Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 1, 2009

Perihal anak-anak saya.

Dah lama tak buat tag kan.. Meh jawab tag oleh Mimi.. Thanks darls! /blush

Okeh, here it goes...


  1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?

  2. Baru 2 orang anak. Yg sulung perempuan, yg kecik skali lelaki..


  3. Bila perancangan anda untuk menambah anak?

  4. Takde perancangan utk tambah jumlah ahli keluarga buat masa terdekat ni.. Maybe lepas saya grad ke? :D


  5. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?

  6. Dhea Suraya ~ Sinaran/Cahara Bintang (Dhea = Nur)
    Muhammad Hadif Irfan ~ Err, serius aku lupa.. Nanti mak check balik ek.. :D


  7. Siapakah yang memberikan nama anak anda?

  8. Kami berdua laa, mak pak depa.. :P


  9. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?

  10. Kami pon rujuk buku Nama2 Di dalam Islam. Masa preggykan 1st baby dah berangan nak letak nama starting huruf 'S' klu pompuan, huruf 'I' klu lelaki. Suraya dah masuk dlm list masatu. Then, selak punya selak, terjumpa plak 'Dhia' which has the same meaning with 'Nur'. Kami tukar sket ejaan kpd 'Dhea', kunun nak bagi nampak unik dan klasik laa.. :P


  11. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

  12. Since 'D' & 'H' dah ade, utk next baby mestilah bermula dgn huruf 'E'.. :D


  13. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang, nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?

  14. Ikut tahun kelahiran, 2 tahun. Klu ikut bulan, lagi 2 minggu nak cukup 2tahun..


  15. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang, anda nak girl @ boy? Nyatakan sebabnyer?

  16. Maybe boy. Cukuplaa kot girl sorang.. :D


  17. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?

  18. Dhea ~ Suka kutil2 kuku jari kaki.. :D
    Hadif ~ Mudah senyum sengih & suka ketawa :D


  19. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

  20. Gambar recycle jeghhs..


  21. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.

  22. 5 orang cukuplah kot.. Semua ibu2 mengandung di bawah sila buat yer.. :)



2 comments:

Fid said...

sib baik aku tak ngandung!(apa sangkut paut?)

Mama Adib said...

wah wah abih ibu preggy ko taq yea