Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, July 13, 2009

Aku masih di sini

Today is my last day here in SKSB. :)

Last day ke hape ke, entry tetap kena masyuk, ye dak kawan2.. :P

Event (? :P) penting yg aku nak bitau kat pembaca blog ini adalah aktiviti rombongan cik kiah kami menerjah rumah baru sorang rakan baru, semalam. Mulanya aku kenal dia melalui SI dan seterusnya melalui blognya yg vadevasss itu..

Kami telah mendapat jemputan rasmi melalui email gitu. Takde laa segan sgt nak dtg kan Itu yg semangat membara nak datang jugak tuh, wlpon anak2 aku kul 12tghari tu masing2 dah tertido. Si Hadif tido melengging dlm buaian, si Kakak pulak tido terkangkang kat atas toto kecik.. :D Memandangkan aku seorang mama yg baik, tak sampai hati pulak nak kejut diorang berdua yg baru tido. So, sementara tunggu diorang berdua ni bangun, aku mengemas ler ape2 & mana2 yg patut..



Hadif selepas dipakaikan baju. Takkan nak tepek gambar anak mak tgh melengging pulok.. Tak sesuaiii.. :P Masa ni tgh tunggu si Kakak disiapkan oleh Hubby :D



Cheeky kan anak bujang aku sorang nih.. Bila aku soh pose, dia dah tau dah nak buat muka mcm mana.. Eiii, rasa nak geget2 je pipi Hadif ni.. :D

Selepas menyiapkan anak2 secepat yg mungkin (takde nak mandi2 bagai.. tukar baju jek.. :D), kitorang bergegas keluar rumah. Masa tu dah kul 2ptg dah. Sampai rumah Mimi lebih kurang kul 3 camtu laa.. Sampai2 terus lepaskan anak2 & tuju meja makan.. Melantak ler, ape lagi.. Nasi ayam pon dah depan mata.. :D Sedap wooo nasi ayam Mimi masak. Anak2 aku makan berulang2.. Sepinggan licin Dhea sorang makan (tp aku suap.. kang kecah kesian plak tuan rumah nak mengemas :D). Ikutkan Dhea minta suap lagi, tp sebab mama dia dah malas nak layan eksaited nak join sembang2 petang, takde ler.. Cukuplah sepinggan yer kakak.. Lenkali kita datang lagi, minta auntie Mimi masakkan nasi ayam lagi.. :P

Actually, sama je jalan ceritanya. Tuan punya rumah pon dah ceritakan kat blog dia dengan panjang lebar..

Arakian, tujuan aku buat jugak entry ni adalah semata2 utk menempek satu2nya gambar yg sempat dapat ditangkap ketika sesi bergather2 semalam..

Nah..





















Hadif notty & Abg Eghis kenteng.. :D Suka btol anak bujang aku ni lepak depan gril umah ko Nyah.. Klu tak kat situ, kat tempat yg ada suis.. :P



Ini sahaja gambar yg dapat aku snap. :P Rugi tak dapat snap gambar Hadif mengorat anak dara si Intan.. :D




P/s: Mak tau, tajuk mmg takde kena mengena dgn entry.. Kan kan.. :P

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Kahkahkah...memang title tak kena ngan isi nun nyah...BTW, aku salute ngan ko okeh..ko cakap ko baru nak bertolak tup tup call dah dekat sampai rumah..omak ai! racing ke hape korang nyah oii!!kahkahkah...

BTW, thanks sudi dtg umah..jangan serik weih!:)

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhhhh... tulah nyahhhh... memasing sibuk nyembang jek.. lupo amik gambo. Anak ko brutal toll.. mentang2 pak nyer askar.. brani dia ngorat anak dara orang depan bapaknya... kahkahkahhhhh...;p

mamaDhea said...

mimi,
ekeke.. tu laa pasal, off topik gitu.. :P

aku rasa cam biasa jek nyah.. kan skrg ni flyover kat perling tu dah vogue dah.. takde jammed lagik dah area situ.. lgpon aku sgt familiar laa ngan area spital kulai tuh.. nguahahahaha.. :P

intan,
harap maap laa yek.. sejak2 ni hadif mmg brutal.. sabo aje laa.. aku pon selalu kena beduk weih.. bkn si kakak je.. :D

Ealyie said...

ibu2 sekalian.. tak habis kerrr nyembang smlm????? ;p

mamaDhea said...

haha.. tu laa pasal nyah.. tak puassss.. sambung kat blog kekdahnyer.. :P

Ealyie said...

Baru aku perasan... sungguh keding anak bujang ku yg kenteng itu beb, nak2 banding ngan hadif je cukup.. ngan dhea????? huhuhuu.. mcm langit ngan bumu jua kekdahnya..

mamaDhea said...

ahaa.. Dhea tu toksah laa beb.. aku pon tensi tgk perut dia yg makin boyot tuh..

buleh tak dia ckp ada baby dlm perut dia.. mcm cik La tu laa mama.. ekekeke.. nak sgt baby gamaknye..

Sayang.Ibu said...

si dhea tu wat aku rasa nak geget jek nyahhhh

mamaDhea said...

intan, awat ko tak geget je aritu.. takpe, mak tak kisah.. :P