Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 14, 2009

My cheeky dicky boy!

Hari ini genaplah anakanda ku, Muhammad Hadif Irfan, berumur 1 tahun 3 bln.. :)





Bak kata Intan, anak bujang aku ni agak brutal juga laa.. Klu tidak, masakan dia berani mengorat anak daranyer, Ainin yg debz tu kan.. /wahaha

Well, yg pasti trait itu bkn dari gen mak okeh.. Kehkehkeh! Mak ni sopan santun tau orgnyer :P wlpon garang bak rimau.

Hadif skrg ni...


  • ...very cheeky dicky boy. Tak tahan aku tengok kerenah mengada2 dia. Bkn tak tahan ape, tak tahan rasa nak geget2 pipi ngan mulut dia yg sengihhhhh je manjang.. :D

  • ...suka nyakat buli kakak Dhea esp. time si kakak sedang lena diulit mimpi. Kesian kakak tak dapek tido dgn aman dah skrg ni..

  • ...dah start notty jugak okeh. Klu dia geram kat org, dia suka ketap2 bibir bawah sambil tu tgn dia akan cekau mana2 bahagian badan 'mangsa' yg sempat dia capai.. Dgn sepenuh hati dan tenaga okeh. Sakit woo!!

  • ...kuat merajuk. Pantang kena marah sket, dia dah paling muka ke lain sambil nangis cebik2 mulut. Err, trait ni mungkin dia dpt drp mama dia.. :P

  • ...suka main air. Jgn laa tinggal dia lelama kat toilet, mmg dia tak nak kuar wlpon jari cinonet dia dah kecut2. :D Since Hadif suka main air, tak susah laa nak ajak dia mandi. Pantang sebut 'mandi', dgn selamba dia berkata tarik2 baju dia soh kita bukakan.. :D

  • ...kuat menyepahkan barang. Habislah dia angkut jag2 air & tupperware2 eskrim kat dlm KC, bawak ke depan living room.. Pening kepala mak dibuatnyer. Aku dah tampal dah benda alah lock tu, tp tercabut jugak.. Ala, pelekat dia pon ala2 double side tape jer.. Tu yg mudah tanggal gamaknyerr..

  • ...jadi mamat suis. Pantang nampak suis/plug point. Syok je tgn dia main tekan2. Part ni mmg kena extra 'mata'. Haih..

  • ...kurang nenen. Ngempeng je lebih. Pantang aku bangun, mula laa merengek. Klu pagi2, susah btol nak buat keje (read: nak menyiapkan brg2 segala eh, bukan keje lain :P). But then, klu mood dia tgh baik, aku depan mata pon dia boleh lagi layan ebm dlm botol susu.. :D

  • ...dah pandai makan lauk2 kari dan asam pedas.. Pastu lauk je dia nak, nasi selalunya tak nak dah bila dah rasa lauk sedap.. :P

  • ...klu nangis kena marah akan sebut 'Ayahhhhhhhhh!' :D Tak sebut 'Mammmmaaaaaa!' lagik dah..


Hmm, ape lagi ek..? :D Oh oh, yg paling aku harap2kan sangat drp Hadif, cepat laa pandai cakap nak oiii.. Mama pening laa adik dok tunjuk2 pastu 'ah! ah!' sana sini.. /please





Gambar2 ni semua aku snap masa balik drp rombongan cik kiah Ahad lepas.. :D




4 comments:

Ina Hashim said...

syioknya nengok dia nenen...pastu tenang je dia tido

::Umi Sufira:: said...

kekeke...patutla baju tuh macam familiar aje...cumel betul hardiff mu itu:)

niza said...

cpt jek hardiff dah besar...semoga sabar melayan karenah dia...hehehe...

izzahazfar said...

ala kak comel nyer masa nenen tu...