Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 24, 2008

Update pagi Isnin

Pg td agak havoc berbanding biasa. Kali ni Hadif laa segala punca penyebabnyer. Tak tau angin ape Hadif pg td, drp mula dia bgn pagi merengek sampai laa lepas mandi. Tp waktu mandi ok pulak siap gelak-gelak. Angkat je kuar dari bath tub dia sambung lg merengek. Nak pakaikan cd pon payah. Puas dah mama umpan dgn segala botol lotion & minyak kat bakul tu, pon tak jln. Nak mintak angkat jugak. Siap hulur tgn kat mama. Dah tu cemanenyer nak pkai cd & baju klu berdukung je Dik! Haduh..

Mama dukung laa jugak kejap nak kasik Hadif rileks. Dah ok, letak balik atas katil. Cepat-cepat bukak towel yg membungkus bdn Hadif. Baru je letak cd bwh bont*t, Hadif dah "pancut". Grrr..... Mama plak tak sempat nak capai towel td nak cover pancutan Hadif. Aduh duh duh Dik!! Habis basah katil mama... Huhuhu...


***************************************


Since last week lagi aku dah tergedik-gedik nak letak blog counter kat blog nih. So, lepas survey² terjumpa laa dgn Blog Patrol. Alkisahnyer, korang nampak tak blog patrol kat sidebar blog aku tue? Ngee :D


***************************************


1stly, cuba korang tgk gambar dibawah. Perasan kah anda akan apa-apa yg pelik dlm gambar itu?



Tak nampak ke? Okeh, mak kasik zoom-in sikit... Ada perasan kawan-kawan?? Sila abaikan (wlpon aku dgn sengaja mmg nak bg korang tgk.. hahaha :D) jumlah stok ebm yg bertambah kerana ia bknlah tujuan sebenar entry ini dibuat ;P



Ape ke halnyer talipon tu bole elok terletak kat freezer mak nih?? Korang mesti suspek Dhea yg buat kan?? NO NO NO!! Sesungguhnya, itu adalah kerja Hadif kawan-kawan.

Alkisahnyerr.... Adik aku ketika itu sedang mendukung Hadif, yg ketika itu juga sedang memegang & mengeget talipon RM2 kakak Dhea. Kemudian adik aku telah membuka freezer & tanpa disangka Hadif telah meninggalkan talipon murah itu disitu. Tatkala mak membuka freezer (aktiviti yg biasa mak lakukan sejak berkecimpung dlm arena pengepaman), tadaaaa..... :D

Sekian, update di pagi isnin.

11 comments:

::Umi Sufira:: said...

Sha--> So cute! Hardif boleh tinggalkan telepon kat situ..hihi..tang kena pancut tuh, kita belum pernah merasa lagilah..yelah orang blom ada anak lelaki..hihihi..

mamaDhea said...

Mimi,
cute eh? ekekeke.. mula tu mak mcm hangin je nk marah si dhea.. skali adik bgtau tepon tu td hadif yg wat main..

takpe mimi, esok esok hang dpt anak lelaki baru tau laa daya pancutan tu lagu mana.. ekekeke

MAMA ADIB said...

keh keh sik baik bukan tepn betul kalau idak beku..otak kita

my adib sama la kadar kreatipan.. stakat pencil, sharpener mesti berada dlm pt ais ituh

mamaDhea said...

mama adib,
klu kat petiais bwh tu biasa laa jugak.. si dhea tu klu bole sume menan dia nk sumbat situ jugak.. tu yg bila tepon RM2 tu bley dok kt freezer mak terkujat.. ekekekeke

sayangibu said...

hahahhaaa...sha..si hardiff tu letak tepon kat dlm fridge supaya senang dia nak miskol stok EBM nya di saat mamanya p keje kot....:p
erm..between..sha ni ex-ssi ker??? ekcelli,kite pon ex-ssi gaks, tapi kejap jek...form 1 & 2, masuk RKA you...tahun 92/93...

mamaDhea said...

intan,
uh.. siap nak miskol ek? jgn risau wahai anakku.. setakat ini, cukup stok ebm utkmu... ekekeke

sya mmg ex-ssi.. form 1-3 kelas akmt.. pastu form 4 masuk sains 1 kejap seblom berambuss masuk teknik perd, jb.. SPM '98 :D

sayangibu said...

psst..sha..kite amik blog counter gaks..dah lama dah nak tempek kat blog tp x tau camner...thanks yer

sayangibu said...

oho...ex-schoolmate laa kite nih..walopun x knal ekkk...hehehhee
intan masa form 3 masuk SMK Pasir Gudang coz x leh masuk den blajo arab..manjang failed jek,kang effect lak result PMR...huahuahuaa...Kite SPM96

Mrs. H said...

hehehe mamadhea.. sungguh tahap dewanya pelakuan anak dara mu itu ye.. hehe.. tapi tang ice pack MLO tu benda bungkus hitam tu mmg kene buka ek..? saya main masuk aje.. huhuh.. honestly, diriku ini terasa begitu jeles sekali meluhat stok mu itu.. huhuhu

Moderator said...

salam..mamadhea..yela..aku pun jeles menengok stok susu tu...nabil ku???huh, stok pump today for tomorrow or lusa consumption...taknak nye dia kalau susu frozen dah lebih 3 ari...kecik2 dulu okla sumbat je dia terima, since 6 bulan, huh, memang sedih takle nak simpan stok..dahla susu kureng dah ni...
mimi....erm, nnti ada bby laki baru tau la cmana 'hangatnye' hati ini sama mcm hangatnye bby pancut kat kite...naknak plak kalu pepagi buta tengah renyah nak siap g kije...huh, angin satu badan...

mamaDhea said...

Intan,
letak jgn tak letak.. hihi

ooo.. super senior laa ni kiranyerr..


Mrs H,
mmg laa sarung hitam tu kena bukak.. tp klu tak bukak pon rasanyer takde efek kt ice pack tuh.. hehehe.. jeles? pam lg dan ld dan lg... :D

sesungguhnya Dhea & Hadif(bakal) mmg tak dpt disangkal lg tahap kenakalannyerr.. hehehe


mod,
welcome to my blog...

oo.. nabil tak suka frozen ebm eh? Hadif pon penah mcm tu.. tp skrg dh ok semula..