Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 8, 2009

Cepat dimasak, sedap dimakan!!

Semalam, selepas berbuka dgn ini, saya masak ini pulak.. :D



Maggi Kari!! :P



Mulanya nak masak sebungkus je.. Tp, bila buka 1 bungkusan Maggi tu, dlm tu ada mee je alat2. Perencahnyer takdok. So, aku buka laa lagi satu bungkusan. Memandangkan perencah tak cukup, aku hentam tambah serbuk kari (kari ayam plak tuh :P) & garam ikut sukati secukup rasa.

Hasilnya, sedap jugak (klu aku tipu pon bkn korang tau kan :))) cuma terasa agak pijor disekeliling bibir. Pedasssss sgt!! :P

Untuk sahur pagi tadi pulak, aku masak goreng telo mata lembu sebiji dan buat sambal kicap sket utk cicah ngan telo. Makan dgn nasi panas2 yg dah dipanaskan. Fuhh, mmg menyelerakan sampai licin pinggan.. :P

Lepas makan, haruslah minum ye tak? :P



Hot chocolate ala CPM



Senang je nak buat ni.. Just patah2kan Cadbury choc bar, masukkan dlm susu (aku guna DL Full Cream) & panaskan dlm microwave.. Siap!! Jumlah coklat (pagi tadi) telah dikurangkan utk mengelakkan rasa mual (?) di pagi hari.. :D




7 comments:

niza said...

maggi klu dah lama x mkn...mmg sedap!!!hehehe...

mamaDhea said...

btol tu niza.. sya mmg dah lama tak pekena maggi ni.. dari last week lagi tekak rasa nak makan maggi, tp malas btol nak masak.. padahal senang je, kan.. ahahaha..

Ms Lola said...

vadevas nye maggi kari ko nyah... aku paling fail buat maggi kari

mamaDhea said...

lola,
aku klu masak maggi mesti nak tumis2 sket bwg & cili & serbuk perencah kari tu.. dah garing2 sket baru masuk air.. air pon tak byk sgt..

liwaniel said...

sekali sekala makan maggi mmg sedap...terliur pulak tgk maggi tu..dah lama tak makan maggi

mamaDhea said...

liwaniel,
balik ni pi masak maggi.. :P

Hanz said...

Menarik resipi hot choc tu. Bolehlah me cuba nanti! Thank you!