Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 17, 2009

Seronok walaupon penat! :)

Entry ini adalah sambungan drp kisah ini. Tujuan utama adalah utk mengabadikan kisah kami yg julung2 kali dpt jalan2 ke KL.. :P

Mak ngan bapak aku jugak turut serta ke KL. Tp, mereka gerak drp JB ptg Sabtu. Bersama2 dgn makcik dan 2org sepupu aku. Abg aku, SIL, mak & bapak serta makcik aku (kakak kpd mak aku) naik satu keta. Sepupu2 aku dan anak2nya naik satu keta. Diorang semua ni sampai KL tak terus ke Ampang. Diorang menyinggah di rumah saudara lain di Gombak dulu. Then, baru ke Ampang.. Sampai kat Ampang pon dah lewat mlm (kul 11mlm klu tak silap aku)..

Masa diorang seme ni sampai, aku ngan Hubby baru nak terlelap dek kepenatan. Sepupu2 aku ni pulak mmg havoc2 orgnya. Sampai2 terus pekik, 'bangun laa weih.. kitorang dah sampai niiii..', mcm laa aku tuan rumah kan.. :P Makanya, secara tak langsung terus putus selera nak tido. :P

Lepas masing2 dah mandi, kitorang lepak2 kat hall sambil borak2 kosong. Oh, lupa nak bgtau. Pakcik aku dok rumah flat je kat Lembah Jaya Ampang tu. So, mmg kitorang kena tido hall ramai2. Tp, kitorang tak kisah sebab kat JB pon dah selalu berkumpul ramai2 camtu.. Meriah rumah tgh2 mlm dgn gelak tawa disamping kerenah anak masing2. Hadif yg dah lelap seblm tu pon buleh terjaga. Kul 3pg baru dia tido balik. Time tu aku dah selamatttt belayar. Pandai pulak si Hadif cari aku masa dia cari port nak tido. :D

Ahad, pagi2 lagi (tak laa pagi sgt) kitorang dah amik turn utk mandi. Bilik air 2 jek, so, tak gheti2 lagi nak take turn.. :P Kul 11pg+ camtu, semua sekali turun serentak utk tgk pantin (pelamin buat kat dewan kat bawah flat) sambil mencekik. Then, kul 1ptg camtu kitorang berpecah. Mak aku dan rombongan yg lain nak pegi Klang utk menjejak kasihan saudara yg baru dijumpai masa ke Batam seblm ni.. :D Sementelah aku sekuarga nak ke PJ. Klu sempat, aku akan jejak diorang ke Klang.. Klu sempatlahhh..

Sampai kat PJ, kami jumpa mak mertua dulu. Salam2 semua hadirin kat situ, baru laa pi makan.. :) Dhea masatu baru bgn tido (jugak?). So, aku umpan dia playground.. :)) Aku minta tolong adik bongsu Hubby pi bawak Dhea & Hadif main kat playground sekejap, sementara aku & Hubby makan beradab nasi minyak.. :P

Gedebak gedebuk dah kul 2.30ptg.. Ingatkan nak balik dah, sekali rombongan pengantin lelaki plak sampai. So, tunggu laa jugak sekejap tgk pengantin. Mak Hubby dan rombongan drp Teluk Intan pon dah balik dah time tu. Lepas tgk budak2 bersilat, kami terus tuju ke keta. Takkan nak tunggu sampai abis majlis pulak kan.. Terus naik highway ke Sg. Besi dan terussss balik JB. Takdenye nak singgah Klang. Anak2 dah mengamuk sakan dah. Seblm kuar tol, singgah KFC jap beli eskrim. Itupon sebab dah terlepas McD seblm tu.. Klu tak baiklah beli eskrim kat McD.. Lagik sodapppp.. Eskrim kat KFC ni mahal je lebih, tp tak sodapp! :P

Kami sampai JB dlm 6.30ptg. Again, Hubby sorang yg drive.. :D Mlm tu kami tido awal sebab masing2 dah kepenatan.. Tp, sgt sgt seronok dpt jumpa dgn org2 yg ingin dijumpa.. Puashati laa jugak dgn trip kalini..

/bye




2 comments:

::Umi Sufira:: said...

Sakan ko berjalan ye nyah!;)

mamaDhea said...

haha.. bila ada kesempatan, apelagi kan.. sakan ler.. :D

pasni ntah bila nak jejak KL lagik..