Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 8, 2009

Saya seorang mama

Semalam, masa tgh excited pilih2 B.A.D. kat Tes.co, tiba2 saya teringatkan anak gadis saya yg comel itu. :D Dhea sgt suka makan donut. Esp. donut yg ada warna pink/purple & donut yg bersalut/berisi coklat. Siaplah Dhea jilat makan segala coklat2 tue sampai licin..

Maka, sebagai seorang ibu mithali saya telah memilih donut yg pasti akan menarik minat Dhea..



Choreo & Say Cheese utk saya. Selebihnya utk Dhea. :)



Choreo sepatutnya jadi habuan saya, tp, sebaik Dhea dgr saya ckp OREO Dhea terus bawak lari dulu.. :D Sebagai ganti, saya bedal je laa Monalisa Mochalisa.. Sedap jugak, rasa err, mocha. :P

Sebenarnya, saya bukan nak bercerita pasal B.A.D. semlm. Tp, ape yg ingin saya sampaikan ialah, ke mana sahaja saya pergi saya pasti akan teringatkan anak2. Klu nak makan, pon mesti teringat makanan kesukaan anak2.. Klu saya makan tengahari di pasaraya2 berdekatan, saya mesti belikan sedikit jajan utk anak2 terutamanya Dhea lah.. Ala, bkn byk mana pon saya beli. Biasanya saya akan belikan sebungkus gula2 atau biskut yg paket kecik2 tu. Sebungkus sahaja sudah cukup utk menceriakan ptg Dhea (dan Hadif)..

Paling syahdu sekali, bila Dhea ucapkan 'Terima kasih, Mama' dgn wajah yg berseri2.. Luluh jantung mak, nyah!




11 comments:

MommyDania said...

betul-betul! seronok bila anak cakap TQ tu kan?

nelcyndana said...

yeah... itulah jiwa seorang ibu. kalau hang kena out station lagi sayu nyah.... tak tido mlm dek mengepam 1-2 jam sekali ha..ha...

Zety Zin said...

lapo pulak tengokkan itu donat.

mamaDhea said...

MDania,
hee.. :D

nelcy,
ahahaha..

zety,
lapo? sila beli balik nanti.. :P

Sayang.Ibu said...

btol laaa nyahhh.. paling suka part say thanks tu kannnn

btw.. ko pon suka cheese tu nyahhh..peberet mak gak tu

mamaDhea said...

intan,
tu laa kan.. budak2..

ha'ah, faveret jugak.. klu membeli mmg tak penah tak beli yg cheese tu.. :D

Ina Hashim said...

terliur nyeeeeeeeeee

Zuhaini said...

hihi. saya suka yg kaler pink tu!

oh ya, kami adik bradik time kecik2 (sampai sekarang) kalau mak / bapak belikan apa2.. masuk kereta je, terus cakap "terima kasih mak, terima kasih bapak.." :)

::Umi Sufira:: said...

Adoii bukan Dhea ajer yang terliur...aku pun terliur sama..

mamaDhea said...

kak ina,
sila p beli.. :P

zuhaini,
yg pink tu laa yg dhea terkam dulu.. ahaha..

mimi,
ko pon sila p beli ek.. :P

Nieza Ishak said...

suffiya pun kalo dpt something ..

acih bu.

sedappppppp nyer donut.
lamo tak makan ..