Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, December 2, 2008

Bugaboo Bee PINK!

Beberapa harini aku takde mood sgt nak berforum kat situ. Just selak-selak mcm tu aje. Tp ade satu thread yg tanpa disangka menarik minat aku. Klu nak tau, klik kat thread ini.

Sesungguhnyer, aku mmg jahil. Jahil tang brand stroller ni laa, esp. yg mahal-mahal tu. Harga sebiji (ke sebuah? :D) stroller dah mcm gaji aku sebulan, mahal lg pon adaaa. Antara brand yg dibincangkan; Quinny (Buzz & Zapp), Mc Laren, Combi, Bugaboo, Titanium Baby, Stokke, etc etc etc...

Dan, aku pulak hanya kenal stroller brand Sweet Cherry & Combi. Itupon sebab aku selalu nampak kat Giant, Carrefour & Jusco. :D

So, lepas aku baca sesatu page kat thread kat atas tuh aku rasa tertarik nak men'google' stoller brands yg dibincangkan. End up, aku jadi mcm org gila bayang. Dok terbayang laa strollers yg cun malatop tuh!! Uwwaaaaaaaaaa.... Mcm mana nih weih!! Adakah aku sudah beralih arah??! From baby-wearing to stroller geeks??! Oohh oooo...... :D

Selepas dok baca komen-komen & testimoni drp stroller geeks (mak suka laa word nih :D) kat forum tuh, aku pilih yg ini aje lah dlu... Tak mahal, RM2k+ aje! RM2,369.00 to be exact. Buleh??! Tersedak Hubby aku tgk harga... :D




Bugaboo Bee PINK!


Bugaboo Bee folded & canopy off

11 comments:

isz_3707 said...

hi there..jb?? me too! ;)

Zety Zin said...

huiyo rm2k++?
tak mampu den.
paki stroller anakku rm100++ aje. wahaha. ni pun baru nak berjinak2 dgn babywearing. hihi.

mimielola said...

Cantik ke tu, nyah? Bagak je aku tgk. No offense, ya! Itu pendapat aku saje. Beli je la Mclaren..

Mama Adib said...

setju dgn mimielola
alang2 mahal amik je Mclaren he he ku pun suka tengok beli tak kut.. if org nak bagi hadiah wah bestnya

aku dulu pakai stroller anakku jer.. ntah aku jenis malas nak bawa stroller time jalan2 rela guna sling or carrier or dukung or letak anak aku dlm troli jer

mamaDhea said...

isz,
hi... a'ah, jb mali...

zety,
aku pn tak mampu weih.. berangan boleh laa..

mimie,
nampak bagak ke? tp mengikut kata "stroller geeks" kt forum tu, BEE ni ringan je.. teringin jugak aku tgk live, tp jb mana ada mothercare.. :D

mama adib,
aku dh ade dh stroller free.. hahaha.. prezen masa dhea dlu.. tp skrg ni tayar dh berbunyi dek kerana keganasan "pengguna-pengguna" stroller itu.. hehehe..

klu anak aku suka dok dlm stroller, mak teramat laa rajin nk bwk stroller.. tp malangnyer, bdk2 ni tak kira laa dhea ke hadif, kejap je pon nk dok dlm tuh...

sayangibu said...

perghhh...x sampai ati beb nak beli, sbb ku takut daku yg meroyan nak naik stroller mahal ittew...hahahaaaaaa.......

mamaDhea said...

intan,
tu laa pasalnyer... hahahaha...

Mrs. H said...

sist sya, saya mmg tidak pernah mengimpikan stroller sebegitu rupa dan sebegitu mahal.. sebabnye anda pun tahu.. anak2 skrg ni tak suke duduk stroller.. koman2 guna 2 bulan je.. hehehehe

CT said...

allahu akbar...melayang 2k+ mcm gitu jek just for a stroller....erk...mak x mampu la gitu..better i spend the money to kids books ke...baju ke.. cuti2 ke... tapi kalo mommies have extra income..y not...mmg cun abis

Fid said...

huh sya...2k?
aku tgk rege aku dah tak beli
aku beli yg sale dapat rm200 pun aku rasa sakit jiwa hahaha
guna sat ja dah tak guna lagilah sakit ati hahahaaa

Nuroll said...

huhuhu...mamadhea dah berangan yer.....tu la nuroll cakap, once u enter into this thared, there is no turning back tau....