan cerita mommy ryan & intan baizura kat si.com tu.... kah kah kah...

mamaDhea said...

as,
ahaks.. jauh panggang dari api..

mama-qaisara said...

pada sya,kalau dia dh ikt prosedur yg betui,should be no prob la kan?wtper org nk kecoh2..lainla dia menghilangkan diri sampai setahun..tak ke naya?
ahahaha..wa lak yg sebok2 backing itu olang...nwy,sya taktau pn sape yg awak cite tuh.saje je nk bagi pendapat. kakaka

Zety Zin said...

huih. berat konflik nih.

Zuhaini said...

uih.. konflik tu.. kalau macam kami, gomen servant, ada tatacaranya.. x leh ikut suka hati.. silap ari bulan, kena la.. anyway.. hopefully conflict tu cepat la settle.. :)

mamaDhea said...

mama-qaisara,
btol btol btol.. itu mmg cara yg terbaik & profesional.. takpe, tembak je.. sape makan cili, dia yg terasa pedasnye.. ;)

zety,
takde laa berat mana pon.. as i said, act profesionally.. sesuai dgn jawatan yg disandang.. err, betul ke BI aku nih.. ekekeke..

mamaDhea said...

zuhaini,
sebenarnya, isu tu dah hampir2 selesai dah pon.. yg tak bestnye, engineer tu melayu.. huhu..

Ealyie said...

aku tak suka cili, mkn tak kenyang kalo kepedasan...;p

mamaDhea said...

ealyie,
ye ke ko tak suka cili nyah? ;P

tu yg berbotol bekas Gitra tu hape.. ekekeke..

zizi said...

he shud be professional..he shud think and act wisely....for the other guy... i don't know what to saylah...pls be yourself......

mamaDhea said...

hi zizi,
welcome to my blog.. ;P

betol sesgt laa tuh.. act profesionally (as an Ir.) NOT personally.. ;)

dan utk yg sorang lagik tu, I pray for that person (kunun nak ngelak his/her ;P).. semoga dia sedar yg kita semua naik menyampah dgn ke'boast'an dia tuh.. ahahaha..