Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 24, 2009

Rombakan kerja

Seblm pemecatan pemergian En. Ir. drp syarikat ini, tugas2 beliau telah diserahkan kpd Staf A TANPA sebarang perbincangan sesama pihak atasan. Buleh? En. Ir. kata buleh jerghhhs.. Mungkinkah kerana Staf A sekampung dgn En. Ir., maka En. Ir. bersikap bias? Mungkin juga..

Sejak itu, timbullah persepsi2 buruk tentang En. Ir. terutamanya berkaitan tindakannya itu yg dianggap sungguh tidak profesional. Staf A, bkn tak boleh buat keje. Boleh. Tp, being her yg tak-pandai-tp-buat2-pandai (otai2 ckp ek :D), telah cukup utk menimbulkan perasaan annoying dikalangan staf2 yg lain..

Awal bln Jun, masuk seorang staf baru. Staf itulah yg menggantikan tempat En. Ir. kini dan selamanya. Kenapa aku ckp selamanya? Kerana staf itu adalah kaum kerabat bos kami. So, tidak mustahil laa kan.. Yg lain, korang nganga aje laa dulu ek.. :P

Tapi, staf ini tidaklah sombong. Malah, terlebih peramah pulak. Dan, dia nampaknya tidak malu utk bertanya kpd otai2 yg lain (bkn aku :P). I respect that. Bagus laa kan mcm tu. Wlpon ko pegang title Engineer, taaaappiii klu ko bodoh sombong, tak ke mana jugok. Agree? No?

Baru sekejap tadi, berlaku peralihan kuasa tugas sekali lagi. Kali ini, bos sendiri yg buat. Haih..

Recently, bos kami baru tersedarrr akan wujudnya kelibat seorang staf yg lebih layak menggalas title tugas2 En. Ir. seblm ini. Yaaaaa, BARU tersedar okeh. Itupon selepas diketuk disedarkan oleh staf2 admin, otai2 bahagian technical & engineer kanannya. Nampaknya, mereka2 ini mmg kurang setuju dgn tindakan x-En. Ir. seblm ini. Bagus juga begitu. At least, tunduk laa sikit Staf A tu kan. Tidaklah terlalu mendabik buah dada sana sini..

Aku ada dgr cerita2 tak best pasal Staf A. Sejak dia tau yg tugas2 En. Ir. yg diserahkan kpdnya secara membabi buta seblm ni akan diambil alih oleh staf lain yg lebih layak (even dari segi cert. pon staf itu yg paling layak), dia seolah2 tidak sudi memberikan kerjasana kpd Staf B. Nampak mcm dia tak sanggup nak melepaskan jawatan pegangannya itu. Kenapa mesti begitu yer? Kami juga kurang pasti.. Mungkinkah kerana dia takut dirinya tidak dpt lagi berlagak pandai sibuk wlpon hanya setakat menaip sehelai surat di hadapan kami? Atau.... Ntah... Hanya dia yg tahu..

As of now, otai2 berasa sgt lega dgn rombakan kerja yg baru dilakukan oleh bos kami itu. Rasanya, keputusan itu adalah antara keputusan2 bijak yg pernah bos kami buat setakat ini.

Untuk Staf A, rela2kanlah hatimu.. Kuang kuang kuang!

Untuk Staf B merangkap our new TA, rajin2lah buat kerja yer.. Lepas ni ko takde masa laa nak pakai pesawat ko tu sambil main game sepak2 bola.. :P

Untuk Staf C aku plak, bila nak tender weihhhh!!!




7 comments:

CY3.5 said...

words yg kena pangkah tu mmg kena pangkah sokmo :P

niza said...

hehehe...masalah2...org2 camtu patut................hehehe...

::Umi Sufira:: said...

Aku tak paham weih ofis ko nih sebenarnya field apa?hihihi..

precious innocent said...

layan baca je.. walaupun x paham..huhu..

-mama emma-

Mysunshine Gift Shop said...

diaper cake giveaway @ mysunshine2u.blogspot.com. jemput singah.. ^_^

mamaDhea said...

CY3.5,
pangkah sokmo, baru meriah entry.. ekekeke.. :P

niza,
patut ape?

mimi,
tak paham ek? takpe takpe.. takyah pening2kan kepala ko.. :)

field? civil engineering

mama emma,
layannnn.. :D

sunshine,
nanti saya check-it-out okie.. thanks for dropping by..

Che Radi said...

Tak faham..memang I tak faham.. mungkin sebab I ni new comer kot... tapi I nak gelak bila you sebut bos you tu telah membuat satu keputusan bijak kali ni. kah kah kah..... Eh... Isha bos you tu lelaki ke perempuan.... ?