Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 10, 2009

13+ months & MMR

Pagi tadi aku bawa Hadif ke KD utk cucuk MMR. Patutnya amik masa dia genap setahun aritu. Tp, Hadif kan asyik sakitttt je.. Tak sampai hati plak nak bawa dia gi cucuk..

Since dia dah baik drp demam aritu, aku bawa laa dia harini. Kang tangguh2 lagi, takut aku lupa plak kan..

So, td timbang berat Hadif 9.2kg jer.. Eh, aritu masa demam, timbang kat klinik (paediatrik) 9.5kg. Mana satu betol nih? Ah, pedulikk.. Janji graf naik.. Kali ni Hadif timbang berdiri cam budak besar.. Mcm laa besar sgt eh Dik! /wahaha

Harini ramai giler umat kat KD Kangkar. Mostly, preggy moms ler.. Mmg musim mengawan gamaknye skrg ni.. :P Poning aku tgk ramai sgt manusia dlm KD yg kecik tuh. Dgn budak2 (termasuklah anak2 aku :D) memekak lagi.. Phewh! Ingatkan tak lama sgtlah bertapa kat situ. Tp, klu dah sesak & sendat mcm tin sardin, kem salam laa.. Duduk laa ko bertapa kat situ berjam2. Aku siap kena marah ngan misi lagi sebab dtg harini. Tak pasal2 kena amik halfday jugak.. /XD

Masa cucuk tadi, Hadif nangis kejap je.. Aku dari awal lagi risau je si Hadif ni menangis cam hape. Sib baik tak.. :D Pastu, bila misi hulurkan kad kesihatan kat dia, terus dia diam & amik kad tuh.. Siap peluk2 lagi kad tuh.. Haaaaaaaa.. Mcm ni laa baru hero, kan Dik kan.. /nobigdeal

Perkembangan Hadif setakat ni:-

  • Dah pandai panjat2; tangga ke, kepala katil ke, gril ke, kusi ke, u named it! Janji kaki dia yg pendek tu sampai.. :P

  • Dah pandai panggil MAMA.. Dah jelas sgt laa sebutan MAMA tu.. Ayah, MAK (BS dia laa nih), Nyenyenn, Nak, tu je kots..

  • Dah pandai rebut2 barang ngan kakak Dhea.. Bila dia kalah, nangis2 dtg kat aku, mengadu.. Kahkahkah!

  • Suka sgt bergurau senda & ketawa melekek2 mcm best bebenau.. Klu badan sihat, mmg happy je mamat nih..

  • Garang jugak ngan kakak Dhea.. Dah pandai melawan klu kakak Dhea buli dia.. Pastu, kakak Dhea plak dtg ngadu kat aku sambil nangis2.. Ahahaha..

  • Dah pandai goyang2kan badan klu dgr lagu esp. lagu binatang kaler pepel tuh.. :D

  • Pandai jeles klu nampak kakak Dhea dekat2 dgn aku.. Siaplah dia tolak2 kakak Dhea soh dok jejauh..

  • Klu kencing, dah pandai cangkung.. Paham sgt arahan klu aku soh cangkung..

  • Dah paham klu kita soh dia amik/simpan barang.. Buang sampah dlm tong sampah pon dah gheti.. Gud boy!

  • Itu je laa kot setakat ni yg aku teringat.. :D





2 comments:

Marsha~ said...

isshhh... anak kau 9.2kg je?? aku nampak mcm debab gedebum sangat.. Qila yg ketot tu 9.3kg tapi nampak kurus dr hadif.. berat pungkok kot.. timbang diri dgn baring tak sama nyah..jauh beza ketepatan dia. anak aku pun dh start timbang diri.. akekekeke.. siap pegang tiang tu takut jatuh sbb timbang tu kan gerak2.. siap bukak kasut lagi hokay.. mcm dh besar sgt je..

tinggi dia brape nyah?? Qila suka lelaki tinggi.. tegap, hadif dah kompem ada.. heuheuhueh.. lg satu nk tanye, hadif skrg makan okay tak?? anak aku sejak masuk sethn ni, dia tanak makan langsung.. nk diet kot.. minum susu je byk.. poo poo pun kosong je.

isshh, mcm bagi email kau kau le plak nyah..

Zuhaini said...

oh, jangan lupa bagi ubat demam.. karang demam pula.. :(

*biasanya saya bagi sebelum ke klinik! :)