Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 13, 2009

Kena lagi?

First of all, aku nak ucapkan terima kasih daun keladi (lenkali boleh tlg lagi.. ;)) kpd Mama Emma atas bantuannya meng'edit' HTML coding utk simbol/ikon yg kiut miut di sudut kanan (bawah) blog aku ni.. Nampak tak? Comey ek.. ;)

Owh, terima kasih juga kpd CPM atas resepi hot chocolate yg nampak begitu menggiurkan.. Harus aku coba esok lusa ni. Silap2 mlm ni jugak.. Almaklumlah, resepinyer tersgt2lah senang.. Cuma patah2 & klik2 punat microwave tu aje, kan CPM kan.. Ahahaha.. ;)

Sekarang, meh aku nak cerita tujuan sebenar entry ini.. ;P

Aku sebenarnye nak mengkhabarkan bahawasanya, ketika ini (bermula pagi td) aku telah dijangkiti SEKALI LAGI oleh penyakit yg sama. Apekah? Bukan ke klu dah kena sekali, penyakit ni takkan berulang utk tempoh masa yg tak sampai pon sebln? Ke, boleh jugak? Duhh!




Credit here.


And, this time mata belah kanan pulok. Pagi td, tersangatlah seksanya utk membuka mata. Bila aku raba2 mata kanan, terasa berketul2 (kecik ;P) taik mata. Terpaksa hantu kopek sesikit okeh, baaaarulah mata ni boleh dibuka. Pastu, tgk kat cermin, merah giler babun bijik mata kanan aku. Ala2 mata pontianak yg menangis air mata darah pon ade.. Ditambah lagi dgn gatal merenyam jugak sesikit nih. Haih..

Ubat titis mata aritu ada lagik. Tp, bila baca balik info kat botol kecik tu, ditulis di situ, lepas 4 minggu dah tak boleh guna dah. Hmm.. Bedal aje lah buat sementara waktu. Ni dah minta tlg Pn. Ealyie belikan ubat titis mata lain yg dia rekemen. Mekasihhh nyah! ;)

Sakit mata Hadif dah bertambah baik. Mata dia pon dah tak bengkak. Tp, aku still minta akak2 kat taska tu titiskan juga ubat mata tu sekali dua. Mlm2 kat umah aku tenyeh dgn SI jek.. Hihihi.. Kang kesian plak klu dia terjangkit balik semula.. Err, paham ke?

Hmm, sejak2 kena tinggal ni, mcm2 penyakit laa aku ni kan.. Ngengada betul.. Org lain elok jer kena tinggal berbulan2.. ;P Papepon, semoga aku cepat sembuh..

Oh yer, kan semlm aku ada cerita tentang usaha utk merisik khabar, kan? Ptg semlm, aku telah memberanikan diri utk bertanya (secara serius, wlpon nadanya bergurau ;P) pd Kak Su.. Dan, jawapan Kak Su..

'Boleh aje.. Tapi akak nak kena tanya cik abang dululah.. Esok2 akak confirmkan dgn Syam laa..'

Phewh!! Legaaaaaaaaa sekejap.. Hehehe.. Perbualan itu dicelah oleh Kak Saleha pulak..

'Haa Dik, pasni buleh lagi laa akak jumpa si gedik nih.. Kan Irfan kan..'

Utk pengetahuan korang (utk yg nak tau ;P), Kak Saleha ni adalah kakak kpd Kak Su.. Hehehe..

Harap2lah cik abg Kak Su setuju.. Senang, takdelah aku kalut2 nak cari taska atau BS baru..




11 comments:

Hanz said...

Sya, kalu I kena penyakit ni i pakai celak mekah, alhamdulillah elok kemabali sya..bukan yg jenis pensel tu tapi yg pakai bekas besi berkerawang bertutup tu & celaknya serbuk2...

MommyDania said...

oh..mmg tension sakit mata. u take care. jgn gonyoh2

dila~noor said...

memang musim..ritu staff sy kene anak brnk ..pastu bersambung2 ngn staff lain.
bile cek nape tak baik sbb ubat titis gov. hospital bg dah expired..beli ubat titis farmasi br ok..

get well soon ok!

Marsha~ said...

cubalah kau letak SI dalam mata kau... mana tau mujaraaaabbbbb.. :)

Ealyie said...

Beb,
aku da belikan.. Bila nak ambik??? ;)

Ummi Hanie said...

Hye .. salam kenalan ...

sorry nyibuks kat cni .. carik shoutbox x jumper , xper no problem... =)

Zuhaini said...

siannya sakit mata...

nasib baik la saya jarang kena.. :)

take care ya...

www.my-alia.com

kakyong said...

mamaDhea, lama juger yer u sakit mata.. lebih lagi dgn cuaca kering ni...

hanz ~ ade connection ker celak & sakit mata? kakyong ni jenis tak reti @ tak penah pakai celak.. kecuali masa hari kahwin tu..

Ummihanie ~ kenapa daku tak boleh masuk ke blog mu.. dpt message "blog not found"... uwaaa..

Yan said...

dlu dom mane kt SMTP??
kelas?

mamaDhea said...

thanks all for the well wishes..

hanz,
saya tau celak yg dimaksudkan, tp saya takde celak itu..

MD,
mmg tensi.. part gonyoh tu mcm susah sket nak buat.. hihi.. tu yg lmbt nak baik kot..

dila,
ye laa.. saya pon rasa mmg tgh musim sakit mata ditambah2 plak dgn cuaca skrg ni yg panas tak hengat..

marsha,
mak dah try nyah.. tp cam takde efek jek.. huhu..

ealyie,
mekaseyy aritu siap dtg umah hantarkan ubat titis mata tuh.. tp wat masa ni aku aku titis ubat drp doc. jek dulu.. mekasey lagi skali nyah! ;)

ummi hanie,
salam kenalan.. kita mmg tak letak shoutbox sbb takut kang tak buat keje.. hahaha.. mcm laa ramai sgt nak shout aku kan.. ;P

zuhaini,
saya pon sejak2 dah besar (apekah? ;P) ni tak penah kena lagi sakit mata ni.. seingat saya laa.. zaman2 kecik2 dulu tak ingat dah.. hihi..

kakyong,
tu laa pasal.. memula mata kiri.. dah elok dah.. pastu kanan plak.. cam pelik ek..

yan,
saya dorm er, seri pagi.. kelas tek 1.. ;)

precious innocent said...

huih... punya la bz (cis, konon bz la sgt :P), smp x sempat nak baca blog geng2...

lain kali kalau ade ape2 ptlgan, jgn la sengah2 ym ye... nak sembang2 kosong pun ok gak...

-mama emma-