Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, June 22, 2009

Berakhirnya sebuah KONFLIK

Hari ini adalah hari terakhir En. Ir.. Terakhir di sini membawa maksud, berhenti berharap drp bekerja di syarikat ini.

Diam tak diam, sudah 14 tahun rupanya En. Ir. berkhidmat di sini. Berbekalkan segulung Diploma, En. Ir. memulakan kariernya di syarikat ini sebagai Technical Assistant. Beberapa tahun kemudian, En. Ir. mengambil inisiatif untuk meningkatkan value yg ada dlm dirinya dgn menyambung pelajarannya ke peringkat yg lebih tinggi. Dan, En, Ir. akhirnya berjaya juga menggenggam segulung Ijazah Sarjana Muda, berkat kesabaran & ketekunannya itu..

Kini, En. Ir. sudah pun menjadi seorang Engineer. Bukan calang2 engineer. Tp, engineer yg dah ada Ir. Paham? No? Abaikan.. :D

Wlpon seblm ini pernah timbul satu konflik yg telah buat pekerja2 lain sakit hati kepala, En. Ir. akhirnya mengambil keputusan berani utk berhenti. Disebalik setiap kejadian itu ada hikmahnya.. Semoga En. Ir. mengambil iktibar di atas perkara yg telah pon berlaku..

Gud luck to you & semoga En. Ir. akan lebih cemerlang, gemilang & terbilang di luar sana..





P/s: En. Ir., esok2 klu gaji dah besaq, jgn lupa belanja kami makan ikan besaq lagi noo.. :D

2 comments:

Che Radi said...

Hi... I'm new comer dlm blog ni... Isha.... doakan kejayaan seseorang kan lebih baik, dapat pahala. Silap-silap bila dia dah berjaya kelak dapat makan free.....ha ha ha

I ada juga baca artikel you yang lain, you ni memang pandai menulis. Tabik I, Isha ceritalah dengan teranggggg... pening tak paham. ataupun kalau tak jelas janganlah cerita.... silap-silap dapat dosaa kering.... astaugfirullahalazim... minta jauhlah dosa free ni. makan free tak pe.

mamaDhea said...

Hi Che Radi,
btol tu.. sebab tu saya ckp Gud luck kat En. Ir.. :D

konflik ni dah tamat dah.. bak kata bos saya, leave and let it leave.. :D anyway, terima kasih atas ingatan awk tu.. saya hargai sgt2..