Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, June 25, 2009

Dhea lagi..

Kejadian (1)
Pg semlm, masa aku tgh sibuk2 kemas dressing table yg serabut dgn segala mala lotion, bedak, minyak yuyi, etc etc, aku terjumpa gambar Hubby. Ala, gambar saiz passport jer.. Then, si Dhea ni boleh plak perasaan aku tgh tgk something..

'Mama, tgk ape tu?'

'Ni haa, gambar ayah'

'Cuba Dhea nak tgk, ayah comel ke tak comel'

Kahkahkah! /floor


Kejadian (2)
Adik aku tgh main kejar2 dgn si Hadif.. Tiba2 Dhea..

'Awwahuakbaw!'

Sambil tu dia kibas2kan tgn dia kat adik aku.. Then buat aksi tabur2 benda cam org halau hantu.. Sebiji mcm dlm cerita keliwon tu.. :D


Kejadian (3)
Mlm semlm, Dhea usik2 cubit2 si adik sampai si Hadif ni menangis.. Bila adik dah nangis, aku pon mula laa nak mengaummm kan.. :P

'Sudahlah dik.. Jgn nangis2.. Dhea gurau je laa..'

Gurau ke hapenyer klu sampai bintat2 tgn si adik dikerjakan.. Tp, percubaan Dhea utk pujuk si Hadif tu yg buat aku tak jadi nak mengaumm lebih2..


Kejadian (4)
Ptg semlm, Dhea kencing depan pintu rumah.. Kebetulan Hubby cuti semlm, terpaksalah dia yg bersihkan.. Hubby pon risik2lah kenapa Dhea kencing kat depan pintu sedangkan Dhea mmg dah gheti pi toilet sendiri.. Jawapan Dhea senang jer..

'Ala, ayah kan ada..'

/wahaha





Cuba korang teka ape yg Dhea maksudkan dgn perkataan ini..


TOSKIN


Maaf, tiada hadiah diperuntukkan utk soalan di atas.. Sekadar suka2.. :D




9 comments:

Ealyie said...

Stokin kah??

Marsha~ said...

huhuhu... mesti ikut perangai kau ni nyah.. hehe

Zety Zin said...

hahahaha. paling tak tahan tang awwahuakhbaw tu lah. siap tabur2 bagai. pengaruh tv dhea nih. hehehehe.

so cute!

Adwindaa said...

heheheheheeeehhhhh..... tomey2....

jawapannya>>>stokin ek???

ar.nie said...
This comment has been removed by the author.
ar.nie said...

Aku mmg xtahan setiap kali tgk gamba si Dhea nie. Chubby sungguh!

Kalau jumpe depan mata, kompem mak cubit2 nyah! oppsss! Ekeke.

mirah said...

ya betul kata arnie, geram tgk dhea. kalah tembam anakku.. :)

precious innocent said...

keke... part tabur2 tu mmg yg paling lawak...

-mama emma-

Zuhaini said...

ntah.. macam nak buat THE CLAW dalam Liar Liar tu.. hihi :)