Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 26, 2008

Sudut Kerja Saya :)

Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf kepada Cik Mimielola yg telah menge"tag" saya, di atas keterlewatan entry (yg ditunggu-tunggu) ini. :D

Sebagai permulaan, mari saya kenalkan anda dgn bahagian-bahagian lain di tempat saya bekerja ini seblom anda melihat sudut saya yg sebenar. Okeh, tanpa berlengah lagi mari kita lihat gambar-gambar yg telah diambil ketika semua org sudah pulang ke rumah masing-masing.

Gambar 1 & 2



1-Itu adalah plotter (satu-satunya yg dpt berfungsi dgn baik!) yg digunakan utk mem"plot" (atau dlm bahasa yg lain; mem"print" :D) drawing-drawing yg telah dilukis oleh para pelukis pelan di syarikat ini.

2-Selepas drawing di"plot", "ia" akan dilipat di atas meja ini (sekiranya perlu).


Gambar 3 & 4



Gambar di atas menunjukkan pelan-pelan (projek lama & baru) yg telah siap & disusun di dlm kotak. Hanya pelukis pelan & Engineers shj yg arif dlm mencari pelan-pelan di sini memandangkan susunan agak serabut. :D




Kini, kita terjah sudut saya pulak...

Gambar 5 & 6



5- Di sudut kanan meja saya; ada mug Milo (free gift), alat tulis yg diletakkan di dlm kotak (yg dihasilkan dgn kreatif skali menggunakan kotak ink plotter) & frame gambar Finding Nemo (juga diperolehi secara percuma). Di frame itu ter"frame" gambar Dhea (atas ihsan ex-BS). :D

6- Di sudut kiri meja saya pula adalah kerja saya yg terkini yg telah diamanahkan oleh Mr. Engineer seblom dia bercuti bersama keluarga. ;P

7- Di sudut tgh meja saya terdpt kertas memo utk menconteng (baru shj di distribute oleh Bos saya sendiri. Bangga?! :D) & sebijik kalkulator (pesen lama) utk saya membuat sebarang kiraan samada berkaitan dgn kerja ataupon pengiraan bajet personal saya. Kalkulator ini sebenarnye adalah hak milik kekal Bos saya, Mr. Q. Dan, saya mmg dgn sengaja meletakkannyer di tgh-tgh meja.


Gambar 8 & 9



8- Anda nmpk kotak doubleA itu? Kotak itu saya gunakan utk menyumbat pelan-pelan yg telah saya siapkan (utk rujukan diri sendiri) & beberapa brg personal saya memandangkan meja saya tiada sebarang laci utk menyimpan brg. Kesian kan... :D Di dlm plastik beg Padini itu, terdpt beberapa keping "cloth-diaper" Dhea yg telah dipulangkan oleh Cik Ealyie. Di sebelah beg plastik itu pula adalah cooler bag kegemaran saya iaitu Pigeon-FTG Cooler Bag , yg digunakan utk menyimpan ebm (sudah semestinyer!!).

9- Ini adalah gambar dinding yg telah ditampal dgn "table & graph" yg telah difotostat sebagai rujukan Mr. Engineer #2. Sesungguhnya tampalan itu telah mencacatkan pemandangan di sudut kerja saya. Tetapi saya tak kisah pon sebab tampalan ini telah "wujud" sejak seblm saya mula bekerja di sini lagi..












Dan, inilah dia sudut bekerja saya secara keseluruhannya...



Dimana "ia" lebih sesuai dipanggil "Sudut" berbanding "Stesen", memandangkan saiznyer yg sgt kecil & terhad. :D

Akhir skali, inilah antara "kerja" rakan sepejabat saya tatkala perasaan "bosan" menyapa. Kantoi.... Kahkahkahkahkah ;P




Bagaimana?! Adakah anda berpuashati?! Sekira anda kurang puashati, sila hantarkan komen anda kepada Pengurus Tempat Saya Bekerja, Mr Q.

Sekian, terima kasih.




Note: Tag done!! Yeayyyyy.... :)

8 comments:

::Umi Sufira:: said...

TAG My Workstation paling menarik aku pernah baca...kalu boleh vote aku vote ko punya TAG ni nombor 1..thumbs up!=D

mamaDhea said...

ecececehhh.. ye ke?? masihh...

klu aku plak, aku vote cik mimi punya.. hahaha.. ayat dia pon bole buat aku menggeletek ketawa tak hingat...

Qaseh said...

ini syamsiah ek?...kenal lagi x?

madamoiselleczar said...

sya,
ihiks...sungguh haku kenal sume peralatan kerja hang tu weih...i think we r in the same line la...designing ha? hihihi..ada gak persamaan ropanyer..aku suka..aku suka....siap masih ada drafting table tuh...staff haku ni sume menyombong..dah takmo pakai drafting table lagi dah..sume suda kasi masuk Aotucad!

mamaDhea said...

Qaseh,
saye laa tuh.. hihihi


madam za,
autocad pkai jugak.. drafting table tu umo dia lg lama drp thn aku berkerja kt co. ni tau.. pen stensil pon sume ade lagi beb.. tp dh jarang guna laa.. ekekeke

arina said...

huihs! sungguh meriah tengok gambau2 tuh! takpe la, sudut ke, stesen ke, yang penting ada jugak tempat nak melabuh buntut muahahahahah!

CT said...

waaaa panjang sungguh catatannye...tp sungguh kesian melihat stesennya yg amat kecil...ada ruang ke nak tulis2 sume tu....

agree with Mimi, tag workstation ni paling best..n paling detail...ehehehe

mimielola said...

Dalam bnyk2 benda, bekas "Sarawak"ko jugak yg aku notice. Aku pun ado nyah!!! Tp kaler hijo