Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, November 28, 2008

Vice versa

Sebenarnye, saya nak letak tajuk entry kali ni "I Lurve Today (Saya Suke Hari Ini)". Saya terfikir akan tajuk tersebut sebaik shj membaca entry terbaru Cik Mimielola, I Hate Today (Saya Benci Hari Ini).

Alkisahnyer, harini adalah salah satu hari yg penuh rezki utk aku. Kenapa? Begini kisah kejadiannyer.....

Tghari td aku tergedik-gedik nak ikut ofismate pegi lunch kat Giant, Plentong. Sampai kat Giant, 2 org lg ofismate yg turut serta kelam-kabut nak masuk Giant sbb nak pi beli brg dapo diorang lah. Aku dgn sorang lg ofismate, Kak C, jalan lenggang kangkong je sbb kami mmg tiada tujuan lain selain utk lunch. Tetiba dgr bunyi bising-bising kat center Giant tuh. Kak C pon excited laa ajak aku pi tgk apekah yg sedang berlaku di situ?

Rupa-rupanya ade P1 Wimax Roadshow. Setibanya kami disitu, kami di "urge" utk isi form survey. Memula tu mcm malas nak layan. Then sorang bdk tu ckp "Dpt free gift kak!". Wahhh, masing-masing pandang muka masing-masing (dgn lirikan yg menggoda ;P). Tak tunggu lama, terus duduk isi form. Kahkahkah!

Lepas isi form, bdk td tu bwk kitorang ber-2 ke satu section utk "spin" ala-ala "wheel of fortune" gitu. Aku pon dgn sekuat tenaga, spin! :D. Benda alah tu berhenti kat No. 2. Tgk-tgk, dpt "beg galas" as free gift. Hehehehe.. Mak suke! Kak C pon spin dpt beg juga, tp dia dpt beg sling mcm beg laptop.

Pastu bdk td tu offer lg, "Tanak main game ke kak?". Kak C tak tunggu lame terus jwb, "Game ape pulak?". "Game tuuuu", bdk tu muncung ke arah game area. Game ape tau?? Dam ular daaa.. Hahahahaha.. Ape lg, layannnnn. Kebetulan masatu last round utk game tu. So, diorang campo kan kitorang ber-2 dgn 2 org lg peserta. So, 4 org laa.. After sesi lambung-lambung dadu bagai, akhirnyer dpt laa seorang pemenang.

Dan, pemenangnyer adalah....... AKU! Yeay! Yeay!! So, mak dpt lg free gift aka "beg sling" mcm member punyer.. Hahahaha ;P

Aku time tu mcm lupe diri sekejap. Terkinja-kinja dpt beg. Hahahaha... Mudahnyer nak bg aku happy kan?!! :D

Then, baru kitorang ber-2 masuk ke dlm Giant mencari member yg 2 org lg tuh. Kak C pulak dgn excitednyer telah menceritakan kejayaan kami mendapat free gift di roadshow itu. Maka, member yg 2-org lg tu tak nak ketinggalan utk mendapatkan free gift mereka juga. So, diorang pi laa isi form survey. Yg kelakarnyer, bdk tu suruh aku lg skali isi form survey. Memandangkan aku mmg dari td dok eyeing payung free, aku pon isi jugak laa dgn harapan yg tinggi menggunung. Tp dah mmg takde rezki aku nak dpt payung tu. Huhuhu... So, kali ni dpt "sunshade" pulak. Ye kot nama benda tu sunshade, aku tak berapa tau nama sebenar benda itu.. :D

Lepas dah kepenatan, baru sedar yg kitorang tak lunch pon lg. Dgn langkah yg mcm org tak cukup tanah (nak kejar masa yg dah terbuang dek kerana melayan game td :D), kami pi serbu pulak food court Giant & pi melantak!

Oh, alangkah seronotnyer hari ini! :D

6 comments:

madamoiselleczar said...

sya,
wah! mak jeles hang dpt byk free gift ..hehehe

mrs noba said...

huh, bukan senang nak dpt free gift!
it is indeed ur lucky day :)

ummul aqeem said...

nk jugak la free gift! bestnyee.. nape giant yg mommy p xdak cm tuh.. hehehe..

sayangibu said...

luckynya sha ari nih...mane x hepi tuuu...:)

Mama Adib said...

wah sangat bertuah.. keh keh kalu aku pun heppe

Mrs. H said...

huuuu... bestnya... nape jusco tak pernah buat camtu ek?? hehehe