Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 13, 2008

Hadif 1st-time moments

Harini genap Hadif 7bln. Berat Hadif lebih kurang 7.5kg. Terasa sekejap je masa berlalu. Pejam celik dah besar dah anak mama ek. Bln ni mmg takde appointment utk monthly check-up. Okey, ada beberapa gambar mama nak kongsi. Jom layannnnnn.... :D



Pict above is "bubur nasi kosong blended ". Hadif 1st solid. Hadif start masa umo 6bln+. To be exact, 19/10/2008. Hihi.... Semangkuk jugak laa Hadif makan. Mama baru nak cedok bubur dgn sudu, Hadif dah nganga. Hahahaha.. Excited sungguh! :D Owh ye! Set mangkuk, cawan & sudu tu kakak Dhea punyer dulu-dulu..



06/10/2008 - 1st time Hadif lepak dlm carseat. Actually, carseat ni kakak Dhea punyerr jugak dulu-dulu. Tp bila kakak Dhea dah tak nak dok dlm tu, mama cuci, packed & simpan dlm stor. Now Hadif laa pulak guna. Tp Hadif ni ikut mood. Time ok, sengihh sepanjang perjalanan. Time kureng ok, nangis tak hingat minta angkat. Cehh, mama babab kanggg!



22/10/2008 - 1st time jugak Hadif dimasukkan dlm walker. Walker ni pon kakak Dhea punyerr dulu-dulu. Kunun nak tunggu Ayah balik kursus nanti baru nak keluarkan balik walker nih. Tp dah Cik An rajin nak selongkar stor, takdan nak tunggu Ayah balik kan Hadif kan... Klu nak harap mama, ntah biler :D. Sekejapan je pon si Hadif ni nak lepak dlm walker. Tak sampai 20 minit dah boring minta angkat. Now, walker ni mama letak kat taska during weekdays. Jumaat ptg baru bawa balik rumah. Letih laa nak angkut pegi balik tiap hari.. At least kat taska dpt laa Hadif berkawan bila dah dok dlm walker nih..



Hadif dah byk kerenah dah skrg nih. Dah pandai merajuk dah klu korang nak tau. Kdg aku saje wat tak nampak bila Hadif ala-ala hulur tgn minta angkat. Saje nak nyakat. Hahahaha...

Dah pandai jerit-jerit jugak Hadif ni tau. Bingit telinga dibuatnyer. Excited sgt bila ade yg layan dia bertateh.. Sabor yer nak. Pelan-pelan kayuh.... :D




Note: Aku baru perasan, byk brg yg Hadif gunakan skrg adalah kepunyaan kakak Dhea dulu-dulu... :D

3 comments:

::Umi Sufira:: said...

mamadhea, samalah sufia pon...barang yang dia pakai banyak Syaura punya...walker syaura tuh bagai nak rabak dibuatnya..next baby kena beloi walker baru..kekeke..

Mynie said...

mamadhea,
suka gambar hadif dlm carseat tu - sgt comel!
afiefah pun pakai baju and barang abg dia jugak. sampai orang selalu tanya dia boy ke sbb baju byk biru hehe ;p lepas ni kena bykkan beli baju warna hijau dan kuning, supaya lebih neutral hehe :)

Ealyie said...

beb,
aku pon suke tgk gambo si debz dlm carseat! Tombammmmmmmnyerrrrrrrr...(bak kata dhea!)