Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 12, 2009

Berita sedih di ptg hari.

Ptg semlm, mcm biasa aku amik Hadif di taska. Masa aku sampai tu, pintu taska tertutup rapat. Mcm takde org pulak. Pelik. Oh, rupenye2 ada beberapa org budak yg sedang lena tido termasuklah anak aku si Hadif gedik tuh.. Ahahaha.. Akak2 kat taska gelarkan Hadif, 'Irfan si gedik', sebab diorang kata, Hadif ni very the cheeky.. Gerrraammmm je klu tgk dia senyum2 gedik.. Mcm nak geget2 pipi dia yg berlesung pipit tu..

Kak Su pon kejut laa si Hadif. Kata akak2 kat situ lagi, tak boleh org lain yg kejut. Kang dia ngamuk. Wah, Hadif! Dah pandai pilih2 org yer.. Skali kuar bilik, aku tgk siap berbedung dgn kain pelikat bagai.. Kahkahkah!

Tgh sesi borak2 kosong tu, tiba2 Kak Su mulakan bicara.. Teragak2 dia nak bgtau aku sesuatu..

'Syam, akak nak bgtau ni..'
'Ape dia kak?'
'Err.. Mcm mana nak ckp ni eh..'
'Eh, kenapa kak?'


Aku dah cuak kot ada something yg jadi kat Hadif.. Hish, tak baik tau buruk sangka Mana laa tau kan.. ;P

'Mcm ni.. Kitorang ni boleh jaga Hadif sampai ujung bln ni aje..'
'Hah? Kenapa? Akak nak benti ker?'
'Hmm.. Taska ni nak tutup. Owner rumah ni nak amik balik rumah dia..'
'Aik, bukan rumah ni Kak Saleha beli ke?'
'Eh, taklah.. Rumah ni rumah cina. Kitorang sewa jek.. RM1000 sebln..'


Masa ni, Kak Saleha (owner taska) yg dah sarat 7bln (klu tak silap aku laa) pon masuk ke rumah, baru pas sidai kain..

'Ye ke kak?'

Aku tanya lagi kat Kak Saleha.. Ye laa, tak puas hati gitu..

'Yer Syam.. Akak pon tak tau nak ckp mcm mana. Kitorang dah cuba minta kat cina ni, tp dia insist. Akak rasa ada org nak sewa lebih tinggi kot.. Tp, dia ckp dia nak dok sendiri..'

'Alaa.. Cemana dgn Hadif ek.. Dia ni dah laa memilih org..'

'Tu laa.. Akak pon kesiankan Irfan ni. Dialah yg paling lama kat sini. Husband akak lepas tau berita ni, budak pertama yg dia sebut2, ni laa si gedik comeyy ni..'



Then, kitorang sambung2 lagi borak pasal isu tutup taska ni laa.. Aku ada gak tanya2 kat Kak Su (mak si Irfan klu kat taska.. hee..) samada dia akan keje ke cemana ke pas taska tutup.. Kak Su kata husband dia tak kasik keje. Dok umah jaga anak2 je.. Dulu penah keje, hantar anak kat BS, tp mcm2 jadi. Tu yg Husband dia terus tak kasik keje lagik dah..

Hmm, maybe aku boleh risik2 kat Kak Su utk jaga Hadif ke, kan.. Mana tau dia nak.. Semlm tu ada jugak bg hints, tp dlm nada gurau2 jek laa.. Nampaknya, ptg ni jugak aku kena mulakan operasi merisik khabar..

Wish me luck! ;)




13 comments:

mrs noba said...

aduh...moga2 dapat jumpa tempat baru yg serasi. insyaallah.

Yan said...

harap dapat la tempat yg serasi dengan hadif..

Mama Adib said...

Semoga jumpa tempat yg serasi

hu hu ku amat faham sesi pertukaran gini, amat pening n penat memikirkan

Nieza Ishak said...

benda yang memeningkan kepala kalo nak tukar nursery yang bagus

nieza lak risau kalo teacher suffiya & zulaikha tue tiba2 jerk mengandung .. haruuu la jawabnya

Erna said...

adoyaii!! dugaan sunggoh tuh!
Pening kan nak carik yg bleh serasi mcm tuh.
Hope di beri jalan dan petunjuk,insyaallah. Amin!

::Umi Sufira:: said...

Alahai payahnya...Gud luck Sha!:)

mast@work said...

alahai... sya, riki2 aje akak yang dah okey jaga hadif.. mana tau, kut2 dia ok..

sabar nooo

Marsha~ said...

kesian irfan gedik... tryle hantar kt umah mak dia tu.. kalau2 dia setuju

lia said...

semoga dapat jumpa tempat yg sesuai utk hadif...

rizza said...

semoga dpt tempat yg bagus...

farah225 said...

semoga jumpa tempat yang sesuai.ciannn hadiff

Ealyie said...

owh.. siannya hadif debab itu. ko tanya je beb akak tu mana tau dia nak.
ok la takde la riso sgt, mmg payah nak tukar2 org kalo anak adalah seorg yg pemilih, aku da rasa time nenek cuti 2 minggu tahun lepass.. 2 mggu kat taska, 2 minggu beringus, 2 minggu jela pi anta ambik melalak... huhuhuhu...;)

mamaDhea said...

mekaseyy kengkawan!

ptg ni nak try tanye btol2.. tp cmane nak mulakan ek..